Obecnie wszyscy którzy decydują się na eksperymenty z syntetycznymi kannabinoidami powinni być jak najbardziej świadomi zagrożeń.
Z własnego doświadczenia, oraz z pomocą testerów zdecydowaliśmy się aby przysiąść nad problemem szkodliwych skutków zażywania kanabinoidów.
Zamieszczam ten artykuł jako informacja, dla tych którzy nie wiedzą, oraz dla osób które chcą odświeżyć swoją wiedzę - Traktuję to jako misję.
Coraz to nowe kannabinoidy są i będą wprowadzane na rynek - coraz więcej (prawie wszystkie) mają w sobie ten cholerny fluor.
Przejdźmy do konkretów.
Potencjalne szkodliwe skutki użycia (po zażyciu):
- Gonitwa myśli
- Pobudzenie / Paranoja
- Szybkie i nieregularne bicie serca
- Psychoza
- Ból w klatce piersiowej
- Wymioty
- Drgawki / napady epilepsji
- Zaburzenia procesów poznawczych i motorycznych.
- Derealizacja
- Napady lękowe
- Depersonalizacja
- Agresja
Potencjalne skutki uboczne długoterminowego zażywania (ciągi):
1. Fizyczne
- Ostra niewydolność nerek, ból nerek.
- Drgawki
- Kruszenie się zębów, degradacja płytki nazębnej
- Krwawienie dziąseł
- Krwawienie z jamy ustnej, płuc
- Bóle stawów, kości
- Wypadnie włosów, łamliwość paznokci
- Poszarzenie skóry
- Wypryski
2. Psychiczne
Ciężko wypisać psychiczne potencjalne skutki długotrwałego użycia, największe znaczenie tutaj ma osoba którą to dotyczy.
Wszystko zależy od persony.
Do takich typowych psychicznych skutków długotrwałego zażywania należy:
- Otępienie
- Zespół amotywacyjny
- Brak zainteresowania światem zewnętrznym - ale także swoją osobą, higieną
- Lęki / Natręctwa
- Kompletna zmiana osobowości.
- Zmiana poglądów, orientacji
- Ciężkość z utrzymaniem kontaktów interpersonalnych
- Wycofanie
- Stany depresyjne
- Problemy z racjonalnym myśleniem, logiką, pamięcią
- Porzucenie zainteresowań, zapomnienie o swojej pasji
Wszystkie z powyższych mogą się łączyć i jedna może prowokować drugą.
Przy odstawieniu można borykać się z problemami takimi jak :
- Brak koncentracji
- Zmniejszone łaknienie
- Trzęsące się ręce
- Nadmierna potliwość
- Agresja
- Drażliwość
- Nadmierne zmęczenie
- Nasilenie objawów kompulsywno-obsesyjnych
- Depresja
- Uczucie pustki w głowie
W większości przypadków objawy mogą ustąpić nie wiadomo do końca czy pewne zmiany nie zostaną z nami na zawsze (np. ostra niewydolność nerek - wymagająca dializ)
Drodzy badacze, młodzi i starzy naukowcy - jaracze, zwolennicy srogiej kary bądźcie świadomi, jeśli zauważycie u siebie powyższe objawy, najlepiej jak dacie sobie
i swojemu organizmowi spokój z syntetycznymi kannabinodiami. W razie problemów kierujcie się do specjalistów - lekarzy.
Mam nadzieję że Pomogłem.
Misjonarz
Szkodliwość Kannabinoidów - Info
Czy istnieją bardziej szkodliwe narkotyki?
a takie opioidy to jedyne co mogą spowodować to skręta, uzależnienie xD pozdrawiam kanna-wraków
a takie opioidy to jedyne co mogą spowodować to skręta, uzależnienie xD pozdrawiam kanna-wraków
Otóż tak, myślę że bycie mocnym opiowrakiem jest o wiele bardziej szkodliwe niż bycie kannawrakiem.. Z resztą, nawet czasami niedoświadczone osoby sięgają po takie rzeczy jak carfentanyl, fentantyl itp.. To chyba jednak bardziej szkodliwe niż jakieś sgt
Do szkodliwości można zaliczyć Utratę Życia - po przedawkowaniu utrata świadomości i sami wiecie co może być. Ja mam bóle stawów po odstawieniu SGT i lekki niepokój zajebania kolejnej porcji.