Czym najlepiej zbijać ciśnienie podczas badań?
Witam. W Jaki lek najlepiej zaopatrzyć się aby wyrazie wyjebania ciśnienia po RC próbować go zbijać?
Nebiwokol? Captopri? Czy coś innego? Doradzicie cuś?
Nebiwokol? Captopri? Czy coś innego? Doradzicie cuś?
Bisocard albo Bicardef - to to samo prawie. Wyrówna Ci rytm bicia, cisnienie itp. Takie dla ludzi co mają problemy z sercem. Wiem, bo mama dostaje od lekarza właśnie na serducho. Uspokaja, to najważniejsze
No dobra ale próbowałeś to osobiście podczas testów czy coś? Bo to że mama dostaje to jedno a chłop pyta o coś co może wziąć w razie WU w czasie testów.
Moja stara robi lewatywę, zakłada kabaretki duże oczka, buty platforma 20 cm, i zbijamy ciśnienie, na mnie działa.
U mnie też to działa.Apcoagentnr743 pisze: ↑1 rok temuMoja stara robi lewatywę, zakłada kabaretki duże oczka, buty platforma 20 cm, i zbijamy ciśnienie, na mnie działa.
Dodano po 4 minutach 52 sekundach:
Próbowałem i działało, dobre jak coś czujesz że z serduchem się dzieje.
A czy benzo przypadkiem nas nie uspokaja i nie zbija nam cisnienia? Dlatego dobrze jest miec takie ralanium (diazepam) pod reka mi raz uratowal dupe przy testach nepa ;p
Ja polecam Bisocard jest to lek , którego głównym składnikiem czynnym jest bisoprolol. Bisoprolol jest lekiem z grupy beta-blokerów, który jest często stosowany w leczeniu nadciśnienia tętniczego
uspokaja na bank ale nie wiem czy cisnienie tez zbija mi sie wydaje ze to dziala na uklad nerwowy a nie na serce
Też od razu pomyślałem o benzodiazepinach. ;pp Wydaje mi się że ciśnienie też zbijają, wyczytałem kiedyś gdzieś że benzo można podać osobie co przedawkowała stimy. Ale nie wiem ile w tym prawdy.
Spokojniejsza głowa = spokojniejsze serce. Przecież nerwy mają też wpływ na ciśnienie i bicie serca zobaczcie jak się zdenerwujecie jak serducho wali. Dlatego uważam, że benzo też zbija ciśnienie
Czosnek, sok z cytryny, głóg, preparaty na jemiole z apteki oraz herbaty na ciśnienie też z apteki niektóre działają naprawdę spoko
w sumie cos w tym jest ale powiedzcie mi co macie na mysli piszac zbic cisnienie chodzi wam o liczbe uderzen serca na minute czy chodzi o te cisnienie skurczowe i rozkurczowe?
Ja od siebie napisze kilka wskazówek - oprócz środków farmakologicznych mogą być niezwykle przydatne
Usiądź spokojnie: Zawsze siedź spokojnie przez kilka minut przed rozpoczęciem pomiaru. Unikaj ruchów i rozmawiania, ponieważ nawet niewielkie zmiany w pozycji i aktywności mogą wpłynąć na wynik pomiaru.
Zrelaksuj się: Staraj się być zrelaksowany i nie myśleć o stresujących sytuacjach. Stres i niepokój mogą podnosić ciśnienie krwi. Przyjdź na badanie bez pośpiechu i zdenerwowania.
Odpoczynek przed pomiarami: Jeśli jesteś zmęczony lub fizycznie aktywny, to poczekaj kilka minut po wejściu do gabinetu lub kliniki przed rozpoczęciem pomiaru.
Unikaj palenia i kofeiny: Jeśli palisz papierosy lub wypiłeś napoje zawierające kofeinę (np. kawę, herbatę, napoje energetyczne), staraj się unikać ich przed pomiarem, ponieważ te substancje mogą podnosić krótkotrwałe ciśnienie.
Cisza i spokój: Podczas pomiaru staraj się być w ciszy i nie rozmawiaj. Rozmawianie może zakłócać wynik.
Usiądź spokojnie: Zawsze siedź spokojnie przez kilka minut przed rozpoczęciem pomiaru. Unikaj ruchów i rozmawiania, ponieważ nawet niewielkie zmiany w pozycji i aktywności mogą wpłynąć na wynik pomiaru.
Zrelaksuj się: Staraj się być zrelaksowany i nie myśleć o stresujących sytuacjach. Stres i niepokój mogą podnosić ciśnienie krwi. Przyjdź na badanie bez pośpiechu i zdenerwowania.
Odpoczynek przed pomiarami: Jeśli jesteś zmęczony lub fizycznie aktywny, to poczekaj kilka minut po wejściu do gabinetu lub kliniki przed rozpoczęciem pomiaru.
Unikaj palenia i kofeiny: Jeśli palisz papierosy lub wypiłeś napoje zawierające kofeinę (np. kawę, herbatę, napoje energetyczne), staraj się unikać ich przed pomiarem, ponieważ te substancje mogą podnosić krótkotrwałe ciśnienie.
Cisza i spokój: Podczas pomiaru staraj się być w ciszy i nie rozmawiaj. Rozmawianie może zakłócać wynik.
propanolol - prescription drug
good for physical signs of anxiety, lowers BP
good for physical signs of anxiety, lowers BP