32-LATEK ZAKOPAŁ W OGRÓDKU PONAD KILOGRAM AMFETAMINY

Newsy ze świata używek oraz informacje na temat planowanych zmian przepisów dotyczących dopalaczy.
Status:
mbside
Kryształowa Legenda
Użytkownik
Autor tematu
Reputacja: 496

Nieprzeczytany post autor: mbside » 1 rok temu

Gdańscy policjanci zatrzymali 32-letniego mieszkańca gdańska podejrzanego o posiadanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna ukrywał na działce ponad kilogram amfetaminy i teraz za swój czyn będzie odpowiadał w warunkach tzw. recydywy. Za tego typu przestępstwo grozi kara nawet 15 lat więzienia.

Kryminalni z gdańskiej komendy miejskiej, zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej zdobyli informację na temat mężczyzny, który miał przechowywać dużą ilość narkotyków. Podczas pracy nad tą sprawą policjanci ustalili adres mężczyzny oraz jego tożsamość. W miniony czwartek kryminalni pojechali sprawdzić ustaloną na Stogach nieruchomość.

Gdy funkcjonariusze dojeżdżali na miejsce, mężczyzna znajdujący się na posesji, wyrzucił na sąsiednią działkę foliowy woreczek z narkotykami. 32-letni mieszkaniec Gdańska natychmiast został zatrzymany, a kryminalni wspólnie z wywiadowcami dokładnie sprawdzili całą posesję oraz mieszkanie mężczyzny. Podczas kontroli policjanci ujawnili i zabezpieczyli kolejne narkotyki. Zabronione substancje były zakopane pod płytą chodnikową. Całość zabezpieczonych narkotyków została przekazana do badań biegłemu sądowemu, który po przeprowadzeniu badań fizyko-chemicznych ustalił, że z dostarczonej amfetaminy można przygotować ponad 1000 porcji narkotyku. Mężczyzna został doprowadzony do prokuratury i dzięki zgromadzonym przez policjantów dowodom, prokurator przedstawił sprawcy zarzut posiadania znacznej ilości narkotyków w warunkach powrotu do przestępstwa. Prokurator zawnioskował też o zastosowanie tymczasowego aresztu, jednak sąd nie przychylił się do wniosku.

Za posiadanie znacznej ilości narkotyków grozi kara nawet 10 lat więzienia. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu w warunkach powrotu do przestępstwa, sąd może dodatkowo zwiększyć karę o połowę.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Status:
Bihes
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 5

Nieprzeczytany post autor: Bihes » 1 rok temu

haha o kurcze niezły patent z zakopywaniem :P

Status:
Krycha1
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 24

Nieprzeczytany post autor: Krycha1 » 1 rok temu

Bihes pisze:
1 rok temu
haha o kurcze niezły patent z zakopywaniem :P
Jak się mieszka na wiosce, to jest to dobrze znany patent... :thumbup:
Działałem tak nie raz... i mogę polecić.
Jedyny opcja, że coś pójdzie nie tak to tylko jeśli ktoś nad przyuważy... albo koleszka nas sprzeda... :P
A tak to bardzo dobra opcja to jest a skitranie tego, co jest przypałowe...

Status:
illuminati
Opiowrak
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 49

Nieprzeczytany post autor: illuminati » 1 rok temu

Ciekawe niby w jaki sposob zdobyli te informacje i jak znalezli pod plyta chodnikowa te nerkotyki dla mnie zlalezienie takiej kryjowki graniczy z cudem

Status:
BendfellsTM
Opiowrak
Awatar użytkownika
BendfellsTM
Reputacja: 195

Nieprzeczytany post autor: BendfellsTM » 1 rok temu

illuminati pisze:
1 rok temu
Ciekawe niby w jaki sposob zdobyli te informacje i jak znalezli pod plyta chodnikowa te nerkotyki dla mnie zlalezienie takiej kryjowki graniczy z cudem
Jak dla mnie, to mogli jego ,,życzliwi" koledzy, ,,uprzejmie" poinformować o tym służby. :) Takich ewenementów nie brakuje niestety w dzisiejszym świecie. Trzeba uważać.
Nie potykaj się mordo o te same kłody. :smoke:

Status:
Speeder_96
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 35

Nieprzeczytany post autor: Speeder_96 » 1 rok temu

konfi konfi sa wszedzie. niejeden juz byl taki co zgrywal sztywniaka a na kolege sie rozpierdalal

Status:
Krycha1
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 24

Nieprzeczytany post autor: Krycha1 » 1 rok temu

Speeder_96 pisze:
1 rok temu
konfi konfi sa wszedzie. niejeden juz byl taki co zgrywal sztywniaka a na kolege sie rozpierdalal
Yo. :wave: Niestety nastały takie czasy....
Nie można ufać nikomu, kiedyś to było nie do pomyślenia...
Ciekawe kiedy w końcu się to zmieni.... ale wydaje mi się, że będzie tylko gorzej.. :thumbdown:

Status:
Kleopatra
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Moderator
Reputacja: 79

Nieprzeczytany post autor: Kleopatra » 1 rok temu

Ten krzaczek też pod płytą chodnikową chował? :shock:

Status:
Bihes
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 5

Nieprzeczytany post autor: Bihes » 1 rok temu

illuminati pisze:
1 rok temu
Masz rację, ja bym upatrywał jakiegoś "przyjaciela", który mógł pomóc w znalezieniu ;) Innego wyjścia osobiście nie widzę.

Status:
Anetka02
Blister
Newbie
Reputacja: 1

Nieprzeczytany post autor: Anetka02 » 1 rok temu

Kryjówka super *.* Nie wierzę że tak po prostu na nią wpadli.

Status:
Zeempor
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 56

Nieprzeczytany post autor: Zeempor » 1 rok temu

zobaczcie na tym zdjeciu jak gleboko to bylo zakopane nie ma opcji ze oni tak po prostu to tam znalezli

Status:
Mefedron90
Opiowrak
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 81

Nieprzeczytany post autor: Mefedron90 » 1 rok temu

Zeempor pisze:
1 rok temu
zobaczcie na tym zdjeciu jak gleboko to bylo zakopane nie ma opcji ze oni tak po prostu to tam znalezli
No właśnie tak patrze na tą fotę i rzeczywiście nie dość że to W OGÓLE było zakopane to jeszcze jak głęboko to wykopane jak dla mnie to albo gość sam się wygadał gdzie trzyma towar albo powiedział to komuś nieodpowiedniemu. No chyba że psy by to wywąchały?

Status:
Tracer
Dyso-sensei
Newbie
Reputacja: 25

Nieprzeczytany post autor: Tracer » 1 rok temu

Trzepali wam kiedyś chatę? Logiczne że jak coś otwierasz i zamykasz to będzie się wyróżniać na tle innych płytek chodnikowych... gość robił to cyklicznie otwierał, brał co miał zabrać i zamykał. Nikt nikogo nie musiał podpierdolic a mając domek to psy myślicie że nie biorą takich miejsc pod uwagę? Biora

Status:
Speeder_96
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 35

Nieprzeczytany post autor: Speeder_96 » 1 rok temu

Tracer pisze:
1 rok temu
Trzepali wam kiedyś chatę? Logiczne że jak coś otwierasz i zamykasz to będzie się wyróżniać na tle innych płytek chodnikowych... gość robił to cyklicznie otwierał, brał co miał zabrać i zamykał. Nikt nikogo nie musiał podpierdolic a mając domek to psy myślicie że nie biorą takich miejsc pod uwagę? Biora
z jednej strony to tak jak piszesz a z drugiej sadze ze ktos maczal w tym palce. gosciu by chyba nie byl na tyle glupi by ta plytka sie jakos w chuj wyrozniala. no i na ogrodku chyba tez by nie szukali sam nie wiem

Status:
Tracer
Dyso-sensei
Newbie
Reputacja: 25

Nieprzeczytany post autor: Tracer » 1 rok temu

Speeder_96, mi trzepali to nawet do moich rodziców pojechali sprawdzić chatę, sprawdzają miejsca do których masz dostęp. A mieszkając w domu jednorodzinnym to po sprawdzeniu chaty przeszukają ci cały ogród.