Fluor w RC . Po co "?

Ogólne dyskusje na temat research chemicals. Opisy tripów na różnych odczynnikach oraz propozycje ich mixów.
Status:
4mmc
Psychonauta
Awatar użytkownika
Użytkownik
Autor tematu
Reputacja: 88

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: 4mmc » 7 lata temu

Boziu co sie naczytalem o tym fluorze to trucizna straszna

Naukowcy ze szkoły Harvard University of Public Health jak również Chińskiego Uniwersytetu Medycznego w Shenyang wspólnie badali wpływ fluoru na dzieci poprzez ocenę 27 różnych badań nad fluorem. Po dokonaniu przeglądu, zespół odkrył "silne indykatory", że narażenie na fluor, szczególnie wśród rozwijających się dzieci, jest bardzo problematyczne dla prawidłowego rozwoju poznawczego i formowania mózgu.

a tu cytat ktory mnie poruszyl :Porównane dzieci w wieku lat ośmiu i trzynastu mieszkające w dwóch chińskich wsiach, gdzie w jednej były poddane fluoryzacji a drugiej nie, ujawniło ogólnie o 350% wyższy poziom IQ w wiosce nie poddanej fluoryzacji w porównaniu z fluorowaną wsią.

caly artykul:
http://www.prisonplanet.pl/nauka_i_technologia/spozywanie_fluoru_obniza_iq,p1944815338
TO ŻE ZADZIAŁAŁO I DZIAŁA TAK NA MNIE WCALE NIE ZNACZY ZE PODZIAŁA TAK NA CIEBIE.
ਚਾਰ EM EM ਈਸਵੀ
څلور em em ce
አራት ኤም ኤም ዓ.ም.

Status:
Snow Queen
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: -31

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: Snow Queen » 7 lata temu

Czytałam także co nie co o fluorze, dlaczego jest taką trucizną a jest dodawny do każdej pasty do zębów, dopalacze także mają często cząsteczke fluoru, w końcu to jest odpad i gdzieś muszą go upychac.
Fluorem gdzieś także kontrolują umysły i ogłupiają Ale to chyba w jakiejś fantastyce przeczytałam ;)
byłam chora, zakochana, zachorowałam na miłość, chciałam poszybować ku wolności,
chciałam zobaczyć jak wolni żyją, prawie ugrzęzłam w bagnie, wydostałam się bo jedyne czego teraz mi trzeba to jego miłość.

Status:
Misjonarz
Odkurzacz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 112

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: Misjonarz » 7 lata temu

dokładnie to jest po prostu odpad którego się muszą pozbywać, im więcej fluoru tym większe zatrucie. Niestety większość dopków ma fluor :geek:

Status:
White BisOne
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 6

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: White BisOne » 7 lata temu

Fluor to największe gówno, jest do kontrolowania mas, tak jak quatre napisał, poddawanie fluoryzacji ogłupia.

ciężki orzech do zgryzienia :crazy:

a zęby już nie takie mocne :lol:
Bizona nie atakuj, bo to spokojny dzieciak, jak się dopiero wkuuuurzy to będziesz miał coś z twarzą nie tak.

Status:
Misjonarz
Odkurzacz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 112

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: Misjonarz » 7 lata temu

Jest odpadem w procesie syntezy, głównie chodzi o zmniejszenie kosztów syntezy i wstawianie do wzoru fluoru powoduję że "skład" się zmienił i jest to inna substancja od tej zbanowane, jeśli chodzi o canna to zazwyczaj te z fluorem są bardzo mocne i działają bardziej agresywnie, tak samo ma się do np: 4f-mph.
Zresztą nie tylko fluor taki straszny, dodają także chloru do dużej ilości Rc.

Zresztą fluor wzmacnia działanie leków psychotropowych, sam fluor powoduję iż nasza reakcja jest opóźniona.

Skutki zatrucia fluorem:

-obniżenie ilorazu inteligencji większe aniżeli przez ołów,

-demencja u osób starszych,

-choroby mięśni,

-nadpobudliwość lub senność,

-choroby tarczycy / obniżenie czynności tarczycy,

-rak kości / osteosarkoma,

-wzrost wchłaniania ołowiu,

-artretyzm,

-poważne problemy z oczami w tym ślepota,

-zaburzenia syntezy kolagenu,

Status:
4mmc
Psychonauta
Awatar użytkownika
Użytkownik
Autor tematu
Reputacja: 88

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: 4mmc » 7 lata temu

A jeśli rc są po to by nas wybić ??
Moglibyśmy się zbuntować i nie kupować rc na fluorze a vendorzy i producenci zmuszeni by byli skorzystać z innych droższych ale bezpieczniejszych odczynników. Tyle że to by wymagało zgrania kilkudziesięciu tysięcy badaczy na terenie naszego kraju
TO ŻE ZADZIAŁAŁO I DZIAŁA TAK NA MNIE WCALE NIE ZNACZY ZE PODZIAŁA TAK NA CIEBIE.
ਚਾਰ EM EM ਈਸਵੀ
څلور em em ce
አራት ኤም ኤም ዓ.ም.

Status:
Abyss
Ssak
Użytkownik
Reputacja: 12

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: Abyss » 7 lata temu

Co ja czytam... Czy tak ciężko wam zauważyć, że fluor (lub inny fluorowiec) jest po to, żeby organizm dłużej miał w sobie taką cząsteczkę? Sprawdźcie sobie czas działania 2C-H i 2C-B.

Status:
Bubu88
Opiowrak
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 58

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: Bubu88 » 7 lata temu

Fluor przy atomie węgla pełni taką samą rolę co wodór praktycznie w ogóle nie rozni sie od niego. I nie ma szans żeby odczepił się w metabolizmie np. z pierścienia albo z czegoś takiego jak 3 atomy fluoru przyłączone do jednego węgla, zupelnie nieszkodliwe
wiele leków ma fluor np. antydepresant fluoksetyna - ten slynny "prozac"
Snow Queen pisze:Czytałam także co nie co o fluorze, dlaczego jest taką trucizną a jest dodawny do każdej pasty do zębów,
bo nie jest trucizną, wzmacnia szkliwo zębów, przecież nie łykasz tej pasty

Status:
Neo
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 14

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: Neo » 7 lata temu

nie tkcie trucizny zrecie na codzien ludzie!!! fluor, chlor, . Tewn fluor z 4f-mph akurat sie odrywa od czasteczki.

Status:
Bubu88
Opiowrak
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 58

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: Bubu88 » 7 lata temu

Neo pisze: Tewn fluor z 4f-mph akurat sie odrywa od czasteczki.
[potrzebne źródło]

Status:
4Kukuruku
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 25

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: 4Kukuruku » 7 lata temu

Fluor w jakiejkolwiek formie przyjęty do organizmu działa toksycznie.
Długi post z Wikipedii:
Pierwiastkowy fluor, jak i jony fluorkowe, są silnie toksyczne. Zaburza procesy enzymatyczne w komórkach, hamując oddychanie tkankowe, przemianę węglowodanów, lipidów oraz syntezę hormonów. Sam fluor i niektóre jego związki działają żrąco, powodując głębokie martwice. Wolny fluor ma charakterystyczny drażniący zapach i jest wyczuwalny nawet w stężeniu 20 ppm[9][10][11][12].

Gazowy fluor łatwo wchłania się przez drogi oddechowe i pokarmowe. Związki fluoru obecne np. w żywności dobrze wchłaniają się z dróg pokarmowych[9][10][13][11][12].

Po podaniu doustnym w dużych stężeniach związki fluoru powodują zatrucia ostre, na skutek żrącego działania wydzielającego się fluorowodoru. Dalsze objawy to płytki oddech, kurcz dłoni, drgawki, ślinotok i nudności. Bezpośrednią przyczyną zgonu w wyniku zatrucia fluorem jest porażenie ośrodka oddechowego[9][10][12].

Zatrucia przewlekłe małymi dawkami fluoru, czyli fluoroza, objawiają się zaburzeniami w uwapnieniu kości, brunatnym cętkowaniem zębów, zmniejszeniem ruchliwości[9][10][11].

Dozwolone maksymalne stężenie przy założeniu 8-godzinnej ekspozycji na działanie fluoru to 0,05 mg/m3 (czyli mniej niż w przypadku cyjanowodoru)[9][10].

Status:
tryptodyso
Dopaminator
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 372

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: tryptodyso » 7 lata temu

Fluor zwiększa moc zazwyczaj odczynnika i zazwyczaj ma takie wiązanie, ze sie nie odłącza co oznacza, ze szkodliwy nie jest :) Gdyby sie dołączał od cząsteczki wtedy jest szkodliwy
Wszystko co "dobre" kiedyś się kończy. Czas odejść od tego snu zwanego RC.
Było miło, poznałem wiele wartościowych ludzi. Jedno mogę powiedzieć wszystkim: Dbajcie o siebie!

Status:
Poniacz
Dyso-sensei
Użytkownik
Reputacja: 99

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: Poniacz » 6 lata temu

Tak poczytałem troche o tym i też znalazłem ciekawe info o tym fluorze.

Artykuł ukazał się w czasopiśmie GWIAZDY MÓWIĄ

Fluor jest jednym z głównych składników leków psychotropowych. Wzmacnia ich działanie. Gdy do popularnego leku uspokajającego Valium dodano fluor, powstał środek o silniejszym działaniu, Rohypnol. Inny, niezwykle silny środek uspokajający z fluorem, Stelazinum, jest używany w domach opieki społecznej i w szpitalach psychia­trycznych na całym świecie.
Międzynarodowy Uniwersytet na Florydzie opublikował raport, w którym stwierdzono, że roztwór fluorku potasu o stężeniu 0,45 ppm wystarczy, by znacznie spowolnić nasze reakcje sensoryczne i umysłowe.

Wszyscy wiemy, do czego używa się fluoru - od lat 50. XX wieku jest cudownym składnikiem past do zębów, dzięki któremu możemy rzadziej chodzić do dentysty. Fluor dodaje się też do wody w kranach, by chronił zęby. Taka jest wersja oficjalna. A jak jest naprawdę?

Po pierwsza - fluor w pastach do zębów chroni zęby u ludzi jedynie do 20. roku życia. l to jedynie wtedy, gdy się go nie przedawku­je. Faktycznie - potrafi wzmocnić szkliwo zę­bów, ale zażywany w zbyt wielkich dawkach może jednocześnie spowodować wiele cho­rób somatycznych i psychicznych.

Słynne akcje fluoryzowania zębów uczniów szkół podstawowych zaowocowały w Wielkiej Brytanii serią procesów sądowych. Okazało się, że u wielu dzieci doszło do przebarwień szkliwa, zęby stały się łamliwe i chropowate. W1996 ro­ku 10-letni Kevin otrzymał 1000 funtów odszko­dowania od koncernu Colgate Palmolive. zna­nego producenta pasty do zębów. U chłopca stwierdzono fluorozę, czyli zatrucie fluorem.

A czy fluor naprawdę w znacznym stopniu chroni zęby dzieci przed próchnicą? Eksperty­za przeprowadzona na zlecenie Amerykańskie­go Instytutu Badań Stomatologicznych wyka­zała, że właściwie nie ma różnicy między liczbą ubytków w zębach dzieci mieszkających na te­renach objętych fluoryzacją i na nieobjętych.
Kra krę mija. Lis ma norę, kret ma ryja. Idę i nos trę. Omijam tę krę. Nie idę tym torem, bo tu lis ma norę.
Kra krę omija. Kret ma ryja. Tu lis ma norę. Ominę ten tor. A ja nos trę.

Status:
Walter White
Blister
Użytkownik
Reputacja: 4

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: Walter White » 6 lata temu

Prosto, szybko i na temat.

Przy Sniffie aby szybciej sie wchlanialo poprzez sluzowki oraz przelyk.

Przy podaniu Oralnym obstawialbym szybkie wchlanianie poprzez kwasy zoladkowe.

To zaobserwowane z mojego doswiadczenia
Proszę nie sugerujcie się moimi dawkami.
Jeżeli coś działa w dany sposob na mnie, nie znaczy że na Ciebie tez.

Wszystkie moje posty to fikcja.

Status:
human tank
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 31

Fluor w RC . Po co "?

Nieprzeczytany post autor: human tank » 6 lata temu

fluor to trucizna, osobiscie mam pare rc z fluorem ale nie uzywam ich czesto

chlor nie jest az tak szkodliwy dla porownania