rc**nster.s*op & boo***ab.fun

Czarna lista nieuczciwych sklepów.
Status:
mss5mdc
Psychonauta
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 328

Nieprzeczytany post autor: mss5mdc » 6 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

Ja się pytam jakim prawem, ktoś założył temat tych dwóch sklepów w scam bez żadnych dowodów?
Ja tam co prawda nie zamawiałem ale mój znajomy złożył zamówienie w boost i dostał pakę z zamówieniem po 8 dniach z tym co zamawiał bez żadnych problemów. Wiem że te 2 sklepy są na różowym forum ale to nie znaczy że scam od razu. Btw mają także reklamę na [h] Jakiś moderator powinien zareagować na te oszczerstwa bez dowodów, bo w taki sposób to można by każdy sklep pomówić i wrzucić do scam.
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.

Status:
99999999999
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 14

Nieprzeczytany post autor: 99999999999 » 6 lata temu

Dokładnie, 3 zamówienia u boosta doszły w 5 dni teraz czekam na czwarte 10 dzień i nie ma

Status:
krysztalowy
Dopaminator
Awatar użytkownika
Szeryf
Reputacja: 697

Nieprzeczytany post autor: krysztalowy » 6 lata temu

dzontyd,
dzontyd pisze:
6 lata temu
oni są w scamie a predziu pedziu nie :E :clap:
Wiesz, to nie administracja tworzy scam liste tylko userzy. Więc to między innymi twoja wina, że tam preda nie ma. No i tego, że jednak paki powoli ale sukcesywnie są dostarczane z tego co mi wiadomo, a że wzw paczki wraz z bagietami kradnie, to już nie jest jego wina.
                                      Sleep to dream tonight
                    Fill the empty spaces that shadows left behind
             You and i will create a new world deep within our minds
Obrazek
Nulla dies sine linea

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
Awatar użytkownika
nIePoCzYtAlNa
Autor tematu
Reputacja: 3408

Nieprzeczytany post autor: Gargameli » 6 lata temu

Wykładnikiem szczęścia nie są opinie z różowego lecz od Nas. Tam dochodzi? Czytając opinie niekoniecznie wszystkim. I nie chodzi o to, że Romek Bagietka tym się zajął lecz po prostu o to, że Vendor śle wybiórczo. Małe testowe zamówienie rakieta dolatuje, to większe już niekoniecznie

Tam jest stado naganiaczy co za sample napisze wszystko zgodnie z wytycznymi V. Tu nie ma nagonki i zastraszania. Jesteśmy w miarę wiarygodni co do opinii o V. Rożowi już dawno sprzedali duszę za srebrniki.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
mss5mdc
Psychonauta
Awatar użytkownika
Użytkownik

Gargameli, to Ty założyłeś ten temat tu. Nie powinieneś robić to w taki sposób bo to zwykłe oszustwo i po prostu nawet chamstwo s stosunku do vendora a także klientów, którzy może chcieliby tam kupić bo im odpowiada i cena i towar ale po przeczytaniu tego tu w takim dziale tego nie zrobią. Moim głównym forum jest to forum ale jestem i tam i wiesz co ci napiszę? Tam jak i tu jest dużo pozytywnych osób, dużo ciśnieniowych ćpaków ale i pełno oszołomów. Tamto forum nie jest żadnym wrogiem a tylko konkurencyjnym w stosunku do tego forum i też tam można się dużo dobrych rzeczy dowiedzieć. Towar ze sklepu boost dochodzi także do użytkowników tego forum, a także do osób które nie są ani tu ani tam, czego przykładem jest mój kokega o którym wspomniałem wcześniej, ze zamawiał u nich i przesyłka za ponad 500zł doszła po 8 dniach bez żadnego problemu. Ja sobie zdaję sprawę, ze ktoś może w ogóle paczki nie dostać z jakiś powodów, czy to wysyłki, czy przejęcia przez niebieskich lub nawet z bałaganiarstwa sklepu, ale nie można sklep oskarżać o scam od razu. Od tego jest mail żeby sytuację wyjaśnić
Zastanów się następnym razem, jeżeli z powodu nie dostarczenia paczki po kilku dniach będziesz chciał kolejny raz napisać o jakimkolwiek sklepie w podobnym dziale.
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
Awatar użytkownika
nIePoCzYtAlNa
Autor tematu
Reputacja: 3408

Nieprzeczytany post autor: Gargameli » 6 lata temu

mss5mdc,

Nie oczerniam nikogo i nie mam takiego zamiaru. A Ty jedynie potwierdziłeś opinię, że V działa wybiórczo. Temat jest jedynie ostrzeżeniem dla tych co lubią RC i na temat weekendowej zabawy odkładają ze swojego hajsu.

A niby w jaki sposób powinnam to zrobic? VENDOR od dawna zlewa moje maile, a jeżeli już odpisze to mówi, że wszystko wyjaśni. I na tym komunikacja się kończy. Ja swoje i Ty swoje. Słowo przeciwko słowu.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
mss5mdc
Psychonauta
Awatar użytkownika
Użytkownik

Gargameli, ja nie wiem czy ten v traktuje ludzi wybiórczo czy nie, czy może jest inny powód że nie dostałeś paczki. W każdym razie, kolega który zamawiał i dostał od tego sklepu, nie jest w jakikolwiek sposób związany żadnym vendorem ani tym i różowym forum. Po prostu, zamówił i dostał. Z tego co się dowiedziałem przed chwilą nie miał żadnego tracka. Zwykła przesyłka pocztowa nie rejestrowana. Można mieć różne opinie na temat vendora ale nie jest to scam (na razie)

Status:
Krisss
Sniffiarz
Użytkownik
Reputacja: 42

Nieprzeczytany post autor: Krisss » 6 lata temu

mss5mdc, Popieram Twoje wypowiedzi o wrzuceniu do scamu tych sklepów zbyt pochopnie i jedynie z tego powodu, albo przynajmniej głównego powodu, że oba sklepy są na różowym forum. I to jest ta uczciwość i obiektywna ocena tego forum... Śmiechu warte. W tym temacie jedna osoba pisze, że Pred wysyła sukcesywnie paczki a to jest zwyczajne nadużycie albo po prostu kłamstwo, bo niektórzy czekają ponad miesiąc i dalej nic nie otrzymali.

Oprócz tego wysyłki są realizowane wybiórczo, czyli klient, który zamawia za kwotę poniżej 500zł jest gówno warty i może czekać na przesyłkę miesiąc czy dwa, a priorytetem są klienci zamawiający powyżej tej kwoty o czym otwarcie przyznał sam vendor. Nic tylko bić brawa. Nie wspominając już o moderowaniu jedynie działu wspomnianego vendora (żeby napisać cokolwiek, treść musi zostać zaakceptowana przez moda lub przez samego vendora :D ) i to jest ta rzetelność i obiektywizm forum :D Tam może są naganiacze a tutaj są za to naganiacze i w dodatku wyznawcy jedynego słusznego vendora :D AVE :D

Status:
Socjopatka
Szczur
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 19

Nieprzeczytany post autor: Socjopatka » 6 lata temu

Od dawna nie mieszam się na forach w tematach, ale przepraszam bardzo, opinia poparta drugą opinią czy jak? Paki od boosta 3-4 dni były na miejscu. Ok, mój błąd, można do tego włączyć weekend. Boost odpisuje bez problemu, czasami z opóźnieniem. Warto w wiadomosci napisać numer zamówienia, który można sobie spisać po zrobieniu zamówienia... Na poczcie również paczka była w określonym czasie. Co do monstera to sprawa ma się niby inaczej, bo dłuższy czas oczekiwania to norma, ale to tylko wywnioskowałam na forum. Niby boostlab ma możliwość sprawdzenia co się dzieje aktualnie z paczką, więc jeśli nie ma ściemy i siania fermentu - to napisz do niego dokładnego maila. Mi odpisywał na zawracanie mu dupy nawet i debilne pytania z kosmosu :E

Status:
krysztalowy
Dopaminator
Awatar użytkownika
Szeryf

Krisss, Powtarzam raz jeszcze: "my" jako administracja forum nie ingerujemy w scam listy. To użytkownicy tworzą tą listę, a my nietykamy tego palcem. Jedyne czego pilnujemy to to żeby nie reklamowały się i nie reklamowano sklepów, które nie mają wykupionego miejsca na forum. A i do tego podchodzimy w bardzo liberalny sposób. Całą resztą spraw związanych z różnymi vendorami zajmują się forumowicze - w tym i ty. Więc proszę o nie rzucanie bezpodstawnymi oskarżeniami, bo jest to najzwyczajniej nie na miejscu.
                                      Sleep to dream tonight
Obrazek
Nulla dies sine linea

Status:
mss5mdc
Psychonauta
Awatar użytkownika
Użytkownik

krysztalowy, dlatego uważam, że akurat w tym dziale tylko administracja powinna móc zakładać nowe tematy, żeby nie było pomówień

Status:
krysztalowy
Dopaminator
Awatar użytkownika
Szeryf

mss5mdc, ale wtedy również będą pomówienia, poza tym nie mamy możliwości weryfikacji czy ktoś nie stosuje nieczystych zagrywek marketingowych, więc albo z dużym opóźnieniem aktualizowane były by scam listy albo nic by się nie zmieniło, bo byśmy na pierwszy znak aktualizowali, a wtedy by nie było możliwości obrony przed pomówieniami. Więc obecne rozwiązanie jest chyba najwłaściwsze.
                                      Sleep to dream tonight
Obrazek
Nulla dies sine linea

Status:
mss5mdc
Psychonauta
Awatar użytkownika
Użytkownik

krysztalowy, to rozwiązanie które teraz jest, właśnie jest tym najgorszym z możliwych. Byle kto może sobie tu z powodu niedostarczenia paczki po 3 dniach lub jakiegokolwiek innego błahego powodu wpisać tu kogo chce i oskarżyć o scam. Jest tu taki boost oskarżany, ale nie ma takich sklepów jak "trzynastka" który oszukał ludzi na kupę pieniędzy a miał tu baner. Nie ma tu "czachy" który oszukał ludzi, w tym mnie i pewnie jeszcze innych.
Jest jeszcze inny powód dlaczego temat scam sklepów na tym forum powinien być moderowany.
Załóżmy, że taki boost który ma baner na różowym forum i [h] chciałby tu także dać swój baner, ale jak taki vendor zobaczy, że na tym forum jest już w scam, to na pewno tego nie zrobi. Dlatego ten dział powinien być administrowany, a powodem wpisania tu powinien być dowód ogólnego scam sklepu znanego dużej części forumowiczów, lub np. opnia około 10 użytkowników (nie ledwo powstałych kont) że nie dostają już zamówionych przesyłek, że nie ma żadnego kontaktu z vendorem itp. Przecież na pewno to się da zrobić. Nie powinno być tak, że pierwszy lepszy może sobie dodać sklep tu do tematu scam, bo może i już. Dobra, ja już kończę się udzielać na ten temat. Administracja zrobi co uważa za stosowne.

Status:
cyjanomen
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 13

Nieprzeczytany post autor: cyjanomen » 6 lata temu

mi **** wyslali. dotarl liscik po dziesiecu dniach ten pentendron nie jest zly i gratis cheery bylo. moje pierwsze zamowienie obawialem sie ale dotarlo moglboy szybciej bo cisnienie bylo lecz dostalem poszla kreska sort aktwyny dwie nocki narwane heeheeheh

teraz biore sie za lzd od smart abo doszla paczka rano wiec bedzie pisane

Status:
Feszek
Odkurzacz
Newbie
Reputacja: 258

Nieprzeczytany post autor: Feszek » 6 lata temu

Przecież gość który nie dostał przesyłek z obu sklepów pewnie popełnił błąd w adresie.

Innego wytłumaczenia nie ma.

Od boosta paki dolatują i to jest fakt. Sklep raczej dla cierpliwych ale obecnie to i tak najlepsza opcja.

Status:
Krisss
Sniffiarz
Użytkownik
Reputacja: 42

Nieprzeczytany post autor: Krisss » 6 lata temu

krysztalowy pisze:
6 lata temu
Krisss, Powtarzam raz jeszcze: "my" jako administracja forum nie ingerujemy w scam listy. To użytkownicy tworzą tą listę, a my nietykamy tego palcem. Jedyne czego pilnujemy to to żeby nie reklamowały się i nie reklamowano sklepów, które nie mają wykupionego miejsca na forum. A i do tego podchodzimy w bardzo liberalny sposób. Całą resztą spraw związanych z różnymi vendorami zajmują się forumowicze - w tym i ty. Więc proszę o nie rzucanie bezpodstawnymi oskarżeniami, bo jest to najzwyczajniej nie na miejscu.
Nie ingerujecie w scam listy, ale ingerujecie już w wolność wypowiedzi na forum, akceptując bądź odrzucając każdy post napisany w dziale Preda. Dodam, że to jedyny dział w którym obowiązuje ta "zasada", tyle tutaj pisaliście, że różowe się sprzedało pasjo, bo u niego moderują dział, a tutaj jak widać sytuacja jest dokładnie ta sama, jedynie vendor inny. A opowiadanie bajek, że wszystkie paczki od niego wylatują sukcesywnie jest zwyczajnym kłamstwem, kto wie czy nie sponsorowanym...

Lepiej żeby lista ze scamem była z dużym opóźnieniem aktualizowana, niż żeby zbyt pochopnie wrzucać na tą listę jednego czy drugiego vendora (tak jak to ma miejsce obecnie w tym temacie)