Czy suplementy diety mają sens?

Sprawdzone metody na regenerację organizmu oraz dyskusje na temat szkodliwości RC.
Status:
Bobek
Opiowrak
Awatar użytkownika
Bobek
Reputacja: 37

Nieprzeczytany post autor: Bobek » 3 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

Lekarz mi zawszę powtarza że tylko zbilansowana dieta daję najlepsze wyniki a suplementy diety można stosować napewno nie zaszkodzi

Status:
mefapucharufa
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 16

Nieprzeczytany post autor: mefapucharufa » 2 lata temu

suplementy działają i to bardzo dobrze jeżeli są dobrej jakości

porównanie witaminy C firma Allnutrition 200 kapsułek 1000mg za 30zł i witamina C firmy Solgar 1000mg 160 tabletek za 180zł cena - jakość, nie ma takiego czegoś ze coś jest 6 razy tańsze i działa tak samo za dobre trzeba płacić, biore codziennie witamine c Solgar i nie pojawiają mi sie zmiany trądzikowe a walczyłem dośc długo z trądzikiem na rózne sposoby i okazało się ze wit.C pomogła bo ma działanie przeciwwirusowe, antybakteryjne oraz przeciwzapalne a trądzik to nic innego niz wirusy i bakterie które powodują stan zapalny :) te tańsze wit.C nic nie działają xd . Tak ciekawostka podobno okolo 150 lat temu dieta ludziom dostarczała 600mg witaminy c ,dzis to jest około 60mg , polecam suplementacje wit.C dla ludzi z trądzikiem ;) biore i nie wyskakują

-magnez też musi być dobrej jakości cytrynian lub chelat a nie jakieś tlenki oraz siarczany magnezu one tylko szkodzą a producenci trzepią kase , dużo ludzi ma niedobory przez nasz chemiczny świat

bardzo polecam suplement - 7Nutrition Zmb + Gmc , naprawde działa bardzo dobrze w skladzie magnez , wit.b6, cynk, melatonina i GABA - poczytajcie sobie ten suplement opowiedzialny jest za regeneracje nocną , układ nerwowy itp działa 10000% , brać przed snem godzine mocno usypia rano juz czuć róznice - umysł wypoczety po głebokim snie , ciało odpręzone zero spięć mniej stresu
polecam !

również polecam omega 3 z witaminą d3 +k2 firmy olimp , robiłem badania w labolatorium - działa

Status:
luki985
Odkurzacz
Użytkownik
Reputacja: 159

Nieprzeczytany post autor: luki985 » 2 lata temu

mefapucharufa pisze:
2 lata temu
również polecam omega 3 z witaminą d3 +k2 firmy olimp , robiłem badania w labolatorium - działa
0
Chyba najbardziej przereklamowana firma na rynku
: ) Ja kupuję najtańsza D3k2 w formie płynnych kapsułek i też robiłem badania. W 4 dni ilość D3 skoczyła mi z 18j na 50 ;)
mefapucharufa pisze:
2 lata temu
porównanie witaminy C firma Allnutrition 200 kapsułek 1000mg za 30zł i witamina C firmy Solgar 1000mg 160 tabletek za 180zł cena - jakość, nie ma takiego czegoś ze coś jest 6 razy tańsze i działa tak samo za dobre trzeba płacić, biore codziennie witamine c Solgar
Zdziwię Cię. Ludzie kupują Wit C 1kg za 70 zł i też działa. To, że coś kosztuje dużo nie znaczy, że jest lepsze od tych tańszych opcji.

A sam allnutritrion to syf. Niedawno sanepid im wycofał kilka produktów...
mefapucharufa pisze:
2 lata temu
suplementy działają i to bardzo dobrze jeżeli są dobrej jakości
Nie do końca tak ale ta odpowiedź łączy się z tym fragmentem
mefapucharufa pisze:
2 lata temu
150 lat temu dieta ludziom dostarczała 600mg witaminy c ,
Bo dzisiaj dieta jest bogata w węglowodany. A te generują stany zapalne i wytrącają witaminy.
Do zmetabolizowania cukru organizm potrzebuje prawie pełnego panelu Wit B.
Wpisz sobie "witamina C a cukier" ;)

Do tego kawa, herbata, chroniczne odwodnienia i masz swój trądzik jak i szereg innych chorób.

Druga sprawa to fakt, że ludzie nie do końca wiedzą jakie witaminy łączyć a jakie nie. I poziom przyswajalności takich witamin to kilka procent.
Tu polecam wpisać "synergizm i antagonizm witamin".

Status:
mefapucharufa
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 16

Nieprzeczytany post autor: mefapucharufa » 2 lata temu

luki985, zgodzę się z tym ze witamina C w proszku działa ale jest jedno ale , jest to kwas askorbinowy ja mam wrażliwy żołądek i odczuwam , SOLGAR to Ester witaminy C (łagodna forma) , a co do tego Olimpu być może masz racje

Dodano po 56 minutach 51 sekundach:
Tez jest coś takiego ze te tańsze suple może i działają ale wydaje mi się ze są mniej przyjazne dla organizmu

Takie porównanie brązowy kryształ klepie mocniej , jest tańszy , wydajniejszy ale co z tego jak ma więcej skutków ubocznych

Oczywiście można znaleźć na pewno dobrej jakości suplementy z nie wygórowanymi cenami, taki Olimp to wiem ze te ceny są wysokie i wiem ze inny trochę tańszy suplement może być podobnej jakości ale jak widać ludzie wolą dopłacić kilka złotych i mieć 100% pewności i akceptują tą wyższa cenę spowodowaną gwarancją jakosci

Status:
Standalone69
Szczur
Newbie
Reputacja: 10

Nieprzeczytany post autor: Standalone69 » 2 lata temu

Zdecydowanie mają sens... Jeśli dieta w czasie zabaw ze środkami jest prowadzona. Weźmy tutaj przykład fenyli/amfetamin. Jeśli użytkownik środków robi sobie maraton ze specyfikiem to warto pamiętać o suplementacji elektrolitami + do nich oczywiście potas (soczki z pomidorka swieze) i zdecydowanie unikanie produktów spożywczych z Inhibitorami monoaminooksydazy które mogą nasilić wystąpienie zespołu serotonicznego. Zawsze przed wzięciem czegokolwiek bezrozumnie i bez przygotowania moze skonczyc się tragedia... to nie jest zabawa jak w piaskownicy. Trzeba być odpowiedzialnym. Jeśli ktoś z Was ma jakieś pytania, to jest tutaj wyspecjalizowana grupa fachowców którzy udziela rady. Dzięki Bogu ze takie forum istnieje.