Jak poprawić i wzmocnić układ krążenia

Sprawdzone metody na regenerację organizmu oraz dyskusje na temat szkodliwości RC.
Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss
Autor tematu
Reputacja: 3128

Nieprzeczytany post autor: Boss » 6 lata temu

Jak poprawić i wzmocnić układ krążenia?Jak wzmocnić serce?
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)

Status:
london
Sniffiarz
Użytkownik
Reputacja: 67

Nieprzeczytany post autor: london » 6 lata temu

A z czym konkretnie masz problem? Po pierwsze, jeśli stan zdrowia sugeruje Ci anomalia układu krążenia, powinieneś niezwłocznie udać się kardiologa, który po ewentualnym stwierdzeniu nieprawidłowości wdroży odpowiednie leczenie. Proces poprawy funkcjowania systemu naczyń krwionośnych i serca jest długotrwały i jest związany z obraniem właściwej diety, w szczególności zapewniającej dostarczenie potrzebnych składników mineralnych, wprowadzeniem do planu dnia wysiłku tlenowego, który należy podejmować co najmniej kilka razy w tygodniu oraz bezwarunkowym zaprzestaniem marażania się na czynniki kardiotoksyczne, spośród których można wyróżnić między innymi dym tytoniowy oraz środki stymulujące OUN(kawa, amfetamina, kokaina i inne). Pozostałe niuanse postępowania, mającego na celu uspawnienie działania układu krążenia są silnie związane defektami, które ma ono wyeliminować.

Status:
Legend
Legendarny kosiarz ścieżek
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 1490

Nieprzeczytany post autor: Legend » 6 lata temu

Nie ma cudownego środka na układ krążenia i serce. Nie ma cudownej tabletki... Tak jak kolega napisał, jak coś się dzieje to najlepiej lekarz, zbilansowana zdrowa dieta i umiarkowany wysiłek i zdrowie.
Układ krążenia nawala pomału... Ale jak padnie, to nie ma zmiłuj się.
Tutaj nie ma żartów.
Wszystkie testy substancji prowadzone są poza granicami RP! Moje posty to fikcja, sny i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Uważaj zanim przyjmiesz coś nielegalnego! Zastanów się 3 razy! Narkotyki i RC to zło!

Status:
CrystalLady
Ssak
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 32

Nieprzeczytany post autor: CrystalLady » 6 lata temu

Ja zawsze sądziłam, że mam się całkiem dobrze, a mój organizm jest dość wytrzymały jak na takie loty.
Nic bardziej mylnego, wystarczyło trochę poczekać.. :E
Kilka tygodni temu cały dzień miałam krwawienia z nosa (warto zaznaczyć, że to drugi raz w życiu, kiedy leciała mi farba) a ciśnienie doszło do bodajże 176/54. A kto wie ile mam lat, ten może być lekko zszokowany tym, co napisałam - i słusznie. :smoke:
Tak więc abstrahując, popieram kolegę wyżej - z czasem wszystko wychodzi, i wtedy już nie ma żartów.
No niestety ale nikt z nas, jak niektórzy sądzimy, nie jest niezniszczalny.
Bywajcie zdrowi i dbajcie o siebie, pozdrawia kryształowa. :wave:
Myśl tworzy rzeczywistość.

Status:
OomAmee
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
OomAmee
Reputacja: 953

Nieprzeczytany post autor: OomAmee » 6 lata temu

Kryształowa?
Żona Kryształowego? :D
A po nocy przychodzi dzień
A po burzy spokój

Status:
CrystalLady
Ssak
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 32

Nieprzeczytany post autor: CrystalLady » 6 lata temu

OomAmee, otóz nie tym razem. :E ale nick zobowiązuje!
Myśl tworzy rzeczywistość.

Status:
OomAmee
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
OomAmee

Wszystko jeszcze przed Wami :D
A po burzy spokój

Status:
Legend
Legendarny kosiarz ścieżek
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 1490

Nieprzeczytany post autor: Legend » 6 lata temu

Boss pisze:
6 lata temu
Jak poprawić i wzmocnić układ krążenia?Jak wzmocnić serce?
aha, wśród wielu znajomych obserwowałem jedną ciekawą rzecz, narko narko, pentedrony stimy, po 2 latach - każdy leciał na wspomagaczach żeby kuśka stała... Zawsze mnie to bawiło, po co ?
Teraz każdy z nich ma mega problemy z układem krążenia, z serduchem itp - czyżby problemy z kuśką to był taki wcześniejszy znak typu (oho, chłopie, za pół roku do roku po sercu) ?
Czyli pewne symptomy wychodzą nawet rok wcześniej, niby ludzie próbują to maskować - brać następną chemie.... a potem po roku - panika i płacz...
Wszystkie testy substancji prowadzone są poza granicami RP! Moje posty to fikcja, sny i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Uważaj zanim przyjmiesz coś nielegalnego! Zastanów się 3 razy! Narkotyki i RC to zło!

Status:
OomAmee
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
OomAmee

Sport przede wszystkim.
Umiarkowane ale ze stopniowo zwiększaną intensywnością rodzaje aktywności, gdzie serce pracuje na większych obrotach - bieganie, rower, pływanie, tego typu sprawy. Żadna chemia, czy ziółka tego nie zastąpią.
A po burzy spokój

Status:
maleums
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 154

Nieprzeczytany post autor: maleums » 6 lata temu

Serce wzmacnia:
- sen
- dieta
- ruch

Dodatkowo polecam wszystkim od czasu do czasu mierzyć sobie ciśnienie, tętno, zbadać LDL i trójglicerydy. Standardowo regularne ćpanie stimów zwiększa po dłuższym czasie w miarę regularnego (częściej niż raz na miesiąc) ćpania tętno i ciśnienie. To zużywa serce, a także inne organy wewnętrzne. Ponadto warto pamiętać, że niektórę środki są kardiotoksyczne. Osobom które myślą, że dragi ryją tylko banie przypominam, że serce to drugi co do wielkości po mózgu splot nerwowy w naszym organiźmie. W dodatku serce ma dość skomplikowany układ przewodzenia nerwowego warunkujący prawidłową jego akcję.

Dobre pomysły Wujka M.:
- 90 minut wysiłku kardio uczciwego tygodniowo
- 10 tys. kroków codziennie
- minimum 3 tygodnie przerwy między "badaniami"
- rzucenie papierosów
- ograniczenie alkoholu do 5 jednostek tygodniowo
- pomyśleć, jeśli zdrowie pozwala, o treningu siłowym
- ograniczenie konsupcji śmieciowego żarcia do 0

Dodatkowo całkowicie odradzam samodzielne ćpanie jakichkolwiek leków nasercowych -
I'm going slightly mad