Diazepam

Grupa leków o działaniu przeciwlękowym, uspokajającym, nasennym, przeciwdrgawkowym, miorelaksacyjnym i amnestycznym.
Status:
krypa
Blister
Użytkownik
Reputacja: 2

Diazepam

Nieprzeczytany post autor: krypa » 2 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

co do benzo wszelkiego rodzaju to zdecydowanie odradzam laczyc z alkoholem. Mozna zejsc, kolega tak w pomieszczeniu obok odszedl gdy zasnal... ja nie mowie, nie raz laczylem, zyje ale co naodpierdalalem na nieswiadomce to do dzis sie dowiaduje.

Jak dla mnie to za drogo na sklepach rc kupowac benzo. xanax.... kupuje alprazolam z apteki po 23zl 30szzt 1 mg dla przykladu. kupowalem w proszku z rc kiedys i calkiem nie zle z cena ale nie potrafilem sobie dawkowac z umiarem, tabletki latwiej.

alpra dziala ale z opoznieniem i zmula next day. clony to lubie bo pod jezyk i szybko wchodza, sympatyczne sa. Rolki sa swietne, niby tez z opoznieniem ale to jak dlugo sie utrzymuja i nawarstwiaja na siebie codzienne dawki jest piekne po kilku dniach i bardziej stabilnie niz mocniejsze benzo. znam jeszcze kilka ale za malo zeby sie wypowiedziec.

Status:
fisstech
Ssak
Newbie
Reputacja: 7

Diazepam

Nieprzeczytany post autor: fisstech » 2 lata temu

Samantha, Dzięki za wskazówki. To 20mg 3x na dobę to oczywiście maksymalna ilość w dawkach podzielonych? [pyt.retorczne] Zjazd przeżyłem bez potrzeby brania benzo, choć było ciężko. W najgorszym momencie pomogły dwa Captoprille (2x 12,5mg). Btw, wystarczyłby w zupełności jeden, ale lekko spanikowałem. Po krótkim czasie ciśnienie spadło znacznie poniżej normy. Pierwszy raz miałem taki skok ciśnienia. Paskudne uczucie z cyklu "za chwilę umrę". Całe życie jestem niedociśnieniowcem. Niskie ciśnienie mam nawet po fizycznie wymagających zajęciach Ashtanga Yogi, którą od wielu lat regularnie praktykuję kilka razy w tygodniu i na która jeżdżę ładnych parę kilometrów rowerem. Także póki co moja tolerka na benzo nadal równa zero, i niech tak zostanie.

Z psychiką po ciągu wciąż kiepsko. Mam nadzieję że minie.

krypa, Mistrzuniu, ty piszesz o tzw. rekreacyjnym stosowaniu benzodiazepin, a ja wyraźnie zaznaczyłem, że sprawa dot. ewentualnego jednorazowego awaryjnego ("medycznego") przyjęcia substancji z tej grupy przez osobę bez tolerancji, która nie chce sobie "zrobić dobrze/odlecieć" tylko ratować się w kryzysowej sytuacji. Wskazałem też o jaką benzodiazepinę chodzi. Ale dzięki za dobre chęci. Btw, na przyszłość staraj się czytać ze zrozumieniem.

Status:
Xeno
Opiowrak
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 129

Diazepam

Nieprzeczytany post autor: Xeno » 2 lata temu

fisstech, 20 mg bezpośrednio przy zjeździe i próbować się zrelaksować, a najlepiej usnąć. Jeśli nie piłeś pod to wódy, to żadnej depresji oddechowej nie będzie.

Status:
fisstech
Ssak
Newbie
Reputacja: 7

Diazepam

Nieprzeczytany post autor: fisstech » 2 lata temu

Xeno, Dzięki, sprawa nieaktualna. Jak pisałem objawy fizyczne zostały zażegnane. Niemniej spytam, jakby co, na przyszłość. W końcu nigdy nie wiadomo co kot przyniesie - Czy 20mg Diazepamu podane jednorazowo osobie o zerowej tolerancji na benzo to nie jest ostre przegięcie? Nie chodzi o to żeby "odlecieć", czy mieć "fajne sny", ale o minimalizację efektów fizycznych/psychicznych które przerosły "badacza", czyli popularnego zjazdu. Wcześniej padła sugestia o 5mg/10mg, Ty piszesz 20mg. Z drugiej strony Diazepam to rzekomo dość "łagodne" i bezpieczne benzo, choć tu też opinie są mocno podzielone.

Tymczasem znalazłem interesującą stronę (być może dobrze Tobie znaną) oferującą m.in. przelicznik różnych benzodiazepin. 20mg Diazepamu to odpowiednik 1,3mg Clonazepamu, który, o ile się nie mylę jest bardzo silnym i szybko uzależnającym benzo dla "starych wyjadaczy". Przyznam, że gdybym musiał ratować się clonem, w życiu nie zdecydowałbym się na 1,3mg, raczej zacząłbym od 0,5mg. Ty tymczasem proponujesz 20mg Diazepamu.

clincalc.com/Benzodiazepine/

Alko%, podobnie jak produktów odzwierzęcych (choć tu dominują względy etyczne), nie lubię, nie toleruję i nie spożywam w żadnej postaci.

Status:
Xeno
Opiowrak
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 129

Diazepam

Nieprzeczytany post autor: Xeno » 2 lata temu

fisstech, 0,5 mg klonazepamu = 10 mg diazepamu
fisstech pisze:
2 lata temu
Czy 20mg Diazepamu podane jednorazowo osobie o zerowej tolerancji na benzo to nie jest ostre przegięcie?
10 mg diazepamu podają osobom na oddziałach szpitalnych, które nie są na zjeździe po tak kurewsko silnych stymulantach, jakimi są pochodne alfy i nie mają tolerancji na benzo. Za oceanem jest lek Valium zawierający 10 mg diazepamu w tabletce i nie zdarzyło się, żeby po dwóch sztukach ktoś się udusił czy coś takiego.

Aby skutecznie skontrować efekty zjazdu po a-pihp, wrzucasz większą dawkę niż terapeutyczną (5-10 mg), dlatego podałem dla pewności 20 mg i próbujesz się wyciszyć, zrelaksować. Pod koniec zjazdu co najwyżej złapie cię senność. Nie bałeś się takiego twardego szatana, jak a-pihp a diazepamu się boisz? Minimum te 15 mg powinno wlecieć do laboratorium.

Status:
Lijj
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Lijj
Reputacja: 109

Diazepam

Nieprzeczytany post autor: Lijj » 2 lata temu

fisstech pisze:
2 lata temu
Czy 20mg Diazepamu podane jednorazowo osobie o zerowej tolerancji na benzo to nie jest ostre przegięcie?
No co ty. To naprawde ok dawka na raz w jednorazowych kłopotach byku. Ale tylko jednorazowych, doraźnie jak masz awarie bycza mordo.

Status:
Szoll
Opiowrak
Awatar użytkownika
Szoll
Reputacja: 188

Diazepam

Nieprzeczytany post autor: Szoll » 2 lata temu

Relanium to jedno z "najbezbieczniejszych" towaresów w aptekach.

Status:
Mefedron90
Opiowrak
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 81

Diazepam

Nieprzeczytany post autor: Mefedron90 » 2 lata temu

Jeżeli chodzi o benzo to gdzieś kiedyś czytałem że chyba nie da się tego przedawkować, nie w normalnych warunkach przynajmniej. Najwyżej będziesz mieć twardszy sen i będziesz bardziej zamulony następnego dnia jak wstaniesz ;p

Status:
LadyEM
Opiowrak
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 74

Diazepam

Nieprzeczytany post autor: LadyEM » 2 lata temu

Przedawkować chyba da się wszystko no ale z benzo benzo rzeczywiście nie powinno być problemu jeżeli chodzi o duże dawki zwłaszcza diazepamu :) Niemniej zalecam ostrożność :)

Status:
DonPer
Psychonauta
Użytkownik
Reputacja: 132

Diazepam

Nieprzeczytany post autor: DonPer » 2 lata temu

A po co uzywac benzo w innym przypadku jak sie nie moze zasnac albo po imprezie czyli w sumie też dlatego, że nie może sie zasnać? :p

Status:
kriska
Blister
Newbie
Reputacja: 3

Diazepam

Nieprzeczytany post autor: kriska » 1 rok temu

Mam przerwę w robocie i postanowiłem zaszaleć piłem z tydzień, poszło też trochę towaru z miasta, wcześniej miałem przerwę od alko i rc przeszło rok, Wczoraj znów impreza paczka ze znanego tu sklepu. Bania najpierw była zajebista choć mało ogarniałem ale było fajnie, potem jak towar schodził włączał się kac i zwała.
I do sedna, wziąłem 30 mg diazepamu od razu się poprawiło ale mam pytanie bo w worku jeszcze trochę zostało towaru, czarna i fioletowa tabsa, SC i trochę tego mefa kiedy będę to mógł wziąć. Czytałem że można mieszać stimy z diazepamem ale zdania są podzielone.
I drugie pytanie, jak to zadziała, czy faza nie będzie przymulona, może ktoś próbował.

Status:
VanTaron
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Siemanopix
Reputacja: 64

Diazepam

Nieprzeczytany post autor: VanTaron » 1 rok temu

Nie mieszajcie benzo z alkoholem, Nigdy ! proszę was nie niszczcie swojego życia 😢
Obrazek