Ostatni post z poprzedniej strony:
Sama czekam na zaległe zamówienie. To może po kolei.1. Na stronie nie ma żadnego info jakim przewoźnikiem są realizowane wysyłki - wiem, że to ze względu bezpieczeństwa. Ale skoro vendor nie odpisuje na maile to jak niby mam ustalić czy w moim mieście jest wogóle punkt takiego przewoźnika albo jaki kurier jeździ? Nie da się tego zaplanować przed złożeniem zamówienia.
2. Po zatrzymaniu tylu paczek ja mss5mdc akurat rozumiem bo chłopak zadbał o siebie, podał fejkowe imie i nazwisko, kurier do niego nie przyjechał albo przyjechał i nie zadzwonił więc ma teraz problem - bo jeśli firma kurierska nie ma punktów odbioru tylko oddział to na 99% będą chcieli od niego dowód osobisty. Już z poprzednim przewoźnikiem u mnie tak było, że jak paczka nie trafiła do pickup i trzeba było jechać po nią do oddziału lokalnego to zawsze weryfikowali tożsamość (a w pickup czy u kuriera mieli to w dupie i wydawali paczke po podaniu pin).
Jeśli jest faktycznie taki problem z tymi dostawami, jedni piszą że mogą przekierować, inni piszą że nie mogą przekierować, a jeszcze inni piszą że wogóle nie mają żadnego wglądu do swojej rakiety (poza trackingiem) to niech się vendor pofatyguje i napisze konkretną instrukcje dla swoich klientów. Płacisz 75zł za wysyłkę a nie masz zupełnie żadnych informacji czym to poleci i jak to logistycznie zaplanować.