Pomysły i sugestie - temat zbiorczy

Zachęcamy do wymiany pomysłów i sugestii mających na celu pomóc w rozwoju forum.
Status:
OomAmee
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
OomAmee
Reputacja: 953

Nieprzeczytany post autor: OomAmee » 5 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

Ja z takim pomysłem, żeby dodać emotkę z nutkami.
Gdyż czasem chcielibyśmy wyrazić, że śpiewamy :D
A po nocy przychodzi dzień
A po burzy spokój

Status:
MlodyDatura
Blister
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 0

Nieprzeczytany post autor: MlodyDatura » 5 lata temu

Mam pytanie dotyczące limitów dla nowych na forum. Od ilu postów na forum mija blokada na czat ??

Status:
Sergiusz
Zaklinacz węży
Awatar użytkownika
Administrator
Autor tematu
Reputacja: 1834

Nieprzeczytany post autor: Sergiusz » 5 lata temu

Kokaspaniel tylko takie ustawienie miałoby również swoje wady, gdyby nikt nic nie pisał przez godzinę to czat byłby pusty.
Moim zdaniem teraz jest dobrze, po co komu szperać w czatach userów? Dołączasz się do rozmowy i piszesz na bieżąco, to jest chat, od przeglądania wstecz mamy cały forum. Zwiększyłem limit zakresu to 35 widocznych wiadomości, powinno być lepiej. 35 wiadomości powinno w zupełności wystarczyć aby odnaleźć się i swobodnie dołączyć do czatu.

OomAmee nie ma problemu, odświeżymy też emotki jak tylko uporamy się z bieżącymi sprawami.

MlodyDatura tak jak już pisałem tutaj dziesiątki razy - nie ma ustalonego żadnego progu w tej kwestii, musisz zdobyć więcej doświadczenia na forum.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
GrzybeQ
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
chlorczak
Reputacja: 724

Nieprzeczytany post autor: GrzybeQ » 5 lata temu

Sergiusz
Proszę mi zmienić kolor nick'a na różowy. Tyle mi się od życia należy. Dziękuję

Status:
OomAmee
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
OomAmee
Reputacja: 953

Nieprzeczytany post autor: OomAmee » 5 lata temu

GrzybeQ
Różowy?!?
Z konia spadłeś?
Czy jest emotka z rzyganiem? :D
A po nocy przychodzi dzień
A po burzy spokój

Status:
Sergiusz
Zaklinacz węży
Awatar użytkownika
Administrator
Autor tematu

GrzybeQ kolego wybacz, ale chyba Ci się fora pomyliły. Jeśli chcesz różowego, to śmiało, idź w swoją stronę i wróć jak ochłoniesz. ;)

A na poważnie, to nie jestem w stanie spełnić Twojej prośby, u nas na pewno nie będzie tak, że każdy ma kolor jaki mu pasuje. Jest jasny i znany wszystkim podział :
Dwa odcienie niebieskiego dla userów - z czego pierwszy odcień jest dla wszystkich a drugi to rangi specjalne.
Czerwony - administracja.
Szary - nowy użytkownicy.

Na pewno nie zgodzę się aby każdemu zmieniać nick na wybrany kolor, "bo mu się od życia należy". Z resztą różowy kolor byłby bliski czerwonemu i sugerowałby jakaś funkcję wprowadzając innych w błąd.

Jedyne o co można poprosić to o rangę specjalną, czyli jaśniejszy odcień niebieskiego i zmiana "użytkownik" na wybrany napis, ale to dopiero jak przestaniesz o różowych kolorach gadać to będziesz godny na taką rangę specjalną. ;)

My naprawdę stosujemy się do Waszych próśb i sugestii, o czym świadczy planowana w wersji v3 zmiana loga, specjalnie na Twoją prośbę, ale bez przesady.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
GrzybeQ
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
chlorczak
Reputacja: 724

Nieprzeczytany post autor: GrzybeQ » 5 lata temu

Sergiusz
Trochę mi głupio, bo to był żart a ty tyle napisałeś :( A tak na serio to chce czerwony z białymi kropeczkami jak muchomor ;)

Status:
AZERA
Szczur
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 11

Nieprzeczytany post autor: AZERA » 5 lata temu

Niewiem czemu , ale musze logowac sie dwukrotnie. Raz sie zaloguje i chce cos otworzyc i znow program dopek wymaga logowania. Czy te podwojne logowanie da sie wylaczyc. ???

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss
Reputacja: 3128

Nieprzeczytany post autor: Boss » 5 lata temu

Radca Prawny online :D
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
Awatar użytkownika
nIePoCzYtAlNa
Reputacja: 3279

Nieprzeczytany post autor: Gargameli » 5 lata temu

Długo to okienko o nowościach będzię wyskakiwać? Podczas Moderacji posta jest to trochę wkurzające :-)

Status:
Sergiusz
Zaklinacz węży
Awatar użytkownika
Administrator
Autor tematu

AZERA cały czas pracujemy nad rozwiązaniem problemu z wylogowaniem. Dzieję się to na tyle rzadko i w tak nieokreślonych niczym warunkach, że naprawdę ciężko odtworzyć i naprawić ten błąd. Niemniej jednak cały czas nad tym pracujemy. Tymczasowo sugeruję usunąć cache przeglądarki - powinno pomóc.

Boss wybacz, ale tej sugestii nie rozumiem.

Gargameli popup jest bardzo dobrze zrobiony, każdy widzi go tylko raz. Za każdym razem pojawiać się będzie na przeglądarkach, które nie mają cache jak TOR i tylko tu leży problem, na co już nie mamy wpływu.

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss
Reputacja: 3128

Nieprzeczytany post autor: Boss » 5 lata temu

Sergiusz
osoba ktora zna sie na prawie wrazie problemow z niebieskimi ;] np jak paczke zawineli psy ;] :D
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)

Status:
aras
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Gubernator
Reputacja: 753

Nieprzeczytany post autor: aras » 5 lata temu

Fajna ta nowa wersja forum, pozytywnie sie zdziwilem jak pisalem posta zawierajacego zdjecia, jest o wiele sprawniej niz przedtem.

Jedna sugestia wpadla do oka?mozgu? - mianowicie opcja wyswietlenia oraz zmiany statusu offline/online gdzies w pasku na gorze.
Chyba ze gdzies jest, a ja glupi nie znalazlem :angel:

Dobra robota, pozdrawiam Ekipe Dopek :)
Psychodela, psychodeliczny styl!
My walczymy dla niego, my walczymy wraz z nim!

Status:
nutsak1337
Szczur
Newbie
Reputacja: 4

Nieprzeczytany post autor: nutsak1337 » 5 lata temu

aras
Taka opcja jest przy logowaniu, także wystarczy się wylogować i zalogować ;P

Status:
aras
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Gubernator
Reputacja: 753

Nieprzeczytany post autor: aras » 5 lata temu

nutsak1337
No ja wiem ze przy logowaniu jest. Chodzilo mi o pasek uzytkownika po zalogowaniu - obecny status oraz mozliwosc jego zmiany "na zywo".
Psychodela, psychodeliczny styl!
My walczymy dla niego, my walczymy wraz z nim!

Status:
Sergiusz
Zaklinacz węży
Awatar użytkownika
Administrator
Autor tematu

nutsak1337, jest tam taka opcja, ale nie działa ona dla wszystkich grup przecież, nawet zastanawiam się czy jej nie usunąć.

aras, rozumiem, że dodałbyś w górnym menu możliwość zmiany statusu z online na offline nawet jak jesteś online - tak?
Szczerze nie wiem po co ktoś miałby tutaj takie zabiegi stosować. Powodowałoby to również nieścisłości - np. taka osoba napisałaby coś na chacie i miałaby tam szarą lampkę a nie zieloną - zaraz ktoś by mi to zgłaszał jako błąd.

Druga sprawa - w górnym menu nie ma już na nic miejsca, to, że na full hd jest to nie znaczy, że na innych rozdzielczościach coś się tam zmieści.

Jeżeli dobrze zrozumiałem Twój pomysł to niestety jestem na NIE, a jak już to na pewno nie w górnym menu.