josiek pisze: ↑4 lata temu
W przypadku nowego operatora rakiet, trzeba wcześniej z nimi ustalić. BO tam kurierzy lubią robić samowolkę i jak wiedzą że ktoś pod tym adresem nie mieszka - to pakę odsyłają.
Dobrze jest zamawiać czasami na domy towarowe albo miejsca gdzie jest dużo firm!
josiek, ja sobie wszystko ustaliłem i sprawdziłem, zanim zamówiłem rakietę. Z kurierami lepiej się nie kumać w sprawie rakiet, ale ja musiałem tym razem przyznać o co chodzi bo nie dostałbym rakiety.
Bartoszek pisze: ↑4 lata temu
mss5mdc, Tutaj akurat predi jest chuja winny , to ty zle ja zaadresowałes
o takich rzeczach mysli sie zanim rakieta zostanie nadana .
spróbuj jeszcze raz wpisać dane . Pamietaj ze mozlie nawet jest ze nie dodałeś +48 przed nr telefonu lub zmieniłeś wielkość małej lub duzej litery wiadomo w czym
najlepiej przekopiuj dane z strony sklepu . wtedy bedziesz miał pewność
Uwierz, że dane adresowe były podane prawidłowo, łącznie z prefiksem +48. Za względu na to że Pred nie wysyłał pak na parcele, musiałem podać dane tzw. stacjonarne. Przed zamówieniem sprawdziłem przewoźnika regulaminy i inne rzeczy i dowiedziałem się że już w pierwszym dniu wylotu rakiety można zmienić dane dostawy na inny dzień, na inne miejsce adresowe, na kocker, sąsiada, miejsce pracy itd. Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony i zamówiłem rakietę, dostałem track i to byłoby na tyle. Nie mogłem na stronie zrobić nic, bo kiedy wpisywałem poprawne dane aby dostać kod odbioru to ukazywał się napis podano nieprawidłowe dane. Nie mogłem nic zrobić, ale liczyłem że jeżeli paka będzie w doręczeniu to dostanę info na mail lub telefon. Nie dostałem nic. Nawet info o tym że nikt nie odebrał paki, a gdy wszedłem na tracka to status już był paczka zwrócona do nadawcy, bo pod wskazanym adresem "nikt taki" nie mieszka. Gdybym chociaż dostał wcześniej smsa jak to zawsze bywało, "że tego dnia miedzy tymi godzinami, kurier będzie próbował dostarczyć paczkę o numerze 12345567890, kontakt do kuriera" to już bym sobie poradził, ale tu nie było żadnego info od przewoźnika, ani na mail, ani nr tel. Paka wróciła do centrali i mogłem ją tylko odebrać z ważnym dokumentem tożsamości na którym są dane takie jak na paczce. Nie wiem jak zamawia tu reszta laborantów u Preda, że pomimo braku możliwości zmiany danych u tego przewoźnika, jakie ostatnio wystąpiły, paki większości są odbierane od kuriera, ale mogę się jedynie domyślać. Ja o Kamikaze to wolę w książkach poczytać, samemu tak ryzykować, dlatego moje dane adresowe miejsca lądowania, nie miały nic ze mną wspólnego, gdyby paka znowu wpadła. Zawsze tak robię, gdyż nigdy nie miałem problemów z przekierowaniem i zmianą danych u innych przewoźników. Mam nadzieję, że będą jeszcze inne opcje dostawy, choć tą opcję która jest obecnie uważam za bardzo dobrą, pod warunkiem, jeżeli wyjaśni się co jest powodem niemożności zmiany lotu rakiety na inny termin lub na inne lądowisko. Jeżeli to się wyjaśni i usterka zostanie naprawiona, to jest to nawet lepszy środek transportu, od tego który był, lecz już nie ma u Preda
Wiadomość moderatora
screen usunęłam, identyfikował on przewoźnika.