Jak przechowywać Chemie RC np Hexen
Przechowywanie Hexen i innych RC - warunki
Dzień dobry
Tak jak w temacie, w jakich warunkach powinno byc przechowywane Hexen?, jaki czas? itp. Mi chodzi dokładnie o Hexen, ale temat może się rozciągnie na pozostałe produkty.
Gdzies uslyszalem ze zle przechowywana chemia traci na mocy.Czy macie jakies
pomysly gdzie i jak przechowywac RC-ki zeby nie tracily na MOCY
Cytat z jednego ze sklepów-Vendora
Jakość tego produktu,.... i tu mówię bez bicia ... zależy od sortu jaki do nas trafia i jak jest przechowywany .. Czym dłużej dana partia do nas idzie tym produkt jest słabszy . Hexen musi mieć swoje odpowiednie warunki by nie tracić mocy
No to pewnie tak jak z feta jest.. Do lodówki ?
"Kiedy rozmawiam z Bogiem to sie modle,ale kiedy Bóg mówi do mnie cierpie na Schizofrenie"
10000 tabletek
500 opakowań
250 recept
8 lekarzy
4 szpitale
1 debil
10000 tabletek
500 opakowań
250 recept
8 lekarzy
4 szpitale
1 debil
wiem że podobno blottery dają do zamrażarki,wydaję mi się że kryształki zamknięte szczelnie w słoikach nie powinny tracić aż tak bardzo na aktywności, ale wiadomo nie mogą trwać też wieczność, gdzieś przeczytałem że lizergamid ald-52 wietrzeje w ciągu 2 tygodniu, ale nigdy tyle go nie chowałem, nie dałem rady po prostu.
Wiem jednak że sami Vendorzy trochę usprawiedliwiali słabsze sorty że wietrzały przez drogę do magazynu, nie wiem czy ufać im wymówką.
Jeśli macie jakieś protripy to piszta
Wiem jednak że sami Vendorzy trochę usprawiedliwiali słabsze sorty że wietrzały przez drogę do magazynu, nie wiem czy ufać im wymówką.
Jeśli macie jakieś protripy to piszta
wiem że na fu mógł by słoik nie zadziałac bo wystarcza promienie słonca by sie spierdolil w smaku i działaniu
"Kiedy rozmawiam z Bogiem to sie modle,ale kiedy Bóg mówi do mnie cierpie na Schizofrenie"
10000 tabletek
500 opakowań
250 recept
8 lekarzy
4 szpitale
1 debil
10000 tabletek
500 opakowań
250 recept
8 lekarzy
4 szpitale
1 debil
Słoiki, najlepiej z ikei z uszczelką gumową i lodówka, tak najdłużej się utrzymają rcki. Jak nie lodówka to chociaż ciemne chłodne miejsce.
Wszystkie posty, które zamieszczam na forum są fikcją literacką, nie należy ich traktować poważnie.
4-Ho-Mipt w tabletkach jak przechowywać? Kupiłbym od razu 25 tabletek na zapas, ale nie chce by straciły na mocy. Jakieś rady? Czy normalnie w samarce i kartonowym pudełku trzymać. Pozdro
i jak z maczankami jest, nie wywietrzeje i miesiąc wytrzyma ?
i jak z maczankami jest, nie wywietrzeje i miesiąc wytrzyma ?
Badacz nie z tego świata...
Tak jak pisałem - słoik i lodówka i wszystko powinno się utrzymać bez problemu.
Wszystkie posty, które zamieszczam na forum są fikcją literacką, nie należy ich traktować poważnie.
A gdyby tak zakopac słoik z RcChemia pod ziemią na 30cm.Nie kazdy ma dostep do lodowki do takich celów
Kameleon można i w ziemi tylko komu by się chcialo co chwile odkopywać.
Chyba, że ktoś robi odwyk a nie ma silnej woli to jak zakopie na jakiś czas to zrobi przerwę. Albo dać komuś żeby zakopał i zaprowadził w to miejsce dopiero po ustalonej przerwie.
Chyba, że ktoś robi odwyk a nie ma silnej woli to jak zakopie na jakiś czas to zrobi przerwę. Albo dać komuś żeby zakopał i zaprowadził w to miejsce dopiero po ustalonej przerwie.
Ciemne suche miejsce. Temp max 23 C.
Lodówka jest Ok ale sort przy skoku temp do pokojowej potrafi się zacząć kleić.
Lodówka jest Ok ale sort przy skoku temp do pokojowej potrafi się zacząć kleić.
Itchydrums ja tam nie miałem takich problemów, szczególnie jak włożę w słoiku szczelnym do lodówki to nic wilgoci się do środka nie dostanie, więc sort się też nie zmieni.
Hennessy A próbowałeś tak, że trzymasz to w lodówce, potem wyjmujesz ale wszystkiego nie zużywasz, wkładasz ponownie i robisz ponowne podejście za jakiś czas?
Sam się zastanawiam nad lodówką ale mam wrażenie, że to właśnie złapie wilgoć nie tyle w lodówce, co gdy będzie poza nią. Mam na myśli taki efekt jak nieraz jest, że wyjmujesz coś zimnego i się momentalnie takim jakby szronem pokrywa.
Pewnie przetestuję na czymś, czego potencjalnie najmniej żal
Sam się zastanawiam nad lodówką ale mam wrażenie, że to właśnie złapie wilgoć nie tyle w lodówce, co gdy będzie poza nią. Mam na myśli taki efekt jak nieraz jest, że wyjmujesz coś zimnego i się momentalnie takim jakby szronem pokrywa.
Pewnie przetestuję na czymś, czego potencjalnie najmniej żal
A po nocy przychodzi dzień
A po burzy spokój
A po burzy spokój
OomAmee to ja właśnie rozwiązałem ten problem, pakując towares w samarkę, potem w jeszcze jedną samarkę a potem do słoika. Towar jest chłodzony ale wilgoć nie ma żadnych szans się dostać, szczególnie jak użyjesz słoika z ikei z gumową uszczelką. Jest faktycznie ta wilgoć ale ona osiada na zewnętrznych ścianach słoika, a do środka nie ma szans wejść, nie mówiąc już zeby się przebiła jeszcze przez dwie samary.
ale wilgoć bierze się w inny sposób
otwierasz samare, wpada powietrze, w powietrzu jest wilgoć
nagła zmiana temperatury pokój -> lodówka sprawia, że wszędzie gdzie jest powietrze, wilgoć zaczyna się skraplać.
//edit: Oczywiście w ten sposób co podałeś, można drastycznie ograniczyć ilość tej wilgoci, ale z tego co się orientuję, to jest bardzo ciężko całkowicie wyeliminować wilgoć w domowych warunkach
otwierasz samare, wpada powietrze, w powietrzu jest wilgoć
nagła zmiana temperatury pokój -> lodówka sprawia, że wszędzie gdzie jest powietrze, wilgoć zaczyna się skraplać.
//edit: Oczywiście w ten sposób co podałeś, można drastycznie ograniczyć ilość tej wilgoci, ale z tego co się orientuję, to jest bardzo ciężko całkowicie wyeliminować wilgoć w domowych warunkach
Sleep to dream tonight
Fill the empty spaces that shadows left behind
You and i will create a new world deep within our minds
Nulla dies sine linea
Fill the empty spaces that shadows left behind
You and i will create a new world deep within our minds
Nulla dies sine linea
Porobię w tym tygodniu testy na jednym CEC-u, który mi średnio podszedł i dam znać na koniec.
U mnie też jest dość szczelnie to wszystko popakowane.
Proszek w probówce, takiej medycznej, więc raczej spoko szczelnej. Potem to jeszcze w samarce. A samarka w pojemniku, w jakim oddaje się mocz do analizy Bo szczelny i jeszcze do tego, jak się kupuje, to jest wyjałowiony.
U mnie też jest dość szczelnie to wszystko popakowane.
Proszek w probówce, takiej medycznej, więc raczej spoko szczelnej. Potem to jeszcze w samarce. A samarka w pojemniku, w jakim oddaje się mocz do analizy Bo szczelny i jeszcze do tego, jak się kupuje, to jest wyjałowiony.
A po nocy przychodzi dzień
A po burzy spokój
A po burzy spokój