Jak "mądrze" ćpać i nie mieć zjazdu - recepta i sposoby

Sprawdzone metody na regenerację organizmu oraz dyskusje na temat szkodliwości RC.
Status:
janosik1358
Psychonauta
Awatar użytkownika
Użytkownik
Autor tematu
Reputacja: 257

Nieprzeczytany post autor: janosik1358 » 6 lata temu

Zacznijmy od tego że nie da się mądrze "ćpać" bo samo ćpanie jest po prostu nie mądre.
Ale skoro już ktoś się zabawił i obawia się najgorszego czyli zwały/zjazdu, to właśnie po swoich metodach prób i błędów postanowię opisać jak załagodzić zjazd, jak podczas badań dbać o siebie i zmniejszyć "siłę" złego samopoczucia i "doła".

Jak wiemy nie po każdej substancji mamy tak zwaną doła i złe samopoczucie, ale w tym poście zajmijmy się substancjami po których ciężko jest położyć się spać i po których niektórzy mają tragiczny następny dzień,mowa o hexenie czy fecie, oraz kilku innych substancjach.

Jak wiadomo chlory i inne prochy wypłukują nam wiele witamin i innych niezbędnych minerałów.

Ostatnimi czasami nauczyłem się załagadzać sam zjazd lub nie mieć go wcale.
Moja recepta jest taka:
1-Przed badaniem się najeść aby żołądek był pewny
2-Przed eksperymentami wziąć witamincę C,w moim przypadku rutinoscorbin, oraz zjeść pomarańczę/banana/mandarynkę.
3-W trakcie popijać najlepiej izotonikiem, woda tylko przechodzi przez nerki i w zasadzie nic nie daje.
4-W trakcie badania zjeść jabłko lub mandarynkę, jak wiadomo żołądek nie chce nic przejmować, ale jabłko da wsadzić.
5-W trakcie wypić szklankę magnezu, a mianowicie ja używam magnezów rozpuszczalnych w wodzie.
6-Po badaniu wypić Yerbę, bardzo zdrowa, poprawia nastrój.
7-Po badaniu zjeść jogurt, lub jak damy radę to jakąś kanapkę.
8-Dobrze by było zjeść sobie jakąś zupę, dania typu zupa,jogurt,owoce przy badaniach da się normalnie jeść(w moim wypadku).
9-Na koniec zawsze zarzucam 5-htp, czyli coś na odbudowę serotoniny, poprawienie nastroju i samopoczucia.

Może nie zawsze w 100% pozbędziemy się zjazdu ale te sposoby bardzo mocno mi pomagają, znajomi potrafią się męczyć kilka-kilkanaście godzin przy większych badaniach, ja wcale lub dosłownie chwilkę.

Napiszcie jakie są wasze sposoby,ja tylko wymieniłem swoje poparte moimi badaniami, myślę że taki post przyda się wielu osobom.
A jesteśmy w końcu tutaj aby sobie pomagać.

Status:
Krysztalkova
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 26

Nieprzeczytany post autor: Krysztalkova » 6 lata temu

Jeszcze lepsze od napojów izotonicznych są wody wysokomineralizowane typu Jan i Zuber. Należy też uzupełniać cukier - ja przy swoich pierwsztych przygodach, gdzie jeszcze nie wiedziałam co i jak cierpiałam na niedocukrzenie.

Jak na stanie nie ma izotoników to polecam szklankę wody ze szczyptą soli.
High life, kryształowi bracia i siostry :E !

Status:
priap
Odkurzacz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 169

Nieprzeczytany post autor: priap » 6 lata temu

Nie żebym się czepiał, ale pełny żołądek, np przy badaniu tryptamin, także innych psychodelików jest raczej niewskazany. Kto srał skwaszony ten wie o czym mówię ;)

A tak ogólnie zjazd to najmniejsza kara jako może spotkać. Najgorszy jest chroniczny brak dobrego samopoczucia i motywacji spowodowany długotrwałym zażywaniem. I żadne mandarynki, yerby czy syfy typu 5htp nie poprawią samopoczucia od tak.

Po wielu latach doświadczeń wiem jedno, że najlepszą metodą jest ćpać zdrowy styl życia, sport i w ogóle przepierzać pieniążki na inne rzeczy niż chemiczne poprawiacze samopoczucia.

Status:
ezreal
Ssak
Newbie
Reputacja: 6

Nieprzeczytany post autor: ezreal » 6 lata temu

Najlepiej mieć jakieś stałe zainteresowania, które nie pozwolą wpaść w koło, gdzie narkotyk jest tym, co robi nam dzień i tylko na niego czekamy. Nie ma nic gorszego niż brak humoru i słabe samopoczucie trwające tygodniami, jak nie miesiącami.

Status:
Krysztalkova
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 26

Nieprzeczytany post autor: Krysztalkova » 6 lata temu

Kiedy mam fatalny nastrój na zejściu po prostu włączam sobie coś mega śmiesznego - film, serial, reality show :mrgreen: Szczery śmiech jest najlepszym lekarstwem na psychiczne zjazdy.
High life, kryształowi bracia i siostry :E !

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss
Reputacja: 3183

Nieprzeczytany post autor: Boss » 6 lata temu

Skaczące mięśnie mam czasem tak dlaczego ?
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)

Status:
ataczi
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 27

Nieprzeczytany post autor: ataczi » 6 lata temu

Mało magnezu, potasu albo ogólnie elektrolitów.
volenti non fit iniuria

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss

ataczi, nie moge dojsc do siebie po ostatnim balowaniem piwka i nep , brak sily poce sie miesnie skacza ;[ :crazy: :crazy:
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss

jestem rozbity serce bije troske mocniej , pije wode bralem witaminy . czy 3 litry wody nie z :problem: a duzo bo czesto chode siku wkurwia mnie to troche

Status:
Meedicus
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 84

Nieprzeczytany post autor: Meedicus » 6 lata temu

Podziwiam was u mnie badania mmc,koko, wiążą sie z okolo 7-10 piwkami w trakcie badan.. no i oczywiscie minimum jedna paczka fajek,nic innego mi nie wchodzi...
Obrazek

"Sam decydujesz o tym co robisz,
Ty ponosisz konsekwencje za swoje czyny,
Zastanów się dwa razy za nim podejmiesz nie przemyślana decyzję..."

Status:
ataczi
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik

Odpowiadając też na Twoje drugie pytanie: pijąc duże ilości wody wypłukujesz witaminy i minerały, a sama woda zamiast nawadniać przełazi przez nerki i wylatuje. Najlepiej na zabawy z rc zaopatrzyć się w mandarynki lub inne owoce (posiadają one cukier więc organizm dostaje informacje, że trzeba coś strawić) a na kaćpa w buzi najlepszy jest izotonik, u mnie najlepiej spisuje się pomarańczowy oshee, zamiast 3l wody wypijesz 1l izotonika i z automatu mnien wypłuczesz witamin. Plus najlepsze witaminy to te dla sportowców które posiadają ich najlepiej przyswajalną odmiane. Polecam sklep KFD, jak coś pisz priv.
volenti non fit iniuria

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss

ataczi, serce bije mocnie przez brak elektrolitow ?

Status:
ataczi
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik

Tak, za kołotanie serca może powodować wypłukany potas i magnez. Podejdz do apteki i poproś o cytrynian lub mleczan magnezu i potasu(najlepiej przyswajalne wersje) oraz paczke elektrolitów. Zjedz lekki posiłek (jakąś papkę jak nie masz apetytu bo duża ilość magnezu na pusty brzuch może wyołać biegunke) wypij do tego elektrolity i po jednej tabletce potasu i magnezu.Zdrowia.

EDIT:Ze sklepów zaopatrz się w NAC, podczas przygód z RC jedz 2x1 tabletke, przyśpiesza metabolizm alkoholu co niweluje kaca oraz pomaga na zjazd, jedyny minus to taki że wali zepsutym jajkiem, ale naprawde pomaga, mi całkowicie zniwelował fizyczny zjazd a i nawet psychiczny nie był tak przykry jak bez suplementacji
volenti non fit iniuria

Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 720

Nieprzeczytany post autor: Wizzair » 6 lata temu

1)
ataczi, problem z sercem to rozwalona zaleznosc sodu i potasu.
Wyplukanie sodu- wyplukuje potas.

2)
Czesta przyczyna to odwodnie i/lub hipoglikemia.

Status:
ataczi
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik

Dlatego dobrze jakby wypił elektrolity gdzie ma właśnie sód i potas plus jeszcze dojadł magnez i potas osobno, najlepiej regularnie się suplementowac witaminami i minerałami a nie tylko podczas brania rc
volenti non fit iniuria