Ostatni post z poprzedniej strony:
gheorgherrSame here please contact mail
Profil sklepu: predatorRC
Wiadomość moderatora
Ten sam ból dupy mam prze okrutny, tam drobne i tu drobne zamrożone ...
Ale ziomek zrozum ze przed zakupem nikt nie dostaje zadnego info od preda ze bedzie sie czekalo dluzej niz zwykle (a powinien), ja placac za expressa dostane pewnie pake dopiero za 2 miesiace zamiast rzekomych 2-3dni, Jezeli vendor jasno pisze ile zajmuje wyslanie przesylki to powinien sie tego trzymac albo zmienic informacjepowdermaster pisze: ↑5 lata temuZachowujecie się jakby żaden nie brał pod uwagę wtopy/zamrożenia przy każdym zakupie a tak się powinno do tego podchodzić bo to nie spożywczak.
Moim zdaniem pred potrzebuje czasu na ogarnięcie sporu rzeczy bo nikt nie myśli jak wygląda organizacja takiego sklepu(tym bardziej jak to nie jest korporacja). Każdy dostanie z nadwyżka jak zwykle gdy wróci. Tymczasem bądźcie ludźmi a nie cpakami bez duszy. Czasem po prostu nie da się wprowadzić pewnych zmian bez zastopowania realizacji zamówień. Ja wiem jedno, przeżyłem takie z 4 odkąd znam Predatora i zawsze otrzymałem to co miałem.
Byczas pisze: ↑5 lata temuJa nwm z tą holką coś nie tak inny V resend po 2 tygodniach niemocy w opuszczeniu holki a teraz tracking od piątku a gołąb jeszcze nie ruszył w drogę pachnie jak trailer. Kolejnego resend mam świadomość że się "trzęsie" i panikuje ale po po doświadczeniach z ostatniego pół mc to zrozumiałe i wybaczalne.
Uspokój mnie ktoś albo wyśmiej
:'V jak vic*... Vendor
Termin dostawy nie został przekroczony więc kosmitą głów mailami nieśmiece
Tylko pytam o publiczną opinie
Hejka.
Gargameli pisze: ↑5 lata temuWiadomość moderatora G@rgameli
Panie/Panowie predatorRC, wyjaśnił stanowisko oraz kwestie techniczne. Na obecną chwilę proszę nie spamować forum od tego jest e-mail sklepu. Tam zostaną udzielone odpowiedzi oraz wyjasnione wszelkie kwestie i sprawy związane z Waszymi zamówieniami oraz paczkami.