Help. nie radze sobie mam duży problem z psychiką

Sprawdzone metody na regenerację organizmu oraz dyskusje na temat szkodliwości RC.
Status:
OomAmee
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
OomAmee
Reputacja: 953

Nieprzeczytany post autor: OomAmee » 6 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

Cokolwiek miałeś na bańce, zanim zacząłeś brać RC-ki, to jest duża szansa, że zostało Ci pogłębione. Plus jakieś nowości w bonusie.
Są nieliczne wyjątki od tej reguły ale wyjątki, to wyjątki.
Dobrze, że się umówiłeś na spotkanie.
Pisałeś coś o obawach, że nie będziesz wiedział co mu powiedzieć.
Wynotuj sobie wcześniej na małej kartce czy tam na smartfonie. Serio.
Wiadomo, ze przy takich rozmowach ze stresu się połowę zapomina. A tak będziesz miał przypomniane.
A po nocy przychodzi dzień
A po burzy spokój

Status:
drayerPL
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik
Autor tematu
Reputacja: 24

Nieprzeczytany post autor: drayerPL » 6 lata temu

Wizzair
Jak to zbadać?

Status:
dbajcieosiebie
Blister
Newbie
Reputacja: 15

Nieprzeczytany post autor: dbajcieosiebie » 6 lata temu

Iść do lekarza i poprosić o pełne badania? Albo iść prywatnie?

Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 720

Nieprzeczytany post autor: Wizzair » 6 lata temu

Idziesz do laboratorium szpitalnego wykładasz pare złotych mowisz co chcesz zbadac.

Status:
maleums
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 154

Nieprzeczytany post autor: maleums » 6 lata temu

drayerPL czy jest jakiś powód dla którego nie chcesz odwiedzić psychiatry? To mili ludzie są.
I'm going slightly mad

Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Użytkownik

Najpierw niech wyyeliminuje kwestie hormonalne.
Jak pojdzie do psychiatry to nawet bez nogi dadza mu albo ssri albo benzo.
Nogi dalej miec nie bedzie ale ucieszy sie z tego faktu.

Stawiam serowe, ze zarcie kulalo i ktorys z hormonow padl.

Status:
maleums
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Newbie

Wizzair bez obrazy, ale jak czytam, że 2 dni to nie są ciągi albo, że ktoś ma myśli samobójcze to to jest bilet to psychiatry. I nie, nie do szpitala, ale do rozmowy z profesjonalistą od głowy.

Ja się zgadzam, że pewnie początek to żarcie, hormony i milion innych powodów - skłonności genetyczne, środowisko i co chcesz. Ważne jest, że jak ktoś ma myśli samobójcze to nie zaczynamy od diagnozy T4/T3 tylko od normy na łeb
I'm going slightly mad

Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Użytkownik

maleums
Tylko, ze on nie ma mysli samobojczych.
Ma typowe wahania glikemii.

Przerabialem to rok temu.
I nie mow mi, ze to bilet do psychiatry.
Ja majac 20-23 lata mialem tak potezne klopoty z psychika, ze glowa mala.
Moja owczesna baba miala podobne objawy co kolega.

Ona zaczela sie leczyc.
Skonczylo sie ciezka depresja.
2 proby samobojcze.
Ja jakos ciagnalem wozek (z 1 proba samobojcza).

Poprawilo sie kilka lat temu jak nieco ustabilizowalem zycie.

Kryzys przyszedl w 2017r.
Nagle skoki samopoczucia, nawrot mysli samobojczych itp.
Pomógł detox trzustki i jelit kilka ogolnodostepnych lekow.
Rezygnacja z cukru (calkowita) i kilka innych zalecen.

Badania wychodza zajebiscie.
Samopoczucie niebo i ziemia w poeownaniu do tego jak mialem 20-23 i do tego sprzed 2lat.

Zupelnie inaczej pisalbym gdyby psychiatra faktycznie pomagal ludziom.
Jednak wiekszosc psychiatrow ma w nosie co jest pacjentowi.
Kiedys pisalem jak leczyli ssri hipoglikemie reaktywna.
Teraz do tej krotkiej listy mozna dopisac tezyczke (!!!!!), cukrzyce i tarczyce.

Gdyby nie to, ze pacjenci dali sie namowic i NA WŁASNĄ REKE zrobili badania to do teraz pchaliby kabze tym szmaciarzom.

Oczywiście co jakis czas znow wchodzą na ssri bo tak im "lekarze" rozregulowali neuroprzekazniki i hormony.

Status:
moje mdphp
Szczur
Użytkownik
Reputacja: 2

Nieprzeczytany post autor: moje mdphp » 6 lata temu

Podejrzewam, że znaczna część lekarzy, o których mowa to ludzie, którzy chcieli leczyć siebie samych ...

Status:
maleums
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Newbie

Wizzair z całym szacunkiem, ale nie. Objawy zjebanej glikemii są tu, ale jest też typowa depresja na tle uzależnienia. I to nie jest kwestia "rozregulowania". Tu się zgodzę że są dwa problemy:
1. wielu psychiatrów nie umie pacjenta wciągnąć, a potem ściągnąć z SSRI.
2. pomijam fakt, że niezła część psychiatrów zaczyna i kończy na SSRI.

Nie oznacza to, że nie ma tam fachowców.

Co do Twojej historii. Dam Ci możliwe wyjaśnienie.

U mężczyzn jak żyją chujowo idzie w dół testosteron. Objawy hipogonadyzmu i depresji u facetów są prawie takie same. Znam 3 psychiatrów którzy facetów z objawami deprechy wręcz od razu wysyłają na lab na hormony płciowe. Sam pare osób wciągnąłem na SSRI i terapię zastępczą jednocześnie i rozmawiając z kolegą z USA tam wielu psychiatrów tak robi - wrzuca faceta na escitalopram a do tego daje mu testosteron i tarczycówkę. Po 6-8 miesiącach schodzisz powolutku wymieniając odpowiednio leki. To NIE JEST TRUDNE. Wręcz schematyczne u facetów.

Natomiast u kobiet jest dużo częściej - funkcje tarczycy i prawidłowy poziom hormonów płciowych może w ogóle nie wrócić w konsekwencji złego stylu życia. Wielu ginekologów też zapomina uprzedzić pacjentkę, że tabletki AK są depresantem. Miałem przykład mojej koleżanki która dzięki ginekologowi co dał jej super-mega-fajne-nowe tabletki prawie się załamała mimo leków od psychiatry. Przyszła do mnie - odstawiła tabletki, po 3 miechach normalna kobieta.

Ludzki organizm to jest dużo zależności,a jeszcze dochodzi ignorowawnie, że "przecież to to nie". Autor wątku w 1 poście napisał, że miał myśli samobójcze. Dla mnie znamienne są reakcje odmienne od kolegów przy ćpaniu tego samego. Nie obraź się, ale objawy i schematy zaburzeń na tle gospodarki cukrowej znam nieźle bo nawet z tego prowadziłem wykłady parę razy - to nie jest TYLKO to. Jakkolwiek pewnie to też, bo osoby z kiepską dietą i stylem życia używające RCków nagminnie mają problemy z cukrem jako powikłanie bo używanie stymulantów z czasem schrzani gospodarkę cukru. I w drugą stronę - zły styl życia bez RCków też może wyindukować depresję, a RCki zadziałają jak akcelerant, ale to nadal nie oznacza, że sama korekcja stylu życia wystarczy, choć jest konieczna.
I'm going slightly mad

Status:
OomAmee
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
OomAmee
Reputacja: 953

Nieprzeczytany post autor: OomAmee » 6 lata temu

Coraz większy nacisk się widzi w rozmaitych artykułach na to, jak bardzo wielki wpływ na nasze zdrowie, również psychiczne ma flora bakteryjna w jelitach. Sensacyjne tytuły wręcz mówią, że to jak drugi mózg. Z początku wydawało się śmieszne, że kichy mogą rządzić naszą psychiką. Ale miesiąc po miesiącu jest coraz mniej śmieszne.

Już od dawna wiadomo, że kichy mają uprzywilejowane połączenie z mózgiem i układem nerwowym {tzw. oś jelitowo-mózgowa) po której hulają sobie mikroflorki ® :)
Ale teraz już się mówi wręcz, że te mikroflorki osiedlają się bezpośrednio w mózgu. Metody i aparatura do badania mózgu są coraz lepsze i są już odkrywane te stworki centralnie w mózgu.

Więc tak z grubsza to zaczyna wychodzić na to, że rządzą nami mieszkańcy naszych flaków. A przynajmniej bardzo się starają.
Więc dieta, która wyhoduje korzystne plemiona mikroflorków a zlikwiduje niekorzystne jest podstawą zdrowia psychicznego.
Mówiło się: "co jesz, tym się stajesz" No to teraz nabrało to o wiele większego znaczenia.

A teraz już moja osobista teoria. Przy wielu sajko są objawy zatrucia. Leci z człowieka na obie rury :D Dlaczego?
Otóż odbywają się czystki etniczne złych mikroflorków. Dobrych przy okazji pewnie też. Lecz wyraźna poprawa stanu psychicznego (przynajmniej u mnie) musi oznaczać, że ważniejsze jest pozbycie się tych złych. To jest duże uproszczenie, bo zapewne nie ma dobrych i złych mikroflorków, tylko to jest kwestia odpowiednich ich ilości i zbalansowania.
A po nocy przychodzi dzień
A po burzy spokój

Status:
priap
Odkurzacz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 169

Nieprzeczytany post autor: priap » 6 lata temu

Szczerze to nigdy nie będzie tak, że co dzień będziecie mieli zajebisty humor, chęć na wszystko i w ogóle. I nie mówię to o samopoczuciu po narko czy symptomach odstawienia, tylko o tym że nie jesteśmy maszynami. Pominę wywody na temat wpływu otoczenia, drobnoustrojów, innych ludzi czy słońca, księżyca i reszty planet. Po prostu miewamy gorsze stany samopoczucia, podstawą jest to by sobie z tym radzić nie popadając w paranoję albo co gorsza w hipochondrię. Dlatego jeszcze raz powtórzę - nigdy nie będzie tak, że codziennie będzie mieli szampański humor. A jak problemy przytłaczają, myśli nie odpuszczają, co gorsza nie dają spać, to najlepiej iść do specjalisty i jak u księdza na spowiedzi powiedzieć co robiliśmy i co sobie zrobiliśmy.
Ostatnio edytowany przez priap 6 lata temu, łącznie edytowano 1 razy.

Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Użytkownik

maleums pisze:
6 lata temu
Znam 3 psychiatrów którzy facetów z objawami deprechy wręcz od razu wysyłają na lab na hormony płciowe. Sam pare osób wciągnąłem na SSRI i terapię zastępczą jednocześnie i rozmawiając z kolegą z USA tam wielu psychiatrów tak robi - wrzuca faceta na escitalopram a do tego daje mu testosteron i tarczycówkę. Po 6-8 miesiącach schodzisz powolutku wymieniając odpowiednio leki.
To daj mu namiar na takich lekarzy.
Jak pojdzie do losowego lekarza to po chlopie.

Teraz mam kolejny hit.
Lekarza ktory leczy pacjenta fenidatami.
Sam nie ma wiedzy jak to dziala.
Jak typ odwiedzil sor bo mu serce siadalo to stwierdzil, ze tak bywa z tym lekiem.

Reszte moge opisac wieczor ale "lekarz" powinien w ryj dostac.
I to czyms ciezkim.

Status:
maleums
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Newbie

Wizzair ale z czego leczy fenidatami? W aptece jest tylko jeden - metylofenidat :) A medikinet nadaje się w sumie tylko dla osób z klinicznym ADHD. Pomijam przypadek jeśli to nie psychiatra wypisał - have fun :mrgreen:

W Warszawie polecam np. dr Dominikę Berent

Dodano po 3 minutach 23 sekundach:
OomAmee nie. Są dobre i złe "mikroflorki", a dokładniej bakterie :) I "trochę" racji masz, ale musiałbym się rozpisać. Jeden z powodów z których z nas "leci" jest także taki, że większość RCków rusza serotoninę, a serotonina to bardzo popularny w ludzkich flakach związek i za dużo rzeczy tam odpowiada.
I'm going slightly mad

Status:
Doktor
Odkurzacz
Newbie
Reputacja: 349

Nieprzeczytany post autor: Doktor » 6 lata temu

GrzybeQ
Aspargan... drgawki, skurcze, kolki, kołatanie serca, zaburzona gospodarka elektrolitów w ogranizmie, miałem podobnie.

drayerPL zluzuj trochę, odpuść te tematy na trochę, poświęć trochę czasu dla organizmu, działaj objawowo, zapetliłeś się, większość siedzi tylko w twojej głowie, wkrecasz sobie sam jakieś paranoję, już czas na urlop, poryrałeś za mocno głowę

Status:
GrzybeQ
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
chlorczak
Reputacja: 724

Nieprzeczytany post autor: GrzybeQ » 6 lata temu

Doktor
Ja już z zostałem tylko z wit. C. Witaminę D odpuszczam bo słońca coraz więcej. Po zimie miałem praktycznie niedobór jak zrobiłem sobie badanie, ale teraz będę bardzo dużo przebywał na słońcu i zobaczymy jak zrobię nowe badanie za 3 tygodnie, powiem wam ile się podniosło.
Na pewno mogę potwierdzić, że zajebiście podnosi człowieka B-Complex tylko Befoli albo KFD. Bardzo dobry i rzeczywiście super to czuć, np. pracując fizycznie jesteś jak superman.
Inne suple nie ma sensu jak ma się dobrą dieta, a taką mam :)