co bardziej niszczy oraganizm rc czy alkohol ?

Luźne dyskusje nie związane bezpośrednio z tematyką forum.
Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss
Autor tematu
Reputacja: 3174

Nieprzeczytany post autor: Boss » 5 lata temu

co bardziej niszczy oraganizm rc czy alkohol ? EDIT : 3cmc a alkohol ?ktore bardziej szkodzi?

Dodano po 3 minutach 18 sekundach:
dlatego pytam bo zauwazylem jak wypije sporo alko to czuje sie struty wyplukany bez sil a jednak jak wezme 2 - 3 baty to nie czuje tego zlego samopoczucia jak po alko typu kac itp . nawet jak wypije 4 piwa to czuje sie wyplukany z witamin a po rc jakby mniej skutkow widze ?
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)

Status:
NieZwyczajnie
Zaklinacz węży
Awatar użytkownika
Politoksykofil
Reputacja: 444

Nieprzeczytany post autor: NieZwyczajnie » 5 lata temu

Boss To zależy jakie RC. Taki HOMiPT nie zruinuje twojego organizmu nawet w 1/10 tak jak alkohol. Ale już lepiej napić się wódki, niż walić taki fentanyl. Nie możemy stawiać wszystkich RC na równi.

Status:
Legend
Legendarny kosiarz ścieżek
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 1490

Nieprzeczytany post autor: Legend » 5 lata temu

Boss pisze:
5 lata temu

Dodano po 3 minutach 18 sekundach:
dlatego pytam bo zauwazylem jak wypije sporo alko to czuje sie struty wyplukany bez sil a jednak jak wezme 2 - 3 baty to nie czuje tego zlego samopoczucia jak po alko typu kac itp . nawet jak wypije 4 piwa to czuje sie wyplukany z witamin a po rc jakby mniej skutkow widze ?
Powinieneś doprecyzować pytanie.
Bo RC jest nie równe RC :)

wg mnie bardziej niszczy branie mocnych stymulantów pokroju Bk, HEX oraz palenia maczan na kanna niż Alko. Tutaj wchodzą po pewnym czasie zniszczenia psychiczne.
wg mnie bardziej niszczy branie fetki niż alko.

ale mniej branie 3cmc niż alko

Wszystko oczywiście rozbija się o częstotliwość! Jeżeli pijecie alko codziennie, to wiadomo, zniszczy. Z rc to samo!
Podstawa to ROZWAGA
Wszystkie testy substancji prowadzone są poza granicami RP! Moje posty to fikcja, sny i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Uważaj zanim przyjmiesz coś nielegalnego! Zastanów się 3 razy! Narkotyki i RC to zło!

Status:
Wlodi
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 166

Nieprzeczytany post autor: Wlodi » 5 lata temu

Mnie Alfa Pihp zniszczyła. Jak kiedyś przesadziłem musiałem dostać 5mg haloperidolu I 6mg clonazepamu dożylnio I tak mną rzucali i tak przez jakąś godzinę. Źle wspominam ten ciąg
NIE GADAJ Z FRANCAMI BO JOSIEK CIĘ PILNUJE !!!

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss
Autor tematu

josiek, napisalem to ogolnie faktycznie bk dziaala okrutnie na psychike wiem to doskonalem ;Dnie chcialem wymieniac wszystkiego ale takie 3cmc a alkohol ?ktoro bardziej szkodzi?
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)

Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 720

Nieprzeczytany post autor: Wizzair » 5 lata temu

NieZwyczajnie pisze:
5 lata temu
Taki HOMiPT nie zruinuje twojego organizmu nawet w 1/10 tak jak alkohol.
Kiedys wrzucalem na hajpa badanie na mlodych szczurach.
Psajko poza prostowaniem serotoniny zaburzaja (i to dosc mocno) rownowage przekaznikowa, glownie glutaminianu i dopaminy.
+ zachodzi ryzyko problemow z sercem przez zaburzenie potasu i sodu.

Na ile jest ro zalezne od dawek, na ile jest to indukcja zmian a na ile jest to zalezne od dalszych doświadczeń nie wiem.

Status:
NieZwyczajnie
Zaklinacz węży
Awatar użytkownika
Politoksykofil
Reputacja: 444

Nieprzeczytany post autor: NieZwyczajnie » 5 lata temu

Wizzair pisze:
5 lata temu
Psajko poza prostowaniem serotoniny zaburzaja (i to dosc mocno) rownowage przekaznikowa, glownie glutaminianu i dopaminy.
Dla tego napisałem że nie zniszczy nawet w 1/10 tak jak alkohol, a nie że nie zniszczy wgl. Smutna prawda jest taka że odczynnika idealnego raczej nie ma...

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss
Autor tematu

Wizzair, co bardziej jest szkodliwe 3cmc 3mmc czy moze hexen hep ??

Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 720

Nieprzeczytany post autor: Wizzair » 5 lata temu

Idealne są zioła.
W zen-szeniu masz kilkadziesiat aktywnych substancji ktore dzialaja na siebie antagonistycznie lub wykazuja synergie.
W bacopie masz substancje strychninopodobne a ludzie sie nie truja.

Chemia jest zajebista póki nie siegasz po prochy.

A przy alko zapominacie, ze niewielkie ilosci dzialaja prozdrowotnie.
Nasi dziadkowie doili alko wiadrami i dozywali 80 lat.
A dzis sie demonizuje alkohol, kofeine czy czesto nawet herbate.

Status:
aras
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Gubernator
Reputacja: 753

Nieprzeczytany post autor: aras » 5 lata temu

Boss, stary sie robisz, dlatego masz wiekszego kaca ;)
To ze czujesz sie gorzej po alko wcale nie znaczy ze zniszczyl bardziej Twoj organizm.
Ja nie mam zwaly prawie po niczym, a po >4 piwach mam kaca morderce. Te piwa raczej zaszkodzily mniej od tego zjaranego 0.5g alfy i zjedzonego 3mg eti.

Takze szukanie co mniej a co bardziej szkodzi raczej nie ma sensu, wszystko brac z umiarem, bo wszystko szkodzi w odpowiedniej dawce :)
Psychodela, psychodeliczny styl!
My walczymy dla niego, my walczymy wraz z nim!

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss
Autor tematu

Nie wydaję mi się bo lampka wina czerwonego dobrze wpływa na organizm s jeden bat bk może mieć poważne skutki zdrowotne dla organizmu. Ja po 4 piwach gorzej się czuje niż po 4 batach np 3cmc

Status:
Legend
Legendarny kosiarz ścieżek
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 1490

Nieprzeczytany post autor: Legend » 5 lata temu

Boss, UMIAR i jeszcze raz umiar.
Czy wiesz dlaczego lampka dobrego czerwonego wina jest prozdrowotna ? Bo nie ze względu na zawaartość alkoholu! Tylko ze względu na zawartosć inych składników które są w tym DOBRYM winie zawarte :)

Natomiast cały problem jest z związkami które zanieczyszczają alkohol.
Wypijcie np 0,7 whisky a 0,7 v00dki, zobaczycie po czym szybciej wrócicie do siebie.
Albo 4 piwa lagery 5% a 4 piwa przeniczne / marcowe 6% - zobaczycie po czym będziecie mieć większego kaca.

Połączenie zbyt duzej ilości alkoholu etylowego + produktów ubocznych które masz w piwie / whisjky - powoduje ze twoja wątroba mówi dobranoc.
Wszystkie testy substancji prowadzone są poza granicami RP! Moje posty to fikcja, sny i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Uważaj zanim przyjmiesz coś nielegalnego! Zastanów się 3 razy! Narkotyki i RC to zło!

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss
Autor tematu

Wlodi, A Ty co myślisz na ten temat?miałeś kiedyś wrażenie że po wypiciu czerwonego wina czułaś się lepiej bo ja np tak lepszy humor lepsze trawienie i jakby serce pracowało lepiej ? A po rc raczej serce bardziej dostaję po dupie niż po czerwonym winie

Status:
aras
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Gubernator
Reputacja: 753

Nieprzeczytany post autor: aras » 5 lata temu

Ja po butelce czerwonego wina mam wiekszego kaca niz po 1l wodki, a bombe niewielka.
Ale jak wypije tak 0.5-3/4 butelki, to tylko lekka zamula z rana.
Boss pisze:
5 lata temu
jakby serce pracowało lepiej
To dobry kozak jestes. A w jaki sposob to czujesz?
Psychodela, psychodeliczny styl!
My walczymy dla niego, my walczymy wraz z nim!

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss
Autor tematu

ja mowie o wypiciu troszke czerwonego wina nie calej butelki tylko lampka max dwie .Czerwone wino dobroczynne dla serca i żołądka. masz tu link do poczytania https://www.poradnikzdrowie.pl/diety-i-zywienie/co-jesz/czerwone-wino-zwalcza-wolne-rodniki-chroni-przed-miazdzyca-i-zawalem-s-aa-tis2-Nxj2-HGyR.html osobiscie nigdy nie mialem kaca po winie czerwonym a po piwie czy wodka juz tak . bo wino zawier duzo cennych witamin