Witam mam pytanie fachowców w temacie choć sam badam już z 15lat wszystko co warte badań na szczurach oczywiście bo moje szczury nawet napisały maturę z chemii i zawsze je to interesowało ale dawno nie czytały co i jak bo albo czasu brak albo brak konta i takie sprawy.
wiem co to tolerancja krzyżowa powiedzmy biorąc jednego dnia psychodelik X drugiego dnia szczur ma marne szanse na high po psychodeliku Y ogólnie jakczłowiek jest wypłukany z serotoniny to nie ma sensu się brać za badania itp.
Moje laboratorium obejmuje wielesubstancji głownie psychodeliki, euforianty typu 5apb 5 mapb i inne historie no trochę tego jest ale nie wiem czy bezpiecznie o tym pisać NWM.
Jeden ze szczurów ostatnio się troszeczkę zadłużył badając 3fma bo bardzo mu się podoba i przyjmuję dziennie od miesiąca.
Szczur myślał że to bardzo podobne do zwykłej amfetaminy która jak wiemy rucha dopaminę i kilka innych nerwowych neuroprzekaźników noradrenalina itp.\
Okazuje się że 3fma również w jakimś stopniu dotyka serotoninę skutecznie uszczuplając jej zapas i pytanie bo nie jestem pewien, skoro to całkiem inna klasa substancji nazywana amfetaminami też wywołuje tolerancję krzyżową z np empatogenami czy psychodelikami?
szczury próbowały w miedzy czasie tabletek aka borax molly(mix 5mapb, 2fma i 5meomipt) tryptamin (mahomet, chomik) lizergamidów (1cp-lsd) i innych ale efekty marne albo dawki wzięte z kosmosu(80mg 4homipt ledwo pokazało co to kolor a powinna być taka zupa że nie wiesz gdzie jesteś.
Przechodząc do meritum(troszkę bym popisał właśnie za sprawą 3fma) czy amfetamina tej klasy blokuje działanie klasycznych substancji odziaływujących na serotoninę? Nie jestem aż tak obeznany bo jedne ją uwalniaj inne powodują wychwyt zwrotny itp ale czy to prawda że amfetamina 3fma robi tolerancje na wszystko inne co działa na serotoninę?
Bo jeśli tak to szczur musi się poważnie zastanowić bo nie warto marnować konkretnych substancji.(ost podobało się dopiero po 300mcg 1cplsd+1 tab borax molly+50mg 2cb-fly.
Wszystko od poważnych ludzi z kraju wiatraków nie ma mowy o kiepskich sortach.
Jeśli jest tutaj badacz który wie co robi a nie wyszedł dopiero z gimnazjum bo ja już trochę lat mam tylko permban na innej stronce to proszę jakieś podpowiedzi. Dodam ze po przegięciu pałki szczur podajesobie flubromazepam czy bromazolam jak już ma dość i chce się wyspać ale nie sa to częste czy codzienne sytuacje(kiedyś uzależnienie od clonazolamu i nigdy więcej( ale zażywa jak ma dość.
Fajnie jakby ktoś coś napisał pozdrawiam