Czerwone skrzynki w Biedronkach

Pytania i odpowiedzi związane z research chemicals.
Status:
Stalmer
Sniffiarz
Newbie
Autor tematu
Reputacja: 16

Nieprzeczytany post autor: Stalmer » 5 lata temu

Jak to z nimi jest? Osoba wysyłająca musi coś specjalnie zaznaczać? Nadają się do zamawiania smakołyków?

Status:
Feszek
Odkurzacz
Newbie
Reputacja: 258

Nieprzeczytany post autor: Feszek » 5 lata temu

Coś takiego ze strony poczty
. Jak to zrobić?

Odbiór przesyłki następuje po wprowadzeniu numeru telefonu oraz unikalnego, jednorazowego kodu z treści SMS, który urządzenie generuje i przesyła w momencie umieszczenia przesyłki w skrytce automatu pocztowego.

Przesyłki przeznaczone do odbioru za pośrednictwem urządzenia oddawczego powinny być adresowane w następujący sposób:

imię i nazwisko albo pełna nazwa adresata wraz z podaniem numeru telefonu komórkowego
(w sieci operatora krajowego),
dopisek ,,Strefa 24h’’,
właściwy kod pocztowy i nazwa placówki pocztowej, w której funkcjonuje Strefa 24h.
Odbiór przesyłek pocztowych poprzez urządzenie oddawcze możliwe jest po złożeniu przez Klienta w placówce pocztowej Żądania.

Status:
Stalmer
Sniffiarz
Newbie
Autor tematu

Właśnie dlatego się tym zainteresowałem, ale bardziej mnie zastanawia jak to wygląda w praktyce, bo na papierze brzmi jak bezpieczniejsza dla vendorów alternatywa dla żółtych

Status:
Feszek
Odkurzacz
Newbie

Stalmer, trzeba trochę jeszcze poczekać na rozwój infrastruktury i zobaczymy jak poczta to rozwiąże, czy pojawi się możliwość przekierownia tradycyjnych przesyłek na odbiór w automacie. Póki co więcej pytań niż odpowiedzi.

Czy będzie bezpieczniej? Tego nie wiemy ale wydaje się, że żaden duży vendor już nie wróci do nadawania przesyłek w PL ;)

Jeśli szukasz alternatywy dla cpaczkomatu to masz jeszcze automaty DH. Są rozmieszczone w dużych miastach, można na nie przekierowywać przesyłki tylko jest problem V nie chcą wysyłać tym przewoźnikiem

Status:
WeedTV
Psychonauta
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 5

Nieprzeczytany post autor: WeedTV » 5 lata temu

Żart że kokaina w biedronce i że hexen przestaną być żartami :D
Pomogłem lub mój post cie rozbawił?
zostaw reputa motywuje mnie to do dalszych działań.

Kontakt ze mną dla chętnych :D
gg:35686862
yt:youtube.com/c/weedtv666

Status:
Stalmer
Sniffiarz
Newbie
Autor tematu

Feszek, Ano właśnie, imo sprawa się rozgrywa o dwie kwestie
Po pierwsze, czy przesyłki/listy wysyłane w ten sposób mogą być nadawane po prostu ze skrzynki na listy. (Mówię przede wszystkim o ilościach detalicznych, bo hurtownicy zazwyczaj i tak powinni mieć adresy na słupa)
Po drugie, czy chodzą one według normalnej taryfy, więc mogłyby być adresowane z zagranicy.

Jeżeli oba te warunki byłyby spełnione, a z opisu na stronie PP i artykułów, które czytałem wynika, że są to brzmi wręcz jak idealna opcja. Wiadomo, że więksi vendorzy będą podchodzili do kwestii ostrożnie, ale imo jacyś mniejsi lub dopiero wchodzący na rynek powinni się tym zainteresować.

Status:
Feszek
Odkurzacz
Newbie

Stalmer,

Zwykle listy z pewnością nie będą latać na automaty, pewnie tylko przesyłki rejestrowane POCZTEX super by już było jakby zwykle listy priorytetowe też można było adresować na automat