China bans synthetic cannabinoids

Newsy ze świata używek oraz informacje na temat planowanych zmian przepisów dotyczących dopalaczy.
Status:
Frog30
Ssak
Newbie
Reputacja: 2

Nieprzeczytany post autor: Frog30 » 2 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

Skąd wiadomo że coś będzie? I wiadomo u kogo ?

Status:
Smith
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: -604

Nieprzeczytany post autor: Smith » 2 lata temu

Peciu, jasne, że zrobi, ale dalej mówimy o LEGALNYM rynku. Generalnie nawet nie przeczytałem tego posta wcześniej xD 2 miechy minęły od tego wpisu na legalnym rynku nadal susza. Kanna wcale nie jest tak popularne jak się wydaje. Ciapaci czy inni których tak wymieniasz mogą zrobić kanna, ale wola np zająć się heroina, bo dużo więcej na tym zarobią i zapewne rynek zbytu jest dużo bardziej obszerny. Komu opłaca sie sprzedawać na nielegalu proch, z ktorego robi się proporcje 1:50 np? Kanna dalej bedzie na ulicach i pewnie na rynku RC pojawi się niedługo coś aktywnego, ale nie od żadnych ciapakow tylko dalej od tego kto to zrobi legalnie. Btw naucz się kultury, a jak zamiast dyskutować chcesz się powyzywac to polecam powrót do przedszkola.
Through sin and self destruction I stumble home, never alone

Status:
Tracer
Dyso-sensei
Newbie
Reputacja: 25

Nieprzeczytany post autor: Tracer » 2 lata temu

Smith, słyszysz siebie? Heroina i ma większy rynek zbytu od kanna ? I o jakich Ty proporcjach piszesz 1:50 że co ? Jak nie siedzisz w kanna i nie zarabiasz na tym konkretnego hajsu to nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Rynek jest ogromny i nie zdajesz sobie sprawy na jaką skalę. Tyle w temacie.

Status:
Snake Shadow
Psychonauta
Awatar użytkownika
Pyton
Reputacja: 480

Nieprzeczytany post autor: Snake Shadow » 2 lata temu

Tracer pisze:
2 lata temu
Smith, słyszysz siebie? Heroina i ma większy rynek zbytu od kanna ? I o jakich Ty proporcjach piszesz 1:50 że co ? Jak nie siedzisz w kanna i nie zarabiasz na tym konkretnego hajsu to nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Rynek jest ogromny i nie zdajesz sobie sprawy na jaką skalę. Tyle w temacie.
W warunkach polskich może i tak jest. Czym bardziej jednak na zachód tym większy biznes z brown sugar lub irańskiej. Tym bardziej, że w wielu krajach MJ jest o wiele łatwiej dostępna niż u nas, a ręka prawa w tej kwestii łagodniejsza.

Poza tym przypomina mi się, że jak byłem na wakacjach w zamkniętym to poznałem kolesia ze stolycy, co handlował koką, herą i pixam. Mówił, że na niczym tak się nie dorobił jak na herze. Jeśli hera jest wypierana to przez syntetyczne katynony i to głównie na Węgrzech i Rumuni - to są dane z opracowań naukowych. Kana mimo, że ma stałą klientelę to i tak wciąż nie jest nawet tak dużym problemem społecznym aby to specjalnie badać, szczególnie po zmianie prawa u nas i likwidacji smart shopów.
Solid State Society

Status:
Smith
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Newbie

Tracer, nie słyszę siebie a jak Ty mnie słyszysz to polecam wybrać się do laryngologa, albo od razu do psychiatry. Ogólnie rynek narkotykowy jest ogromny, ale samo kanna nie jest jakimś najważniejszym filarem i widac to choćby po suszy na rynku. Tyle osób ma możliwość syntezy tych substancji, a i tak dalej chińczycy szukaja złotego, legalnego środka;)

Status:
yeter
Opiowrak
Newbie
Reputacja: 136

Nieprzeczytany post autor: yeter » 2 lata temu

Ludzie kupcie sobie normalna trawe...

Status:
Tracer
Dyso-sensei
Newbie
Reputacja: 25

Nieprzeczytany post autor: Tracer » 2 lata temu

yeter, na trawie jest marny zarobek. Kto o zdrowych zmysłach ćpa RC na własny uzytek wiedząc jak to degraduje organizm i jakie już analogi chuj wie z czym robione powstały ? Póki RC jest dostępne to trzepac na tym $$ ile się da a samemu z dala od tego.

Status:
yeter
Opiowrak
Newbie
Reputacja: 136

Nieprzeczytany post autor: yeter » 2 lata temu

Tracer, nie wmówisz mi że ludzie to kupują, aby na tym zarabiać

Status:
Wayatek6
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 84

Nieprzeczytany post autor: Wayatek6 » 2 lata temu

Tracer pisze:
2 lata temu
yeter, na trawie jest marny zarobek. Kto o zdrowych zmysłach ćpa RC na własny uzytek wiedząc jak to degraduje organizm i jakie już analogi chuj wie z czym robione powstały ? Póki RC jest dostępne to trzepac na tym $$ ile się da a samemu z dala od tego.
I tutaj osobiście się z Tobą zgadzam!

Status:
DMX
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 14

Nieprzeczytany post autor: DMX » 2 lata temu

O jakim legalnym rynku mówimy? Skoro to jest "legalny" rynek to dlaczego GIS dawał nie małe kary dla sklepów stacjonarych? My tu mówimy o szarej strefie a nie o żadnym legalnym rynku bo nigdy taki nie istniał dla designer drugs bardzo często nie poprawnie nazywanych research chemicals.
A co do tego że "vendorzy" tego nie biorą to można gdybać, byli tacy jak *** który ze względu na głupotę mieszania z czym popadnie zakładam że sami mogli jeść te swoje wynalazki.

Status:
Smith
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Newbie

DMX czepiasz się. Oczywiście, że masz rację uprościłem trochę ten podział. Dla Ciebie zmienię nazwę na nie zdelegalizowany rynek, zeby Cie w oczka nie razilo. Poza tym mowisz stricte o sytuacji a w Polsce a o ile się dobrze orientuje niektóre rc dalej można zakupić w smartshopach ;)

Status:
Snake Shadow
Psychonauta
Awatar użytkownika
Pyton
Reputacja: 480

Nieprzeczytany post autor: Snake Shadow » 2 lata temu

DMX pisze:
2 lata temu
designer drugs bardzo często nie poprawnie nazywanych research chemicals.
Jak już chcemy być precyzyjni to w publikacjach używa się terminu NPS, czyli New Psychoactive Substances.
Smith pisze:
2 lata temu
DMX czepiasz się. Oczywiście, że masz rację uprościłem trochę ten podział. Dla Ciebie zmienię nazwę na nie zdelegalizowany rynek, zeby Cie w oczka nie razilo. Poza tym mowisz stricte o sytuacji a w Polsce a o ile się dobrze orientuje niektóre rc dalej można zakupić w smartshopach ;)
Zgadza się są kraje gdzie dystrybucja online wjeżdża legalnie ponieważ samo posiadanie niektórych NPS nie jest karalne tylko sprzedaż, a ta nie odbywa się na terenie takiego państwa XD
Solid State Society

Status:
DMX
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 14

Nieprzeczytany post autor: DMX » 2 lata temu

Snake Shadow, chyba po stylu mojego pisania widzisz że nie jestem z "pierwszej łapanki" i dobrze wiem co znaczy ten skrót. Termin New Psychoactive Substances został wymyślony przez Unię Europejską (jeśli się mylę to poprawcie mnie ale jest stosunkowo nowy w porównaniu do designer drug.)
https://en.wikipedia.org/wiki/Designer_drug pisze: A designer drug is a structural or functional analog of a controlled substance that has been designed to mimic the pharmacological effects of the original drug, while avoiding classification as illegal and/or detection in standard drug tests. Designer drugs include psychoactive substances that have been designated by the European Union as new psychoactive substances (NPS) as well as analogs of performance-enhancing drugs such as designer steroids.
Co do krajów to nie unika wątpliwości to że że docelowo jest to Polska co widać po samym używaniu języka polskiego na tej stronie a nie, par exemple/por ejemplo français et/ou español. Te debile z MEN (Ministerstwa Edukacji Narodowej) do dziś nie ogarnęły tego że nie warto uczyć się języka rosyjskiego (który jest u nas najbardziej znany po angielskim wg. statystyk a zaraz po nim jest niemiecki.)
Języka się nie uczymy do pracy bo praca raz jest a raz jej nie ma. Języka się uczymy bo ma nam być przydatny wystarczy sobie policzyć samą liczę mówiących po francusku tym bardziej w Unii Europejskiej gdzie komisja europejska go używa jako głównego języka obok angielskiego jak i również to że nasze dawniejsze prawo jazdy przed wejściem do Unii Europejskiej było po francusku i wiele innych dokumentów jak i paszport są do dziś tłumaczone na ten język.

Dodano po 11 minutach 6 sekundach:
Smith, scal mi posty proszę bo nie mogę edytować poprzedniego postu.
Co do tego mojego czepiania to nie jest tak że się czepiam tylko mówię że to nie jest żaden legalny business.
To że można zakupić w smart shopach to domyślam się że chodzi o Królestwo Niderlandów?
Wątpie żeby tamtejsze prawo pozwalało na takie praktyki, nie znam ich języka więc nawet tego rzetelnie nie sprawdzę na stronach rządowych.
Po za tym wcale się nie dziwie tak szczerze mówiąc że oni tego zakazują bo nie powinno się palić/"waporyzować" MDMB-CHMICA czy 4F-MDMB-BINACA (o ile sprzedający tak na prawdę sprzedaje te związki bo jak już wcześniej napisałem w świecie designer drugs nie ma absolutnej kontroli jakości kto co sprzedaje, co się przekonaliśmy nie raz na naszym rynku.)

Status:
mariuszrybak
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 12

Nieprzeczytany post autor: mariuszrybak » 2 lata temu

A posiada w tym temacie jest pewne info na sto pro jak jest?
Ew ktos może zna vendora tam?

Dodano po
To że można zakupić w smart shopach to domyślam się że chodzi o Królestwo Niderlandów?
Wątpie żeby tamtejsze prawo pozwalało na takie praktyki, nie znam ich języka więc nawet tego rzetelnie nie sprawdzę na stronach rządowych.
Po za tym wcale się nie dziwie tak szczerze mówiąc że oni tego zakazują bo nie powinno się palić/"waporyzować" MDMB-CHMICA czy 4F-MDMB-BINACA (o ile sprzedający tak na prawdę sprzedaje te związki bo jak już wcześniej napisałem w świecie designer drugs nie ma absolutnej kontroli jakości kto co sprzedaje, co się przekonaliśmy nie raz na naszym rynku.)

Chyba, że podzieli się wiedzą nt. Syntezy starych dobrych kanna najlepiej pw.

Status:
kanabanana
Dyletant
Newbie
Reputacja: 1

Nieprzeczytany post autor: kanabanana » 2 lata temu

I co tam jakies kanna sie pojawilo?

Status:
Rc-toyer
Dyso-sensei
Sklep
Reputacja: 27

Nieprzeczytany post autor: Rc-toyer » 2 lata temu

Although we don't currently have any new synthetic cannabinoids, we currently have the original adbb precursors. If anyone is willing to try to produce them and have their own equipment, please let me know. We can provide raw materials and production steps.
There are already many customers who test samples and then order them in bulk. So the precursor of adbb is definitely worth buying.
wickr: quenna