Wyjadacz 4-CMC

Trip reports - czyli opisy z Waszych tripów.
Status:
donklefedro
Szczur
Awatar użytkownika
Newbie
Autor tematu
Reputacja: 19

Wyjadacz 4-CMC

Nieprzeczytany post autor: donklefedro » 1 rok temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

A ile to już lat minęło, od kiedy wszystko się zaczęło? Rewolucja jak z mono do stereo!

Szanowni Państwo, minął kwartał bez chemii! Nawet po moich postach to widać. Czas odnowić zapasy hua hua hua :mrgreen: Stay tuned for exciting adventures of the one and only Don Klefedro! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Dopsony!

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
Awatar użytkownika
nIePoCzYtAlNa
Reputacja: 3585

Wyjadacz 4-CMC

Nieprzeczytany post autor: Gargameli » 1 rok temu

donklefedro, No to Ci życzę, abyś trafił na ten jeden i wyjątkowy klefik albo na coś co również lubisz.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
takBOnie
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Moderator
Reputacja: 237

Wyjadacz 4-CMC

Nieprzeczytany post autor: takBOnie » 1 rok temu

ciemnyfedro pisze:
1 rok temu
A ile to już lat minęło, od kiedy wszystko się zaczęło? Rewolucja jak z mono do stereo!

Szanowni Państwo, minął kwartał bez chemii! Nawet po moich postach to widać. Czas odnowić zapasy hua hua hua :mrgreen: Stay tuned for exciting adventures of the one and only Don Klefedro! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Dopsony!
Tak czy inaczej bardzo fajny trip. Mało kto rozpisuje tak szczegołowo pod względem danej godziny i efektów. Za to plus.

Status:
blackangel
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 31

Wyjadacz 4-CMC

Nieprzeczytany post autor: blackangel » 1 rok temu

mi osobiście nie podchodzi 4cmc bo speeda nie ma

Status:
Magikarp
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 259

Wyjadacz 4-CMC

Nieprzeczytany post autor: Magikarp » 1 rok temu

Dla mnie również zbyt mocne miksy. Ja tam ostrożnie i z respektem podchodzę do tematu RC.
Obrazek

Status:
donklefedro
Szczur
Awatar użytkownika
Newbie
Autor tematu

Wyjadacz 4-CMC

Nieprzeczytany post autor: donklefedro » 10 mies. temu

[napisane ok 2 tyg temu po szczurach]

Siema kochane dopki. Czasem jak sobię pobudzę nozdrza sproszkowaną substancją krystaliczną to mam ochotę tu pisać. Powody też mam. To tu się wszystko u mnie zaczeło już prawie 5 lat temu. Jako osoba, bardzo na do “dopalaczy” nie bawiłem się w nie gdy legalnie sprzedawane były w całej Polsce (za to z substancjami tradycyjnymi miałem trochę do czynienia), Dopiero w rzeczonym czasie coś mnie natchnęło, żeby jednak spróbować. Na początek z przepisu na tym forum po chyba 2 nieudanych próbach, zmajstrowałem sobie, bazując na surowcach z apteki - efedron, czyli tak zwany metkat. Substancja ta bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła i postanowiłem kroczyć nadal tą ścieżką. To wszystko zbiegło się z początkami mojego zainteresowania krypto i trochę też żeby udowodnić jednemu kumplowi, że BTC ma jak najbardziej wartość użytkową i już pełni funkcję pieniądza, zamówiłem (po wcześniejszym riserczu na tym forum) 5g 4-CMC od śp. *****. Natchniony relacjami rasowych szczurów, na pierwszy raz posypałem sobie od razu 0,25g i to był początek mojej miłości. Fajne czasy jak mi to 5g prawie na pół roku starczyło, a kilka razy jeszcze się z ziomkiem dzieliłem. Wydawało mi się to naturalne, że kryształ może leżeć a ja sobie delikatnie pociągnę raz na miesiąc. A ludzie że tak się nie da. Po tych latach muszę przyznać im rację. Nie chodzi o to, że popłynąłem. Całe szczęście nie, ale nie jestem wstanie, powiem uczciwie, zamówić sobie 25g i zużyć je w tempie 1g na miesiąc. Poznałem smak tanga i wiem że 2g w 1 dzień przez 2 -3 dni i potem to samo po tygodniu przerwy, to żaden wyczyn. I to nawet nie jest fajne. Ale jak już napisałem. Tragedii nie ma. Jak sprzętu nie posiadam to spokojnie trzymam się ustalonych przerw. Początkowo to nie wiedziałem nawet od kogo poza netem mógłbym kupić, ale nawet gdy ogarnąłem sobie kontakty, to jak nie mam w domu tego, to ciśnienia żeby kupić nie mam. Idealnie by było zamawiać sobie 25g, 20 gonić komuś po kosztach i zostawiać sobie tylko 5g, trzymanie którego jest o wiele bardziej bezpieczne (najwyżej po tygodniu nie będzie) niż 25 g, mogącego zakończyć się grubszym ciągiem. Niestety na razie nie znalazłem osoby która by takie nadwyżki ode mnie brała. A w detalu też nie sprzedam, bo wśród moich znajomych to raczej koko jest bardziej chodliwe niż klef. Ale nie ustaję w próbach. Patrząc na rynek RC przez te 5 lat to można powiedzieć, że miałem szczęście że od razu do gustu mi 4-CMC przypadło. Praktycznie wszystkie inne które wtedy miał każdy vendor (alfy, hexen, nep no i nieodżałowane 3-MMC) dziś zniknęły. Trochę żałuję że nie spróbowałem alfy jakiejś. Bo z waszych historii widzę, że to był wyjątkowo specyficzny specyfik. No i na plus że można go było palić. Także podsumowując - kryształ nie jest idealny, ale da się z nim żyć. Po 4 latach nie rozbiłem samochodu, nie straciłem pracy, a rodzina jest w takim samym składzie osobowym jak przedtem. A ja tak samo jak wtedy, od czasu do czasu lubię sobie pierdoląc porządnego szczura.

Status:
Magikarp
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 259

Wyjadacz 4-CMC

Nieprzeczytany post autor: Magikarp » 10 mies. temu

donklefedro, Bardzo fajne spostrzeżenia z Twojej strony, dobrze się to czyta. Powodzenia dla Ciebie kolego.
Obrazek

Status:
donklefedro
Szczur
Awatar użytkownika
Newbie
Autor tematu

Wyjadacz 4-CMC

Nieprzeczytany post autor: donklefedro » 1 miesiąc temu

Powiem Wam tak! 4-CMC badam już od pięciu lat i jako że nick zobowiązuje, uważam się już za eksperta w tej dziedzinie :twisted: .W ramach działalności charytatywnej po raz kolejny dzielę się z Wami moimi obserwacjami i przemyśleniami na temat tej substancji. Thank me later. Oto one:
przy odpowiednim dawkowaniu, klef jest substancją fajną, a nawet fantastyczną - oczywiście jak nie mamy dostępu do 4MMC, co niestety w Polsce w większości przypadków jest normą.
  • 4CMC pozwala dostrzec jasne aspekty życia, spojrzeć na problemy z innej perspektywy i ułożyć plany
  • może trigerować rozkwit wiary w siebie
  • ALE TRZEBA SIĘ TRZYMAĆ DAWKOWANIA
  • do 1 grama raz w miesiącu na jedno posiedzenie. Raz na 3 tyg też powinno przejść, ale częsciej to już zdecydowanie nie (u mnie sam nos regeneruje się tydzień!).
  • been there done that i przechodząc przez wszelakie etapy ilości i częstotliwości wiem, że powyższe jest nienegocjowalne - powodów jest wiele, nie czas każdy teraz tłumaczyć
  • Sen końcem przygody - (akurat z tej całej chemii to po czwórce dość lekko mi się zasypia) - żadnych szczurów na zejście (bo następne i tak będzie gorsze od poprzedniego).
I w sumie te 2 ostatnie założenia robią całą robotę. Wiadomo, że korci jak skurwensyn na początku, ale jak już zrozumiesz, że po kilkudniowym ciągu, albo po zbyt częstym waleniu na bank będzie chujowo, a bez ciągu jest gites majonez, to przerwy przychodzą bez problemu. Przyjemnie się czeka na natępny raz :D Jak rasowy ćpun :D Najśmieszniejsze że tak dokładnie postąpiłem z moją pierwszą piątką ogarnięntą przez to forum, a później chciałem przykozaczyć i bywało różnie. Uczcie się na moich błędach i dajcie znać czy też Wam klefix (lub podobnego typu euoryk) pozwolił spojerzeć na niektóre sprawy z innej strony i na nowo, lepiej je rozkminić?

PS Czy jestem jedyny tu co lubi się wystrzelić a potem jeździć na rowerku? Furą też lubię jeździć, ale doszedłem do wniosku, że to zbyt ryzykowne. Wiem, że kto kumaty, to obczai choćby po źrenicach... Miałem już raz taką niespodziankę na służbowej imprezie. Całe szczęście na dobrą duszę trafiło :clap: . A mogła mocno mi zaszkodzić jakby chciała. Lesson learned.
Załączniki
parczek.jpeg
trasa miejska
parczek.jpeg (408.65 KiB)
las.jpeg
trasa leśna
las.jpeg (303.16 KiB)

Status:
M3TR1CUS
Szczur
Awatar użytkownika
Użytkownik