wezwania

Dział poruszający prawne kwestie użytkowania używek. Pytania dotyczące legalności i statusu prawnego.
Status:
TakMiSieWydaje
Blister
Newbie
Reputacja: 1

wezwania

Nieprzeczytany post autor: TakMiSieWydaje » 2 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

VudooooUuuBuuu pisze:
2 lata temu
udowodniono mi 20 przelewów Bitcoin
Tak z ciekawości, w jaki sposób Ci to udowodnili, te przelewy? Będzie to jakaś nauka dla innych na przyszłość. Czy po prostu zawinęli Ci komputer, telefon z którego robiłeś przelewy Bitcoin?

Status:
VudooooUuuBuuu
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 176

wezwania

Nieprzeczytany post autor: VudooooUuuBuuu » 2 lata temu

Sprawdzali historię konta bankowego a tam było że kupowałem Bitcoin w kantorach za susz cbd i wagę nic mi nie zrobią co tu gadać o tych bitcoinach po co je kupowałem no i pewnie dostanę coś za tą piątkę

Status:
JasonX
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 59

wezwania

Nieprzeczytany post autor: JasonX » 2 lata temu

Za susz CBD nic nie zrobia. Ale wage moga przypisac do tego 5g i ze mogles chciec porcjowac i potem puszczac dalej bo oni licza kazdego grama jak nie wiadomo ile porcji dilerskich. A te btc po co kupowales? To juz wymysl cos co bedzie mialo sens. Z fartem mordo!

Status:
yeter
Opiowrak
Newbie
Reputacja: 136

wezwania

Nieprzeczytany post autor: yeter » 2 lata temu

VudooooUuuBuuu, mnie zastanawia dlaczego sprawdzali Ci konto bankowe. Miałem 2 sprawy o posiadanie swego czasu i nigdy czegoś takiego nie sprawdzali

Status:
kaziu8686
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 6

wezwania

Nieprzeczytany post autor: kaziu8686 » 2 lata temu

VudooooUuuBuuu pisze:
2 lata temu
No_name pisze:
2 lata temu
Ramzes99, kup startety od sanda i po spince. Maila na protonie do kazdego zamowienia tez mozna zakladac inny. Chyba ze male paki zamawiasz ;)
właśnie złapali mnie z 5 g 3 cmc na chacie znaleziono też wagę i 50 g konopi siewnej susz kwiaty udowodniono mi 20 przelewów Bitcoin czyli 20 x 5g chcą przyznać :crazy:
Ile bekne?
a jak Cie złapali? przez internet Cie namierzyli, czy w realu??

Status:
carl
Dyletant
Newbie
Reputacja: 1

wezwania

Nieprzeczytany post autor: carl » 2 lata temu

Elo. Być może odpowiedź na moje pytanie jest już na forum, albo nawet w tym wątku, jednak każdy przypadek jest inny więc uznałem że tu napiszę.
2 lata temu zamawiałem palenie ze sklepu który sprzedawał mj pod przykrywką cbd. Zamówienia składałem przez maila, a płaciłem przelewem. Jakiś czas później sklep przestał działać i chociaż wyglądało to jakby po prostu się zawinęli, to ostatnio zacząłem się zastanawiać co jeśli jednak vendor wpadł i dostanę wezwanie.
Więc załóżmy, że vendor nie kasował maili i policja ma wszystkie moje maile, w których pisałem co i ile zamawiam oraz dane do wysyłki. Czy na podstawie tych maili i przelewów mogą mnie oskarżyć o przemyt wewnątrzwspólnotowy? Jeśli na przesłuchaniu pokażą mi te maile to co mam mówić? Czy zwykłe ,,nie pamiętam" wystarczy, czy trzeba jakoś inaczej kombinować i się tłumaczyć?
Bardzo proszę o odpowiedź, bo od kiedy sobie o tym przypomniałem to ta sprawa nie daje mi spokoju.

Status:
cruzerx2
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 8

wezwania

Nieprzeczytany post autor: cruzerx2 » 2 lata temu

Ciekawie się robi. Przyszło mi wezwanie na rozprawę 19listopad w charakterze świadka oddalona o 400km od mojego miejsca zamieszkania... Czy ktos jeszcze dostał?

Status:
Patubeenie
Ssak
Newbie

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Patubeenie » 2 lata temu

carl, Żebyś miał sie czym martwic, to musiałaby wpaść cała baza V, gdzie byloby widać konkretne wpłaty powiązane do konkretnych zamówień. W Twoim przypadku, jak mniemam, placileś za coś legalnego a dostawałeś coś innego. Takie coś trudno udowodnić. Nawet jakbyś miał być wezwany, to wystarczy zaslaniać sie niepamiecią. Bez spiny, ze pokazuja Ci Twoje konto, przelewy, maile, itp. 2 lata to kupe czasu by nie pamietać pojedynczych transakcji na koncie. Mail'i też. Poza tym w sprawach z takimi dowodami, Twoje zeznania maja potwierdzić zarzuty handlu nielegalnymi substancjami przez V. Do Ciebie nie ma żadnego dowodu co i czy w ogole dostałeś. Także możesz spać spokojnie.

Status:
luki985
Odkurzacz
Użytkownik
Reputacja: 159

wezwania

Nieprzeczytany post autor: luki985 » 2 lata temu

cruzerx2 pisze:
2 lata temu
Ciekawie się robi. Przyszło mi wezwanie na rozprawę 19listopad w charakterze świadka oddalona o 400km od mojego miejsca zamieszkania... Czy ktos jeszcze dostał?
Zazwyczaj takie przesłuchanie przejmuje najbliższa komenda 🤨

Status:
cruzerx2
Sniffiarz
Newbie

wezwania

Niedowiarki dodam foto jak wrócę z pracy ;) i tu nie będzie gadania typu że się nie pamięta czy się 2 lata temu " dopalaczy" nie zamawiało :/

Dziwne że moje zeznania nie starczyły a nie wiem już sam wiem że muszę się oddalić aż 400 km od domu na sprawę jako świadek i nie ma to tamto...

Status:
Patubeenie
Ssak
Newbie

wezwania

cruzerx2, nie wiem co w tym dziwnego. Sprawa trafiła do sądu - zgodnie z rejonizacja. A ty zostajesz tam wezwany jako świadek. A co do samych zeznań Twoich to najpewniej uznano je za wnoszące do sprawy i musisz je powtórzyć przed sądem.

Oczywiście nie znam sprawy bo nic nie napisałeś. Ale jak to standardowo o zamawianie to najpewniej tak to będzie właśnie wyglądało

Status:
cruzerx2
Sniffiarz
Newbie

wezwania

Tak to wygląda :)
IMG_20220725_202040.jpg
IMG_20220725_202040.jpg (6.02 MiB)
Co o tym myślicie?

Status:
Patubeenie
Ssak
Newbie

wezwania

cruzerx2, myśle, że dasz rade. Z Gdańska do Warszawy masz świetne połączenia.
A na przyszlość pamiętaj, że zdjęcie posiada w sobie dane. Dzięki nim można ustalić gdzie je zrobiono. Jak wrzucasz w sieć to usuwaj je.

Status:
DwDPzN
Ssak
Użytkownik
Reputacja: 91

wezwania

Nieprzeczytany post autor: DwDPzN » 2 lata temu

cruzerx2 pisze:
2 lata temu
Tak to wygląda :) IMG_20220725_202040.jpg

Co o tym myślicie?
Zdradzisz o jakiego Vendora chodzi?
Nie chcę całej nazwy, może być zagwiazdkowana część liter

Status:
cruzerx2
Sniffiarz
Newbie

wezwania

Nie zdradzę bo sam nie wiem trochę tych przesłuchań było i to xx lat temu, ale teraz wiem czemu miałem wczoraj gości na chacie :/ się dużo dzieje co do mojej osoby a przez ostatnie 4-5 lat może z 2-3 gołębie lądowały u mnie. Musi to być jakaś bardzo odległa sprawa na pewno z przed 4 lat. Ja już nawet zapomniałem nazwy sklepów z jakich gołębie do mnie lądowały bo tak jak pisze. Od 5 lat to tylko sporadyczny gołąb się zdarzy.

Status:
Broussard
Opiowrak
Użytkownik
Reputacja: 108

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Broussard » 2 lata temu

cruzerx2 pisze:
2 lata temu
Nie zdradzę bo sam nie wiem trochę tych przesłuchań było i to xx lat temu, ale teraz wiem czemu miałem wczoraj gości na chacie :/ się dużo dzieje co do mojej osoby a przez ostatnie 4-5 lat może z 2-3 gołębie lądowały u mnie. Musi to być jakaś bardzo odległa sprawa na pewno z przed 4 lat. Ja już nawet zapomniałem nazwy sklepów z jakich gołębie do mnie lądowały bo tak jak pisze. Od 5 lat to tylko sporadyczny gołąb się zdarzy.
Zrób sobie przerwe i tyle teraz jestes pewnie na cenzurowanym i maja oko na ciebie lepiej nie kusic losu dalszymi pakami