Co jak substancja nie pozwola zasnąć?
Co jak substancja nie pozwola zasnąć? Są jakiekolwiek sprawdzone metody przez Was?
Kierownik
1.Niby to oczywiste, ale jednak nie każdy na to wpada. Nie przyjmuj odczynnika przed snem. Przyjmij w takim czasie, żeby być trzeźwym na minimum 3 godzinki przed snem.
2.Benzodiazepiny. Nie jest to zdrowa opcja, ale chyba najskuteczniejsza. 0.25 diclazepamu i zaraz śpię jak zabity.
3.Sport. Porządny wysiłek fizyczny cię zmęczy, a do tego jeszcze przyspieszy metabolizm substancji która ci sen utrudnia. Metoda najzdrowsza(zaraz po nie ćpaniu). Najlepiej sprawdza się w połączeniu z metodą pierwszą.
1.Niby to oczywiste, ale jednak nie każdy na to wpada. Nie przyjmuj odczynnika przed snem. Przyjmij w takim czasie, żeby być trzeźwym na minimum 3 godzinki przed snem.
2.Benzodiazepiny. Nie jest to zdrowa opcja, ale chyba najskuteczniejsza. 0.25 diclazepamu i zaraz śpię jak zabity.
3.Sport. Porządny wysiłek fizyczny cię zmęczy, a do tego jeszcze przyspieszy metabolizm substancji która ci sen utrudnia. Metoda najzdrowsza(zaraz po nie ćpaniu). Najlepiej sprawdza się w połączeniu z metodą pierwszą.
NieZwyczajnie, 3 godziny po stymulantach to mało, 8-12 godzin o ile nie jesteśmy po maratonie.
Po rozsądnym dawkowaniu euforykow typu cmc rzeczywiście 3 godz czasem wystarcza.
Od siebie dodam, że zarwane nocki w tym sporcie to raczej standard i trzeba się z tym liczyć lub po prostu nie brać.
Benzo brać nie polecam, można spróbować po paru godzinach wypić 1-2 piwa i spróbować zasnac
Po rozsądnym dawkowaniu euforykow typu cmc rzeczywiście 3 godz czasem wystarcza.
Od siebie dodam, że zarwane nocki w tym sporcie to raczej standard i trzeba się z tym liczyć lub po prostu nie brać.
Benzo brać nie polecam, można spróbować po paru godzinach wypić 1-2 piwa i spróbować zasnac
Feszek Mi tam 3 godziny wystarczają. No ale to też może być kwestia tego że nie jestem stimiarzem, biorę je parę razy do roku.
A co do benzo, też nie polecam brać jeśli nie jest to już konieczność, ale alkohol to ścierwo na podobnym poziomie i go też bym nie polecał. I jedno i drugie radzę wykorzystywać w ostatecznej ostateczności.
A co do benzo, też nie polecam brać jeśli nie jest to już konieczność, ale alkohol to ścierwo na podobnym poziomie i go też bym nie polecał. I jedno i drugie radzę wykorzystywać w ostatecznej ostateczności.
Mi pomaga zmag magnez cynk b6 Plus wypijam melisa i chmiel A jak nie pomaga to trochę Waleriana ale to nie możesz mieszać z alkoholem
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)
Generalnie to co koledzy napisali wyżej, skalkulować dobrze czas zabawy. Z naturalnych rzeczy Wit. Z gr B + Melatonina, ewentualnie NaSenForte dawka x 2 niż zalecana + jedno piwko, mi pomagało.
Coś za coś. Kara musi być!!
Coś za coś. Kara musi być!!
To teraz tak.
Wstajemy idziemy do apteki.
Kupujemy GLUKOMETR
I jak nie mozemy spac mierzymy cukier.
W wielu przypadkach bezsennosc wynika ze zbyt niskiego cukru.
Jak juz pisalem - wtedy organizm katuje sie adrenalina i hormonami.
One powoduja, ze nie spimy.
A jak dojebiemy do pieca kolejna kreske to pojawia sie rozdraznienie, trzesace sie rece itd.
Uwaga!! Cukru noe uzupelniamy weglaaminprostymi (cukrem) moze dojsc do dzialania z odbicia.
Szybki wzrost cukru i szybki spadek.
Polecam tez taka zabawe jak mamy problem ze snem.
Im wieksze wahania cukru tym wiekszy problem ze snem...
Wstajemy idziemy do apteki.
Kupujemy GLUKOMETR
I jak nie mozemy spac mierzymy cukier.
W wielu przypadkach bezsennosc wynika ze zbyt niskiego cukru.
Jak juz pisalem - wtedy organizm katuje sie adrenalina i hormonami.
One powoduja, ze nie spimy.
A jak dojebiemy do pieca kolejna kreske to pojawia sie rozdraznienie, trzesace sie rece itd.
Uwaga!! Cukru noe uzupelniamy weglaaminprostymi (cukrem) moze dojsc do dzialania z odbicia.
Szybki wzrost cukru i szybki spadek.
Polecam tez taka zabawe jak mamy problem ze snem.
Im wieksze wahania cukru tym wiekszy problem ze snem...
miod mozna wypic z mlekiem cieplym
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)
- Status:
Ja jak nie mogłem zasnąć to albo wrzucałem benzo a jak nie miałem to piłem 2-3 szybkich piwek.
ale jak zasnoc bez benzo ? melisa i inne ziola dla mnie za slabe zeby zasnoc pomaga waleriana ale nie chce jej czesto stosowac ;] wydaje mi sie ze nie ma cudownych sposobow chyba ze wy znacie jakies to dajcie info ?
wszystko juz bylo opisywane.
Zasniecie warunkuje melatonina i serotonina.
Gaba ktorym mozg zalewaja benzo wycisza i uspokaja. Benzosy dzialaja jak cios siekiera.
Dwa.
Benzosy hamuja wydzielanie sero i dopy.
Tzn jak ma Ci sie odbudowac tolerka skoro blokujesz caly system serotoniny i dopaminy
Trzy
Sen na benzo nie jest regenerujacy. Zaburzone sa wszystkie fazy snu
Cztery
Benzo rozpierdalaja w mak receptory GABA.
W dalszym toku odbija sie to w postaci nerwic, stresu czy depresji.
Masz 4 pkt na ktore nikt do dzis nie napisal żadnej odpowiedzi.
Zasada jest prosta- nie mozesz cpac nie cpasz.
Nie mozesz cpac a cpasz to sie to odbije w przyszlosci.
Nie dzis nie jutro.
Btw.
Uzytkowanie benzo i stimow czy euforykow w kupie podbija uzaleznienie, ale to za duzo tłumaczenia.
Zasniecie warunkuje melatonina i serotonina.
Gaba ktorym mozg zalewaja benzo wycisza i uspokaja. Benzosy dzialaja jak cios siekiera.
Dwa.
Benzosy hamuja wydzielanie sero i dopy.
Tzn jak ma Ci sie odbudowac tolerka skoro blokujesz caly system serotoniny i dopaminy
Trzy
Sen na benzo nie jest regenerujacy. Zaburzone sa wszystkie fazy snu
Cztery
Benzo rozpierdalaja w mak receptory GABA.
W dalszym toku odbija sie to w postaci nerwic, stresu czy depresji.
Masz 4 pkt na ktore nikt do dzis nie napisal żadnej odpowiedzi.
Zasada jest prosta- nie mozesz cpac nie cpasz.
Nie mozesz cpac a cpasz to sie to odbije w przyszlosci.
Nie dzis nie jutro.
Btw.
Uzytkowanie benzo i stimow czy euforykow w kupie podbija uzaleznienie, ale to za duzo tłumaczenia.
- Status:
Boss, na pewno będziesz musiał się odizolowac od tego forum i od wszystkich znajomych którzy cpaja. Tak to wygląda w monarze.