Dział poruszający prawne kwestie użytkowania używek. Pytania dotyczące legalności i statusu prawnego.
-
Status:
- Broussard
-
Opiowrak
-
- Reputacja: 108
Nieprzeczytany post
autor: Broussard » 2 lata temu
Ostatni post z poprzedniej strony:
cruzerx2 pisze: ↑2 lata temu
Nie zdradzę bo sam nie wiem trochę tych przesłuchań było i to xx lat temu, ale teraz wiem czemu miałem wczoraj gości na chacie :/ się dużo dzieje co do mojej osoby a przez ostatnie 4-5 lat może z 2-3 gołębie lądowały u mnie. Musi to być jakaś bardzo odległa sprawa na pewno z przed 4 lat. Ja już nawet zapomniałem nazwy sklepów z jakich gołębie do mnie lądowały bo tak jak pisze. Od 5 lat to tylko sporadyczny gołąb się zdarzy.
Zrób sobie przerwe i tyle teraz jestes pewnie na cenzurowanym i maja oko na ciebie lepiej nie kusic losu dalszymi pakami
Broussard
-
Status:
- Only Perfect
-
Dyso-sensei
-
- Reputacja: 14
Nieprzeczytany post
autor: Only Perfect » 2 lata temu
- NIE WIEM
-NIE PAMIĘTAM
-NIE MOJE
- NIE JA
- MOŻE KTOŚ MNIE WRABIA
wielokrotnie miałem kontakt z upośledzoną policją i za każdym razem źle to wspominam. Takk czy siak zawsze bez przypału bo tak ma być
Only Perfect
-
Status:
- Lysy202020
-
Dyletant
-
- Reputacja: 2
Nieprzeczytany post
autor: Lysy202020 » 2 lata temu
cruzerx2 ja miałem też przesłuchanie ale w lbn Sprawa prowadzona za 2021 rok dopiero teraz się tym zajęli się zdziwiłem
Lysy202020
-
Status:
- luki985
-
Odkurzacz
-
- Reputacja: 159
Nieprzeczytany post
autor: luki985 » 2 lata temu
cruzerx2 pisze: ↑2 lata temu
Nie zdradzę bo sam nie wiem trochę tych przesłuchań było i to xx lat temu, ale teraz wiem czemu miałem wczoraj gości na chacie :/ się dużo dzieje co do mojej osoby a przez ostatnie 4-5 lat może z 2-3 gołębie lądowały u mnie. Musi to być jakaś bardzo odległa sprawa na pewno z przed 4 lat. Ja już nawet zapomniałem nazwy sklepów z jakich gołębie do mnie lądowały bo tak jak pisze. Od 5 lat to tylko sporadyczny gołąb się zdarzy.
Trochę dziwne , że jako świadek. Większość miała wezwania jako pokrzywdzeni.
Dodano po 42 sekundach:
Lysy202020 pisze: ↑2 lata temu
cruzerx2 ja miałem też przesłuchanie ale w lbn Sprawa prowadzona za 2021 rok dopiero teraz się tym zajęli się zdziwiłem
Jeśli to spawa Besta / Darka no to ta sprawa się już ciągnie od dawna.
luki985
-
Status:
- tdf
-
Szczur
-
- Reputacja: 7
Nieprzeczytany post
autor: tdf » 2 lata temu
Siema. Dostałem wezwanie dot jednego ze sklepow. Na zeznaniu pokazano mi moj numer konta i wiadomosci ze sprzedawca. Przyznalem, ze zamawialem srodki odurzajace, ale powiedzialem ze nie pamietam skad co i ile, czy skad odbieralem. Na wszystkie inne pytania odpowiadałem zasłaniajac sie niepamiecia. Czy za to ze przyznalem ze cokolwiek zamawialem moga mi cos postawic?
Dodano po 2 godzinach 22 minutach 18 sekundach:
Dodam, że sprawa jest z przed półtora roku, nikt mnie z niczym nie złapał i niczego nie mam u siebie. Będzie dym z tego?
tdf
-
Status:
- kuban500
-
Blister
-
- Reputacja: 1
Nieprzeczytany post
autor: kuban500 » 2 lata temu
Siema, paczka od venda która przyszła do znajomego ma ślad otwierania (wygląda jakby nożem ktoś sprawdzał zawartość). Czy może być z tego jakiś przypał? Czy jeśli ktoś by stwierdził nielegalność substancji to czy w ogóle ta paczka by przyszła czy została by skonfiskowana?
kuban500
-
Status:
- slimak
-
Opiowrak
-
- Reputacja: 235
Nieprzeczytany post
autor: slimak » 2 lata temu
kuban500, nie jestem znawcą prawa, ale służby wiedząc o nie legalnej zawartości na terenie RP muszą go zająć i nie mogą go puścić dalej bo sami by złamali prawo
slimak
-
Status:
- Biskup_Analny
-
Opiowrak
-
- Reputacja: 191
Nieprzeczytany post
autor: Biskup_Analny » 2 lata temu
kuban500 pisze: ↑2 lata temu
Czy jeśli ktoś by stwierdził nielegalność substancji to czy w ogóle ta paczka by przyszła czy została by skonfiskowana?
Predzej by ten ktoś dostał wezwanko jak pakę.
Anus Domini
Biskup_Analny
-
Status:
- Lijj
-
Narkotykacz
-
- Reputacja: 109
Nieprzeczytany post
autor: Lijj » 2 lata temu
Jak byczki macie zajebiste bhp to wezwania nie mają komu przysłać. AVE.
Lijj
-
Status:
- slimak
-
Opiowrak
-
- Reputacja: 235
Nieprzeczytany post
autor: slimak » 2 lata temu
kuban500 pisze: ↑2 lata temu
Siema, paczka od venda która przyszła do znajomego ma ślad otwierania
Ale zawartość była zgodna z oczekiwaniami ? Czy czegoś brakowało ?
Kiedyś coś czytałem o naćpanych kurierach, grzebiących w paczkach z NL tylko nie wiem ile w tym prawdy
slimak
-
Status:
- kiszczak
-
Sniffiarz
-
- Reputacja: 104
Nieprzeczytany post
autor: kiszczak » 2 lata temu
slimak pisze: ↑2 lata temu
Ale zawartość była zgodna z oczekiwaniami ? Czy czegoś brakowało ?
Jak wszystko było git z zawartościom to może tylko uszkodzenie w transporcie.
kiszczak
-
Status:
- Mefedron90
-
Opiowrak
-
- Reputacja: 81
Nieprzeczytany post
autor: Mefedron90 » 2 lata temu
Czesto kartony sie psuja w transportcie ale tez i sa przypadki ze kurierzy probuja otwierac lub cala pake sobie zabrac.
Mefedron90
-
Status:
- CzarnyFuriat
-
Opiowrak
-
- Reputacja: 143
Nieprzeczytany post
autor: CzarnyFuriat » 2 lata temu
Mefedron90 pisze: ↑2 lata temu
Czesto kartony sie psuja w transportcie ale tez i sa przypadki ze kurierzy probuja otwierac lub cala pake sobie zabrac.
Mi się coś takiego nigdy nie zdarzyło i szczerze nie chce mi się wierzyć, że kurier by otworzył paczkę i doręczył to już prędzej by ukradł całą i wpisał że zgubiona czy coś. I to też musi nadawca schrzanić np. jak sie towar da wymacać albo coś w sklepach gdzie zamawiam jest pełna profeska i takie rzeczy się po prostu nie dzieją.
CzarnyFuriat
-
Status:
- Biskup_Analny
-
Opiowrak
-
- Reputacja: 191
Nieprzeczytany post
autor: Biskup_Analny » 2 lata temu
No mi kiedyś ojebali pake. Ale na pewno nie zrobił tego ten co dostarcza tylko gdzieś po drodze. Ten co dostarcza to znamy się kupe lat.
Anus Domini
Biskup_Analny