Czym najlepiej zbijać ciśnienie podczas badań?

Pytania i odpowiedzi związane z research chemicals.
Status:
ancymonokrys
Ssak
Newbie
Autor tematu
Reputacja: 3

Nieprzeczytany post autor: ancymonokrys » 1 rok temu

Witam. W Jaki lek najlepiej zaopatrzyć się aby wyrazie wyjebania ciśnienia po RC próbować go zbijać?

Nebiwokol? Captopri? Czy coś innego? Doradzicie cuś?

Status:
tidas
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 5

Nieprzeczytany post autor: tidas » 1 rok temu

Bisocard albo Bicardef - to to samo prawie. Wyrówna Ci rytm bicia, cisnienie itp. Takie dla ludzi co mają problemy z sercem. Wiem, bo mama dostaje od lekarza właśnie na serducho. Uspokaja, to najważniejsze ;)

Status:
kopciuch
Sniffiarz
Użytkownik
Reputacja: 11

Nieprzeczytany post autor: kopciuch » 1 rok temu

tidas pisze:
1 rok temu
Bisocard albo Bicardef - to to samo prawie. Wyrówna Ci rytm bicia, cisnienie itp. Takie dla ludzi co mają problemy z sercem. Wiem, bo mama dostaje od lekarza właśnie na serducho. Uspokaja, to najważniejsze ;)
No dobra ale próbowałeś to osobiście podczas testów czy coś? Bo to że mama dostaje to jedno a chłop pyta o coś co może wziąć w razie WU w czasie testów.

Status:
Apcoagentnr743
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 17

Nieprzeczytany post autor: Apcoagentnr743 » 1 rok temu

Moja stara robi lewatywę, zakłada kabaretki duże oczka, buty platforma 20 cm, i zbijamy ciśnienie, na mnie działa.

Status:
tidas
Sniffiarz
Newbie

Nieprzeczytany post autor: tidas » 1 rok temu

Apcoagentnr743 pisze:
1 rok temu
Moja stara robi lewatywę, zakłada kabaretki duże oczka, buty platforma 20 cm, i zbijamy ciśnienie, na mnie działa.
U mnie też to działa.

Dodano po 4 minutach 52 sekundach:
kopciuch pisze:
1 rok temu
tidas pisze:
1 rok temu
No dobra ale próbowałeś to osobiście podczas testów czy coś? Bo to że mama dostaje to jedno a chłop pyta o coś co może wziąć w razie WU w czasie testów.
Próbowałem i działało, dobre jak coś czujesz że z serduchem się dzieje.

Status:
Leser
Opiowrak
Użytkownik
Reputacja: 52

Nieprzeczytany post autor: Leser » 1 rok temu

A czy benzo przypadkiem nas nie uspokaja i nie zbija nam cisnienia? Dlatego dobrze jest miec takie ralanium (diazepam) pod reka mi raz uratowal dupe przy testach nepa ;p

Status:
Bihes
Sniffiarz
Newbie

Nieprzeczytany post autor: Bihes » 1 rok temu

Ja polecam Bisocard jest to lek , którego głównym składnikiem czynnym jest bisoprolol. Bisoprolol jest lekiem z grupy beta-blokerów, który jest często stosowany w leczeniu nadciśnienia tętniczego

Status:
wujsamozlo
Ssak
Użytkownik
Reputacja: 6

Nieprzeczytany post autor: wujsamozlo » 1 rok temu

Leser pisze:
1 rok temu
A czy benzo przypadkiem nas nie uspokaja i nie zbija nam cisnienia?
uspokaja na bank ale nie wiem czy cisnienie tez zbija mi sie wydaje ze to dziala na uklad nerwowy a nie na serce

Status:
adrianpdw1996
Sniffiarz
Użytkownik
Reputacja: 19

Nieprzeczytany post autor: adrianpdw1996 » 1 rok temu

Leser pisze:
1 rok temu
A czy benzo przypadkiem nas nie uspokaja i nie zbija nam cisnienia? Dlatego dobrze jest miec takie ralanium (diazepam) pod reka mi raz uratowal dupe przy testach nepa ;p
Też od razu pomyślałem o benzodiazepinach. ;pp Wydaje mi się że ciśnienie też zbijają, wyczytałem kiedyś gdzieś że benzo można podać osobie co przedawkowała stimy. Ale nie wiem ile w tym prawdy.

Status:
Stevo
Ssak
Użytkownik

Nieprzeczytany post autor: Stevo » 1 rok temu

Spokojniejsza głowa = spokojniejsze serce. Przecież nerwy mają też wpływ na ciśnienie i bicie serca zobaczcie jak się zdenerwujecie jak serducho wali. Dlatego uważam, że benzo też zbija ciśnienie :)

Status:
lulekczarny
Ssak
Newbie
Reputacja: 2

Nieprzeczytany post autor: lulekczarny » 1 rok temu

Czosnek, sok z cytryny, głóg, preparaty na jemiole z apteki oraz herbaty na ciśnienie też z apteki niektóre działają naprawdę spoko

Status:
wujsamozlo
Ssak
Użytkownik

Nieprzeczytany post autor: wujsamozlo » 1 rok temu

Stevo pisze:
1 rok temu
Spokojniejsza głowa = spokojniejsze serce. Przecież nerwy mają też wpływ na ciśnienie i bicie serca zobaczcie jak się zdenerwujecie jak serducho wali. Dlatego uważam, że benzo też zbija ciśnienie :)
w sumie cos w tym jest ale powiedzcie mi co macie na mysli piszac zbic cisnienie chodzi wam o liczbe uderzen serca na minute czy chodzi o te cisnienie skurczowe i rozkurczowe?

Status:
Bihes
Sniffiarz
Newbie

Nieprzeczytany post autor: Bihes » 1 rok temu

Ja od siebie napisze kilka wskazówek - oprócz środków farmakologicznych mogą być niezwykle przydatne ;)

Usiądź spokojnie: Zawsze siedź spokojnie przez kilka minut przed rozpoczęciem pomiaru. Unikaj ruchów i rozmawiania, ponieważ nawet niewielkie zmiany w pozycji i aktywności mogą wpłynąć na wynik pomiaru.

Zrelaksuj się: Staraj się być zrelaksowany i nie myśleć o stresujących sytuacjach. Stres i niepokój mogą podnosić ciśnienie krwi. Przyjdź na badanie bez pośpiechu i zdenerwowania.

Odpoczynek przed pomiarami: Jeśli jesteś zmęczony lub fizycznie aktywny, to poczekaj kilka minut po wejściu do gabinetu lub kliniki przed rozpoczęciem pomiaru.

Unikaj palenia i kofeiny: Jeśli palisz papierosy lub wypiłeś napoje zawierające kofeinę (np. kawę, herbatę, napoje energetyczne), staraj się unikać ich przed pomiarem, ponieważ te substancje mogą podnosić krótkotrwałe ciśnienie.

Cisza i spokój: Podczas pomiaru staraj się być w ciszy i nie rozmawiaj. Rozmawianie może zakłócać wynik.

Status:
Layla1031
Szczur
Newbie
Reputacja: 1

Nieprzeczytany post autor: Layla1031 » 1 rok temu

propanolol - prescription drug

good for physical signs of anxiety, lowers BP

Status:
CzesioRC
Opiowrak
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 106

Nieprzeczytany post autor: CzesioRC » 1 rok temu

Captopril - na receptę i tylko sytuacje awaryjne