Pierwszy raz zamówienie - instrukcja

Porady i sugestie na temat bezpieczeństwa w sieci oraz informacje jak pozostać w niej anonimowym.
Status:
Pacio
Ssak
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 42

Nieprzeczytany post autor: Pacio » 2 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

Właśnie podpinam się do pytania bo paczkomat mam daleko w chuj zadupie straszne, a jeśli podam swój to co się stanie nie przyjdzie?

Status:
Alkopoligamia
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 172

Nieprzeczytany post autor: Alkopoligamia » 2 lata temu

hyperioncock, jeśli myślę o tych samych "żółtych" to wystarczy mail bez nr tel 🦊Frog30, Pickup point 😉
Kolorowe kredki w pudełeczku noszę;
Kiedy je poproszę, namalują wszystko to, co chcę!
🦊

Status:
hyperioncock
Szczur
Newbie
Reputacja: 3

Nieprzeczytany post autor: hyperioncock » 2 lata temu

Alkopoligamia, ok, tylko vendorowi trzeba w zamówieniu podać jakiś numer telefonu. To co , sugerujesz podać lewy numer czy nie podawać wogóle .

Status:
Alkopoligamia
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik

Pacio, Przyjdzie 🦊
🦊

Status:
Pacio
Ssak
Awatar użytkownika
Newbie

Alkopoligamia, Ok, dzięki za odpowiedź :)

Status:
Alkopoligamia
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik

hyperioncock, zostawić puste pole. 🦊
🦊

Status:
Frog30
Ssak
Newbie
Reputacja: 2

Nieprzeczytany post autor: Frog30 » 2 lata temu

Czy ktoś zamawiał paki do żabki i odebrać po podaniu kodu?

Status:
Gieca
Odkurzacz
Awatar użytkownika
Gieca

Nieprzeczytany post autor: Gieca » 2 lata temu

Frog30 pisze:
2 lata temu
Witam jeśli nie zamawiać na swój adres zamieszkania to jak to zrobić?
Najlepiej zamówić na punkt pick up. Wszystko zalezy od tego jakim przewoźnikiem V wysyła gołębia.

Status:
kolektyv
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 27

Nieprzeczytany post autor: kolektyv » 2 lata temu

Frog30 pisze:
2 lata temu
Witam jeśli nie zamawiać na swój adres zamieszkania to jak to zrobić?
Co do drugiego pytania to nie :)

Co do pierwszego to zakup karty zarejestrowanej nie na swoje dane to koszt góra 50zl , jest mnóstwo ogłoszeń w sieci wystarczy dobrze poszukać :)

Status:
Tracer
Dyso-sensei
Newbie
Reputacja: 25

Nieprzeczytany post autor: Tracer » 2 lata temu

Frog30, Pacio, panowie robocie to tak. Na wcześniej ( zarejestrowany nr ) w dniu odbioru przesyłki dostajecie sms'a że kurier będzie dzisiajszego dnia. Wy Vendorow podsliscir ( adres ) może być i wasza np klatka czy kamienica ale np z nr domu którego w ogóle nie ma, no i wiadomo że zmienione dane osobowe podaliscie. Dzwonicie do niego tego dnia co dostaliście SMS od kuriera i prosicie np by zadzwonił jak będzie już blisko ( pytaacie o orientacyjna godzinę ) tego dnia najlepiej od samego rana obserwować ulice czy kurier nie nadciąga. Dajcie plusa jak pomogłem. Elo

Status:
Add
Dyletant
Newbie
Reputacja: 1

Nieprzeczytany post autor: Add » 2 lata temu

Korzysta ktoś z kanga exchange? Jestem nowy i chce bezpiecznie zamówić. Szukam kantoru i portfela bez podawania danych. Czy słyszał ktoś o możliwości przelania pieniędzy np z poczty na kantor typu kanga exchange. Lub z kantoru stacjonarnego (zwykłego) na kantor bitboin.

Status:
Pacio
Ssak
Awatar użytkownika
Newbie

Tracer, Czytam to mordo i nie wiem o chuj chodzi :( zrozumiałem tyle żeby lewe dane podawać

Status:
Pacio
Ssak
Awatar użytkownika
Newbie

Tracer pisze:
2 lata temu
Frog30, Pacio, panowie robocie to tak. Na wcześniej ( zarejestrowany nr ) w dniu odbioru przesyłki dostajecie sms'a że kurier będzie dzisiajszego dnia. Wy Vendorow podsliscir ( adres ) może być i wasza np klatka czy kamienica ale np z nr domu którego w ogóle nie ma, no i wiadomo że zmienione dane osobowe podaliscie. Dzwonicie do niego tego dnia co dostaliście SMS od kuriera i prosicie np by zadzwonił jak będzie już blisko ( pytaacie o orientacyjna godzinę ) tego dnia najlepiej od samego rana obserwować ulice czy kurier nie nadciąga. Dajcie plusa jak pomogłem. Elo
Moje sorki tracer już wiem o co chodzi no tak że ten myślę że okey

Status:
Xeno
Opiowrak
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 129

Nieprzeczytany post autor: Xeno » 2 lata temu

Add, Jeśli masz już konto w Kanga Exchange to masz też założony portfel. W zakładce Market wchodzisz w rynek BTC/PLN, potem u góry z prawej strony kupujesz PLN przelewem z banku albo z poczty. Jak już pieniądze wpłyną to na tej samej stronie rynku kupujesz btc, które następnie leci do portfela. Robisz wypłatę krypto z tego portfela na podany przez siebie adres najlepiej portfela własnego (polecam Electrum) przy opłacie ok. 100 zł. Następnie robisz co ci się podoba.

Status:
Patubeenie
Ssak
Newbie
Reputacja: 8

Nieprzeczytany post autor: Patubeenie » 2 lata temu

Tracer pisze:
2 lata temu
nie pomogles. Nie napisales co zrobic jak kurier ma wyjebane i nie odbiera. W ogole Twoj sposob zalatwienia bezproblemowo sprawy, nie pokrywa zwiazanych z nim ryzyk. Masz prawo ale chujowo sie z tym dzielic i szkodzic innym

Status:
luki985
Odkurzacz
Użytkownik
Reputacja: 159

Nieprzeczytany post autor: luki985 » 2 lata temu

Patubeenie pisze:
2 lata temu
Nie napisales co zrobic jak kurier ma wyjebane i nie odbiera
Hehehe 😉 jak ja zamawiałem po 8-10 paczek w miesiącu (a czasem i 12) to miałem numery do wszystkich kurierów od DPD przez DHL aż po Pocztex. Miałem kartkę z rozpiska który kurier kiedy i gdzie jest.
Ba, po 2-3 latach miałem nawet rozpiskę gdzie mają swoje oddziały z których w razie czego będę mógł pakunek odebrać.
Serio. To też są ludzie. Pracują, żeby zarabiać a większość z nich zarabia jak dostarczy paczkę.

Jego sposób jest naprawdę całkiem dobry tylko działa na kurierów którzy odbierają / dzwonią.
U szczerze mówiąc przez prawie 6 lat swoich przygod z RC kurierów którzy nie kontaktowali się ze mną to było może 2-3.
No ale to też szło ogarnąć