Bitomat

Wszystko co związane z kryptowalutami.
Status:
Grruby
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 147

Bitomat

Nieprzeczytany post autor: Grruby » 3 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

CJNG, kamery nie są problemem wystarczy latać z taśma izolacyjna w kieszeni haha

Status:
CJNG
Ssak
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 19

Bitomat

Nieprzeczytany post autor: CJNG » 3 lata temu

Grruby, Uwierz mi że gdyby to wszystko było takie proste to świat byłby lepszy :E Nie wiem jak jest teraz bo nie widziałem wzmianki ale shity potrafiły blokować transakcje przez to że się posiadało maske na twarzy a co dopiero zakleić szpiega :lol:

Sposób nr 1 https://dopek.eu/pl/bitomat-t5934p185304.html#p185304 użytkownika mefapucharufa, działa i nie ma żadnej weryfikacji.

elpablito, Może źle myślę ale jakiej odpowiedzi spodziewać się można było?? Przecież nie powiedzą: Tak jasne może Pan pominąć weryfikacje wystarczy np 20tyś rozbić np na 6x po 3,9tyś na różne adresy :P pare dni po wejściu tej ustawy też wysłałem im zapytanie z działu: ''Inne'' :E co do właśnie tej weryfikacji czy można tak lub tak to do tej pory nie dostałem odp :lol: ale swoją drogą to daj znaka czy przeszedł Ci zakup na 4,5k bez kłopotów :)

Status:
elpablito
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 14

Bitomat

Nieprzeczytany post autor: elpablito » 3 lata temu

Jesli chodzi o shitcoins mozesz wplacic na raz np. 10 500 tylko musisz rozbic to na 3 wplaty po 3500 drukuje potwierdzenie kolejna trandakcja itd. Nie mozesz wplacac calej sumy. Tyczy sie to rowniez innych kwot. Nie mozesz po prostu przekroczyc 15k €. Potwierdzone info ;)

Status:
elpablito
Sniffiarz
Newbie

Bitomat

CJNG, dlaczego akurat 3900 a nie 4500 jak oni to podaja ? Ile razy wplaciles po 3900 bylo to w 1 dniu na jeden adres wplacales ? Pytam bo nie chce zeby mi transakcji zablokowalo...

Status:
jellyfrukz
Ssak
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 12

Bitomat

Nieprzeczytany post autor: jellyfrukz » 3 lata temu

elpablito, podpowiem Ci, że kupując BTC na portfel Exodus możesz zaznaczyć opcję „Multiple Adresses” (wejdź w BTC -> Ustawienia). Podczas następnych zakupów każdorazowo będziesz mieć inny adres portfela :)

Status:
CJNG
Ssak
Awatar użytkownika
Użytkownik

Bitomat

elpablito, A no właśnie dlatego 3900zł a nie np 4500zł zrobiłem dokładnie tak jak w poście mefapucharufa, dostał blokade przy wpłacie 4tysi, wpłacałem na 3 różne adresy , wpłata po wpłacie. To w takim wypadku jestem mądrzejszy co do polityki shitów dzięki za info chociaż nie są mi po drodze ;)
mefapucharufa pisze:
3 lata temu
Lipa z tą ustawą AML (przeciwdziałanie praniu pieniedzy ) 1 listopada weszła w życie

I teraz jak ktoś chce np 20k wpłacic

Sposób nr 1 czyli 20 podzielić na 5 wpłat po 3900zł (tylko tyle bo dzis jak wpłaciłem 4000 tys to zablokowało tranzakcje) i dorzucić brakujace 500 dla rownych 20k tylko ciekawe czy to nie widnieje u nich w systemie jakoś przypałowo że wysyłane na ten sam adres kilka wpłat , takie jakby omijanie weryfikacji

Sposób nr 2 jest teraz opcja weryfikacji flyning atom poprzez aplikacje WhatsApp czyli lewy smartfon lewy numer tel i tylko ciekawe czy do weryfikacji whatsapp wystarczy sam numer telefonu który byłby lewy , i nawet jeżeli wystarczy to co jak wpłace te 20k i bedzie jakiś drugi dokładniejszy etap weryfikacji

Ma ktoś jakiś inny sposób ? xD

Dodano po 5 minutach 36 sekundach:
jellyfrukz, w shitcoins raczej nie wyjdzie tak samo bo od niedawna w sumie w bitomacie shitcoins do którego zawsze wpłacałem minimalna prowizja jest 10% , wcześniej było 5% i teraz nawet na tym pasku co jest na koncu nie można go przesunąć do minimalnej prowizji 5% , zostaje przy 10%

Status:
mefapucharufa
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 16

Bitomat

Nieprzeczytany post autor: mefapucharufa » 3 lata temu

CJNG, dokładnie tak , trzeba 3900 bo przy 4000 już blokuje i trzeba kontaktować się z działem obsługi klienta

Status:
CJNG
Ssak
Awatar użytkownika
Użytkownik

Bitomat

mefapucharufa, i jak to wyglądało dalej? zwrot środków? czy zwrot następował w najbliższym biurze? czy jak? :?:

Status:
elpablito
Sniffiarz
Newbie

Bitomat

CJNG, Super dziekuje za odpowiedz. Powiedz mi a mniejsze kwoty jak np 3500 po 3 x na 3 rozne adresy bym wplacal nie bedzie problemu ze strony flying prawda ? Pozdro

Status:
CJNG
Ssak
Awatar użytkownika
Użytkownik

Bitomat

elpablito, Jeżeli 3,9 przechodzi to 3,5 też musi :)

Status:
mefapucharufa
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Newbie

Bitomat

CJNG, dalej wyglądało to tak ze wpłaciłem 4000zl i komunikat wyskoczył ze dowód osobisty albo wysłać pieniądze na adres (czyli za mała kwota) i anulowałem po czym skontaktowałem się z infolinia flyning atom podałem adres e mail na który była weryfikacja (już na początku trzeba podać e mail ) i odesłali pieniądze na adres który im podałem

Status:
elpablito
Sniffiarz
Newbie

Bitomat

mefapucharufa, na ten moment jaka siec bitomatow bys wybral shitcoins czy flying atom? Pytam bo masz na pewno spore doswiadczenie w transakcjach. Pozdro

Status:
mefapucharufa
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Newbie

Bitomat

elpablito pisze:
3 lata temu
mefapucharufa, na ten moment jaka siec bitomatow bys wybral shitcoins czy flying atom? Pytam bo masz na pewno spore doswiadczenie w transakcjach. Pozdro
na ten moment flyning atom , wcześniej shitcoins dlatego bo szybciej banknoty łykał hehe :D flyningatom teraz bo pewnego razu po wpłacie do shitcoins minimalna prowizja to była 10% (tak jakby zwiększyła się minimalna z 5% na 10%)

Nie wiem czy tak w każdym jest ale w moim Bitomacie shitcoins zwiększyła się , flyning atom kwota jest od razu na bitomacie wyświetlana i dopłać 50zl i będzie równo

Ps. Są lepsze sposoby niż bitomaty wystarczy poszukać troszke

Status:
elpablito
Sniffiarz
Newbie

Bitomat

mefapucharufa, Dziekuje bardzo za odpowiedz. Czyli flying atom wychodzi taniej niz shitcoins ? W shitcoins mozesz wplacic tylko na jeden adres np15 k tylko podzielic wplaty. Ostatnio wplacales we flaying na pare adresow bo na jeden sie nie da. Nie wyszlo Cie to drożej ? Nie chodzi o prowizje ale to ze wplacasz na kilka adresow a bitcoin\transakcja musi przejsc przez te wszystkie bloki czy jakos tak. Moge sie mylic wiec popraw mnie jak mowie zle. Tyle chce wiedziec i nie zawracam Ci gitary ;)

Status:
mefapucharufa
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Newbie

Bitomat

Tak , flyning atom taniej

Status:
CJNG
Ssak
Awatar użytkownika
Użytkownik

Bitomat

Jako że dzisiaj jest 6 grudnia postanowiłem sobie zrobić mały prezent pod ''choinke'' w postaci zakupu małej ilości BTC w bitomacie FA i ku mojemu zdziwieniu patrzę z wielkim niedowierzaniem :E :E i pierwsze co mi przyszło w głowy to... ''Ale Kiedy??!!'', ''Ale Jak??!! '',''I Ty, Brutusie, przeciw mnie??!!'' ...Ujrzałem takie o to piękne cacko z fleshem (chyba) :mrgreen: :E :E

Wielki minus dla FA za zepsucie mi mikołaja + do tego awaria :E :thumbdown:
Załączniki
okoo.jpg
okoo.jpg (406.8 KiB)