Zgodze sie z panami u góry.
Dobry plan treningowy, regeneracja i rozciaganie.
Przy dobrym planie jestesmy wstanie progresowac co trening, warto taki progres zapisywac, napedza nas to do dzialania.
Dieta to potezny filar dla calego organizmu i bardzo mocny wspolczynik progresu.
Najlepiej udac sie do dietetyka ktory nauczy nas dzialac z aplikacja do liczenia i gotowac samemu, edukowac sie w procesie
Lecz dodalbym zeby na poczatku spozywac mniej kalorii zeby "naprawic" metabolizm a nastepnie nadwyzke w celu masowania.
Bialko najlepiej z mięsa, chociaz ja jestem fanem "przedtreningowki" ktora opisalem nizej
Taka podstawowa dieta od ktorej mozna zaczac swoja przygode, zasada jest prosta
Zawsze zaczynamy dzien od 300ml wody aby pobudzic nasze jelita.
Dzien Treningowy
sniadanie: 3 duze jajka, 100g chleba pszennego, 15ml oliwy, 100g warzyw
przed silownia: 100g ryzu 100g banana 50g odzywki bialkowej i 50 ml mleka owsianego
obiad: 100g ryzu/kaszy/ryz brazowy 200g mięsa *rotujcie sobie* 100g wazyw 15ml oliwy
Dzien Regeneracji:
sniadanie: 3 duze jajka, 100g chleba pszennego, 15ml oliwy, 100g warzyw
obiad: 100g ryzu/kaszy/ryz brazowy 200g mięsa *rotujcie sobie* 100g wazyw 15ml oliwy
Starac sie zamykac w 3 posilkach dziennie(najlepiej spozyc w 6-8h ) , nie podjadac w miedzy czasie, nie jesc 3h przed spaniem.
Co do treningu, to przed Kreatyna + Cytrulina
Po treningu zabrac cieply prysznic i sie rozciagnac.
Moj ulubiony zestaw rozciagajacy
https://www.youtube.com/watch?v=Igzmhbghcd4
Odpoczac, posiedziec, zamknac oczy na 20 minut, odpoczac.
Jesli chodzi o suplementy to najwazniejsze:
rano 3g omegi, witamina d3,
+ ja bardzo lubie L-tyrozyne, ktore daje mi lepsze polaczenie mozg - miesien przez co trening jest lepszy
wieczor po ostatnim trzecim posilku: 2g omegi, magnez, potas, cynk *pomaga z tesosteronem + libido*
Zmieniac plan treningowy co 8 tygodni, zeby dawac nowy bodziec dla mięsnii