predatorRC pisze: ↑3 lata temu
xRefabrykator pisze: ↑3 lata temu
Nie rozumiesz, ze zeby cos zobaczyc trzeba byc zarejestrowanym. A sklep nie odpowiada na maile, ktore moglbyby skuttkowac rejestracja. Nie staraj sie zrozumiec na sile, nie wszyscy daja rade.
Odpowiadamy na maile, akurat nie dzisiaj
BamboZPolski pisze: ↑3 lata temu
A to racja rozumiem. Myslalem ze jest jak kiedyś z tą rejestracją. To już rozumiem, niestety vendor coś długo odpowiada, pewnie z powodu zbyt małej ilości pracowników wobec tylu wiadomości na jednego maila.
Jutro dostaniesz odpowiedź
Kurde, ja już się kontaktuje do was od ponad 2 miesięcy. Mieliście mi wysłać ptaszka ponownie, niestety na razie brak odzewu. Jak do was piszę konkretnie, to nawet nie czytacie, a jak zapytałem się "czy wszystko w porządku, żyjecie?" To odpisaliście że tak, po czym dalej cisza, i brak konkretnej odpowiedzi... Mija już ponad 2 miechy, i dalej nic. Ktoś ma jakiś normalny kontakt z predkiem?
predatorRC pisze: ↑3 lata temu
Hefalump pisze: ↑3 lata temu
Pred mój gołąb został zestrzelony jako jeden z pierwszych w ostatnim problemie z masowym zestrzałem. Odpowiedziałeś mi że mam wysłać tracka ponownie i milczysz już od miesięcy...
Co kilka dni wysyłam ponownie maile odpowiedz coś bo już nie mam siły ...
Idę o zakład, że odpowiedź na maila dostałeś szybciej niż publikacja tego posta
Nie sądzę Predek. Ja mam to samo, czekam od 2 miesięcy na konkretną odpowiedź, i nic. Pisaliście że wyślecie ponownie wróbelka po czym żadnych konkretów i odpowiedzi... I tak od 2 miechów. Co tydzień do was piszę, 0 odzewu. Raz zapytałem w mailu "Czy wszystko w porządku, żyjecie?". Była odpowiedź że tak, po czym znowu 0 odpowiedzi na konkretne tematy.
Wiadomość moderatora
scalone