Najnowsza ustawa przeciwko działaniu narkomanii

Section dealing with legal issues related to the use of stimulants. Questions about legality and legal status.
Status:
Tosiek
Sniffiarz
Użytkownik

Unread post by Tosiek » 8 years ago

Latest post of the previous page:

Rozporządzenia do ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii wątek ogólny
Do listy niebezpiecznych substancji psychoaktywnych włączono:

substancję FUB-AMB została zidentyfikowana w Polsce 15 razy. Należy do grupy syntetycznych kannabinoidów, działa na ośrodkowy układ nerwowy.
substancję 5F-ADB to środek psychoaktywny, który może wywoływać zmiany nastroju, depresję i apatię oraz halucynacje. Może prowadzić do uszkodzenia nerek, zaburzeń układu krążenia i układu oddechowego. Została zidentyfikowana w Polsce 9 razy.
substancję FU-F jest substancją opioidową przeciwbólową. Wywołuje stany euforyczne, wpływa na układ oddechowy, spowalnia akcję serca, uzależnia psychicznie i fizycznie. Przypadki zgonów po jej zażyciu odnotowano w Szwecji i w USA
substancję 4-CEC może powodować zaburzenia rytmu serca, długotrwałe ataki paniki oraz skurcze mięśni, wymioty i biegunkę.
substancję PV8 - ma działanie stymulujące. Może powodować halucynacje wizualne i psychozy, bezsenność, częstoskurcz, utratę świadomości, tłumi apetyt i pragnienie. http://pulsmedycyny.pl/4659315,34120,mz-5-nowych-substancji-psychoaktywnych
Zwiń dwie dychy albo stówę
Posyp gram lub połowe
Jedna dziura, druga dziura
I już lotom niczym kura
Niczym fura popierdalam
Po białej drodze zapierdalam
Bo to stara szkoła ćpania
Jarania, chlania i wciągania

Status:
Snow Queen
Narkotykacz
Użytkownik

Unread post by Snow Queen » 8 years ago

Po 4-cecu nie będziemy płakać, jedynie ten Fu-f bardzo euforyczny, szkoda go ^^

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
byłam chora, zakochana, zachorowałam na miłość, chciałam poszybować ku wolności,
chciałam zobaczyć jak wolni żyją, prawie ugrzęzłam w bagnie, wydostałam się bo jedyne czego teraz mi trzeba to jego miłość.

Status:
Misjonarz
Odkurzacz
Użytkownik

Unread post by Misjonarz » 8 years ago

Ja go jeszcze nie zdążyłem wypróbować, będę musiał nadrobić.
5f-adb także nawet całkiem dobrą canna.

Status:
grubymasmake
Szczur
Użytkownik

Unread post by grubymasmake » 8 years ago

Tosiek wrote:Rozporządzenia do ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii wątek ogólny
Do listy niebezpiecznych substancji psychoaktywnych włączono:

substancję FUB-AMB została zidentyfikowana w Polsce 15 razy. Należy do grupy syntetycznych kannabinoidów, działa na ośrodkowy układ nerwowy.
substancję 5F-ADB to środek psychoaktywny, który może wywoływać zmiany nastroju, depresję i apatię oraz halucynacje. Może prowadzić do uszkodzenia nerek, zaburzeń układu krążenia i układu oddechowego. Została zidentyfikowana w Polsce 9 razy.
substancję FU-F jest substancją opioidową przeciwbólową. Wywołuje stany euforyczne, wpływa na układ oddechowy, spowalnia akcję serca, uzależnia psychicznie i fizycznie. Przypadki zgonów po jej zażyciu odnotowano w Szwecji i w USA
substancję 4-CEC może powodować zaburzenia rytmu serca, długotrwałe ataki paniki oraz skurcze mięśni, wymioty i biegunkę.
substancję PV8 - ma działanie stymulujące. Może powodować halucynacje wizualne i psychozy, bezsenność, częstoskurcz, utratę świadomości, tłumi apetyt i pragnienie. http://pulsmedycyny.pl/4659315,34120,mz-5-nowych-substancji-psychoaktywnych

to 4cec jeszcze jest legalne czy nie? skąd mam wiedzieć co zamówić żeby zaraz paczka z policja nie przyszła do domu?

Status:
Bubu88
Opiowrak
Użytkownik

Unread post by Bubu88 » 8 years ago

jaka policja człowieku, ogarnij paranoję. Normalnie kupujesz skoro sprzedają. Policja może ci wbić nawet gdy zamowisz legalne odczynniki. Wiadomo, nie skończy się to wyrokiem, ale sanepid ci zniszczy przesyłkę. Dlatego vendorzy wymyślają coraz to lepszy stealth żeby uniknąć wpadek. Stąd też są bitcoiny i nadawanie z fałszywych danych osobowych.
Za legalne też zresztą mogą mieć przypał. I zawsze sprzedawcy więcej ryzykują od ciebie.

Status:
Misjonarz
Odkurzacz
Użytkownik

Unread post by Misjonarz » 8 years ago

Zawsze mogą w produktach legalnych wykryć substancje nielegalne - w takim przypadku, prosisz o ponowne badania, jak już na nich coś wyjdzie to jesteś udupiony, jak boisz się zamawiać legalne odczynniki do domu to zamawiaj post restance bądź paczkomat, jeśli posiadasz już zbanowany odczynnik według prawa jest on już narkotykiem, oczywiście mogłeś go zakupić kiedy był legalny ale to ich już nie obchodzi.

Jak nie masz pewności czy dany odczynnik jest dalej legalny to szukasz informacji na jego temat.

Szczególnie jeśli zamawiasz od hurtowników z innym Państw.

Status:
Junkie
Ssak
Użytkownik

Unread post by Junkie » 8 years ago

nie mialem nigdy takiej sytuacji ale mialem z ziomkiem taka ze przed stacjonarka stalo w kołku z 8 typa, przeszlismy obok nich o poszliszmy do sklepu. Wychodzac i mijajac ich uslyszalem ze spisywanko, trzepanko i to byli porpostu 8 psow cywili. No wyjalem wszystko z kieszeni widza paczke ale w opakowaniu nie znajdywaly sie narktotyki tylko snieg do makiet ;). Takze pan policjant co porzadku pilnuje zapytal po co mi to, a ja na to jak kurwa na lato no ze mam se w domu makiete z pociagiem a makieta zrobiona w pore roku zimowa. To tez tlumacze ze kupilem imitacje sniegu zeby na makiete miec a oni mnie wysmiali i zapytali ile dalem za to, jak powiedzialem ile to pies mnie wysmial i powiedzial ze za pol ceny moze mi skabinowac lepsze, ja grzecznie odmowilem zostalem spisany i puszczony towaru nie zabrali bo byl zapakowany ;) poza tym tam mialem imitacje sniegu. Do dzis nie wiem o co im chodzilo XD :wave:
#POWIEDZ DLACZEGO?

Status:
Mikorolo
Ssak
Użytkownik

Unread post by Mikorolo » 8 years ago

SnowQueen również coś takiego słyszałem

Status:
Tosiek
Sniffiarz
Użytkownik

Unread post by Tosiek » 8 years ago

Dopiszcie jeszcze to do delegalizacji
1) NM-2201
2) 4-metylo-N,N-DMC
3) 4-EEC
4) 3-Me-MAPB (co to takiego!?)
5) 5-Cl-UR-144
6) ADB-CHMINACA
7) 4-CMC
8) 3-CMC
9) 2-CMC
10) THJ-2201
11) MSMB-CHMICA
12) 5F-AB-PINACA
13) AB-PINACA 14) .U-47700 15)HEXEN
Zwiń dwie dychy albo stówę
Posyp gram lub połowe
Jedna dziura, druga dziura
I już lotom niczym kura
Niczym fura popierdalam
Po białej drodze zapierdalam
Bo to stara szkoła ćpania
Jarania, chlania i wciągania

Status:
DragutinPax
Szczur
Użytkownik

Unread post by DragutinPax » 8 years ago

Słyszałem dziś w radiu posilając się kebabem po jednej lufie, że w moim Mieście (Kraków ) powstał plan zmiany ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii i ogólnie odnośnie środków psychoaktywnych. Chodzi im o to że obecna ustawa jest zbyt skonkretyzowana. Chcą ją zmienić tak aby obejmowała 3 bazowe substancje oraz ich homologi które .
Jak dla mnie to mogłoby być naprawdę problematyczne dla rynku RC bo jak wiadomo beta ketony stanowią ogromny procent rynku.
Wypowiedzta się o tym

Status:
Misjonarz
Odkurzacz
Użytkownik

Unread post by Misjonarz » 7 years ago

Kurde szkoda tego u47, przyniósł żniwa wiem, Fu-f spróbowałem było całkiem bardzo sympatycznie ale ziomeczek dobry trafił przez to na toksykologie, zmieszany z alkoholem zrobił kuku. najbardziej będzie szkoda u47,cmc i dla większości hexa.

Status:
GrubyChemik
Narkotykacz
Dopek Band

Unread post by GrubyChemik » 7 years ago

dobrze zrozumiałem hexen ,cmc , ula i reszta z Toska listy będzie nielegalna w PL ? to co my będziemy walić?
Golonka flaki i inne przysmaki

Status:
Neo
Sniffiarz
Użytkownik

Unread post by Neo » 7 years ago

NEP, hexen wpisane na liste. 3cmc, 4cmc lista rezerwowa. Do 5 gram można zamawiać, wiecej(przy przechwyceniu paczki)_ to mogą byc zarzuty za wprowadzanie do obrotu. Na razie wszystko legal.

Status:
Poklepany
Sniffiarz
Newbie

Unread post by Poklepany » 7 years ago

A powie ktoś jak jest z bk-ebdp czy tym nowym 4cdc po aktualizacji ustawy, czy tez będzie na liście nielegali?

Status:
krysztalowy
Dopaminator
Szeryf

Unread post by krysztalowy » 7 years ago

Jeśli nie było żadnej nowelizacji ostatnimi czasy (jakoś od sierpnia - września), to legal, ale polecam jeszcze przestudiować ustawę uważnie, bo dużo ciekawych informacji można zyskać. Może jak będę miał natchnienie niedługo to wylistuje co ciekawsze i przydatniejsze fragmenty wraz z moim komentarzem, a i pewnie pytaniami do niektórych części, możę uzyskam odpowiedź na trapiące mnie problemy, bo z 10 maili wysłanych do kancelarii sejmu nie raczyli odpisać na żaden.
                                      Sleep to dream tonight
                    Fill the empty spaces that shadows left behind
             You and i will create a new world deep within our minds
Image
Nulla dies sine linea

Status:
Abyss
Ssak
Użytkownik

Unread post by Abyss » 7 years ago

Neo Co ty gadasz, gdzie niby hex i pent są na liście? Nie chodzi tobie o zalecenie wpisania na listę?

A odnośnie tej ustawy (chociaż nie jestem pewien czy to ustawa) to odnośnie klefedronów itd to nie jest w niej penalizowane ich posiadanie, ani kupno z tego co pamiętam.