Ostatni post z poprzedniej strony:
Nic nie zamawiales,ktos ci zrobil zaŕt i tyle.Co ma być dalej jak nic nie mają?NIC.Kontakty z "Przewoźnikiem" [ informacja oficjalna]
Kontakty z "Przewoźnikiem" [ informacja oficjalna]
Dlaczego? Do tego sklepu wiele osób zamawia paczki kurierem gdy nie ma ich w domu.
Myslisz, ze jakbym nie użył nazwy „sklep xyz” tylko podał samą ulicę, to by przeszło?
Niektóre firmy kurierskie mają w zwyczaju w dniu doręczenia paczki podesłać sms z numerem kurierem i informacja, że dzisiaj doręczy. Orientujecie się czy takie smsy przychodzą z miedzynarodowych paczek oraz czy dojdzie na czeski numer?
Ziombwoy, loteria w chuj. Całkiem niedawno zamawiałem przesyłkę zza granicy na punkt odbioru. Na trackingu głównym było napisane w doręczeniu w piatek, na trackingu w moim panelu, że dopiero dotarła do magazynu doręczenia. W smsie dostałem informację, że próba doręczenia odbędzie się w poniedzialek. Oczywiscie musialem mieć kod odbioru do wydania tej paczki, który nie przyszedl, a okazało sie, że paczka już była w piątek w punkcie tylko w ogóle nie była zarejstrowana w systemie, innymi słowy wedlug nich nie istniała. Różne rzeczy sie zdarzają xD
Through sin and self destruction I stumble home, never alone
Smith, dzięki za odp
Ok, czyli nic nie ma pewnego i trzeba się liczyć z tym, że może się zdarzyć wszystko
Ok, czyli nic nie ma pewnego i trzeba się liczyć z tym, że może się zdarzyć wszystko
Wiadomość moderatora
aby mieć kontakt z userami z wyższym stażem należy zapracować sobie na forum... więc elementy zbędne włącznie z adresem e-mail poleciały w niepamięć.
No i jak to się skończyło? Ile paka szła?Kowal pisze: ↑4 lata temuZiombwoy, loteria w chuj. Całkiem niedawno zamawiałem przesyłkę zza granicy na punkt odbioru. Na trackingu głównym było napisane w doręczeniu w piatek, na trackingu w moim panelu, że dopiero dotarła do magazynu doręczenia. W smsie dostałem informację, że próba doręczenia odbędzie się w poniedzialek. Oczywiscie musialem mieć kod odbioru do wydania tej paczki, który nie przyszedl, a okazało sie, że paczka już była w piątek w punkcie tylko w ogóle nie była zarejstrowana w systemie, innymi słowy wedlug nich nie istniała. Różne rzeczy sie zdarzają xD
I contact the carrier when I see that there is a mistake on the tracking. There are manies, because there are many ways of travel; and it can be touched by several companies. So if you don't call, or write, the package will be ... maybe...''sent back''. LOL. Most of the time it just ends lost in a trash (or in a pocket).
So, what should I do? I just call or mail them. I do it only for a very valid reason. Not because he's slow....
I am just being polite and smiling, those companies helpdesk have a extremely difficult and low salary, they answer to angry people all day long, so when they have a polite person making sure the details on the package are here, and I call when I am already sure they are not, we solve a problem together, I guess it also counts for their performance and their bonus. Not sure making the police is. There are special people/teams to do that. Some directly from POSTNL. And most of the time
So at the end I wish them to take care as it must be difficult with all those angry and aggressive people all day long insulting them because the courrier is late or came at 16h27 instead of 16h26, and I tell them I understand, I've been there, it doesnt sound 'too much' or fake, it's just the truth.... I've worked for service desks, nobody gives a s**** about their life, but sometimes we really enjoy talking to a nice person, because 99% of customers are a nightmare.
But if it's another issue, if it smells bad, then, silence... wait.. wait... and wait... (I am wondering if courriers have stats of how many times a tracking page is refreshed
So, what should I do? I just call or mail them. I do it only for a very valid reason. Not because he's slow....
I am just being polite and smiling, those companies helpdesk have a extremely difficult and low salary, they answer to angry people all day long, so when they have a polite person making sure the details on the package are here, and I call when I am already sure they are not, we solve a problem together, I guess it also counts for their performance and their bonus. Not sure making the police is. There are special people/teams to do that. Some directly from POSTNL. And most of the time
So at the end I wish them to take care as it must be difficult with all those angry and aggressive people all day long insulting them because the courrier is late or came at 16h27 instead of 16h26, and I tell them I understand, I've been there, it doesnt sound 'too much' or fake, it's just the truth.... I've worked for service desks, nobody gives a s**** about their life, but sometimes we really enjoy talking to a nice person, because 99% of customers are a nightmare.
But if it's another issue, if it smells bad, then, silence... wait.. wait... and wait... (I am wondering if courriers have stats of how many times a tracking page is refreshed
w dzisiejszych czasach kurierzy wiedzą co jest 5 i rozkradają paczki jak wiedzą co w nich może sie znajdować.
Witam czy zamówienie czegoś na paczkomat InPost jest dobrym posunieciem ? czy przypałowym ?
Dodano po 3 minutach 4 sekundach:
Zamówienie na słupa oczywiście
Dodano po 3 minutach 4 sekundach:
Zamówienie na słupa oczywiście
rikko, jednym z najlepszych. uzyj telefonu na slupa (lub zmyslonego) i emaila zalozonego na jeden raz gdzies gdzie nie trzeba sie rejestrowac (np. int). jesli dostaniesz kod odbioru to znaczy ze z paczka wszystko OK i odbierasz. email kasujesz i zapominasz o wszystkim. powodzenia.
dziekówa Mirabelka,
Mam numer na słupa, doładuje go przez net uzywajac z temp mail jednorazowego maila.
Mirabelka, znasz się może na portfelach BTC bo nie jestem pewny co do Bitomatu i portfela.
PRZYKŁAD: Kupuje przez Bitomat BTC i w kazdym PORTFELU jest ''Receive''
czy gdy juz mam kase w Bitomacie i BTC są kupione, to mam kliknać w portfelu w te ''Receive'' i wtedy BTC przechodzi z kodu QR z Bitomatu na moj portfel ?
Chodzi mi o Bitomaty FlyingATOM bo są najłatwiejsze (nie liczę się z prowizją BTC) bo jestem zielony w kupnie BTC i przelaniu go na portfel
Mam numer na słupa, doładuje go przez net uzywajac z temp mail jednorazowego maila.
Mirabelka, znasz się może na portfelach BTC bo nie jestem pewny co do Bitomatu i portfela.
czy gdy juz mam kase w Bitomacie i BTC są kupione, to mam kliknać w portfelu w te ''Receive'' i wtedy BTC przechodzi z kodu QR z Bitomatu na moj portfel ?
Chodzi mi o Bitomaty FlyingATOM bo są najłatwiejsze (nie liczę się z prowizją BTC) bo jestem zielony w kupnie BTC i przelaniu go na portfel
rikko pisze: ↑3 mies. temudziekówa Mirabelka,
rikko, na początku wybierasz w jakiej kryptowalucie chcesz opłacić zamówienie (jak w btc to pomiń ten krok). Wkładasz siano do maszyny. Po włożeniu całej kwoty musisz w okienku podać adres portfela vendora. Możesz go oczywiście wpisać ręcznie, ale polecam uzyc kodu qr, dostaniesz go albo od V po zamówieniu, albo sam możesz go stworzyć, choćby aplikacja, która możesz pobrać na androida czy iOS.
Co racja to racjaGargameliego pisze: ↑4 lata temu- każdy telefon zwraca uwagę na Was i Przewoźnika
- każdy e-mail (nawet fake) zwraca uwagę na Was i Przewoźnika