Ostatni post z poprzedniej strony:
A co z substancjami co nie znajdują się w tym spisie? Np. 3fpm?Najnowsza ustawa przeciwko działaniu narkomanii
Najnowsza ustawa przeciwko działaniu narkomanii
Co tydzień będzie aktualizacja i tyle :{ Jak to przejdzie w takim kształcie to za dwa tygodnie mamy totalny ban.
Zacznijmy od tego, że oni nie chcą banowac konkretnego produktu tylko grupę produktów, które mają wspólny rdzeń.
Przykładowo zamiast banować pojedyńczy mefedron, bufedron, metafedron, klefedron itp to uwalą cała grupę
Doszli chyba do wniosku, że aktualizacja tej listy trwa za długo bo pojawiają się analogi w przeciągu kilku dni od bana.
I nie chodzi im tylko o handel RC a także o posiadanie czy spożywanie.
Zadałem sobie trochę trudu i przeczytałem ten projekt wybiórczo
Jest tam dużo ciekawostek jak właśnie między innymi to, że jeżeli ktoś się zatruje lub umrze po RC to placówka medyczna ma w ciagu 48h poinformować odpowiednie jednostki państwowe o całym zdarzeniu a sanepid ma prowadzić jakieś raporty na ten temat.
To tylko jedna z tych rzeczy.
Bo był tam też jakiś zapis o podziale substancji według ich szkodliwości na grupy 1, 2, 3 i chyba 4 stopnia
Idą wybory. Jeden sklep puścił felerny towar. Dużo ludzi się potruło.
Politycy wyczuli szanse na to by w opinii publicznej zaplusować i się wykazać. Pech.
Przykładowo zamiast banować pojedyńczy mefedron, bufedron, metafedron, klefedron itp to uwalą cała grupę

Doszli chyba do wniosku, że aktualizacja tej listy trwa za długo bo pojawiają się analogi w przeciągu kilku dni od bana.
I nie chodzi im tylko o handel RC a także o posiadanie czy spożywanie.
Zadałem sobie trochę trudu i przeczytałem ten projekt wybiórczo

To tylko jedna z tych rzeczy.
Bo był tam też jakiś zapis o podziale substancji według ich szkodliwości na grupy 1, 2, 3 i chyba 4 stopnia

Idą wybory. Jeden sklep puścił felerny towar. Dużo ludzi się potruło.
Politycy wyczuli szanse na to by w opinii publicznej zaplusować i się wykazać. Pech.
Prawo analogowe jest niezgodne z konstytucja RP.
Tak wiem wg Was wejdzie i przy tym zostanmy.
A zycie bedzie szlo wlasnym torem.
Tak wiem wg Was wejdzie i przy tym zostanmy.
A zycie bedzie szlo wlasnym torem.
To nie pierwsza ustawa niezgodna z konstytucją, która od '97 weszła w życie.
Oczywiście wystarczyłaby legalizacja, kontrole sanepidu, nawet opodatkować i akcyzę nałożyć, i wilk syty i owca cała, ale to się nie mieści w głowach polityku i betonu wyborczego 60+.
Poza tym nawet przy delegalizacji wciąż zostaną dilerzy na osiedlach, tor, a nawet w clearwebie będą vendorzy działać, tylko bardziej skrycie, umrą działy partnerskie, więc for takich jak dopek.eu nie będzie, albo będą działać na znacznie mniejszą skalę, więc będzie tylko gorzej. Ale... zdelegalizują!
Ostatnia kartka, do 1 listopada mamy spokoj.
- Załączniki
-
- Screenshot_2018-06-29-14-26-51.png (599.33 KiB)