Co do benzo, to uważam, że nie jest niezbędne i można się bez tego obejść na zjeździe;
ewentualnie stosować w ostateczności.
Kiedyś ,jak jeszcze grubo katowałem się różnymi alfami i innymi mocnymi stimami a moje ciągi w tamtym czasie trwały z reguły 3-4 doby (mój najdłuższy maraton na stimach trwał 8 dni-masakra), to zawsze miałem przy sobie 2-3 piguły eti tak na wypadek gdybym przesadził i raz z tego benzo-ratunku skorzystałem, ale to był jedyny przypadek, a byłem wtedy już tak porobiony, że zaczęło się robić naprawdę gorąco i nieciekawie.
A teraz?
Teraz to sorty już nie te co kiedyś, to i zjazdy są dużo lżejsze ,no i ja sporo zbastowałem z tematem.
W trakcie tripu dużo nawadniania ,magnez,potas ,a kiedy będzie już po wszystkim to przespać się trochę, dobrze i zdrowo zjeść, pójść na spacer złapać trochę słońca i rozruszać się.
No i ja mam tak że następnego dnia po testach mam nieodpartą chęć na słodkie.
To nawet nie jest "chęć" -to dzika żądza
Czekolada,jakieś ciastka czy wafelki, nie ma znaczenia co -byle dużo. Nie wiem czemu tak jest, ale tak właśnie mam
I tu dodam, że od jakiegoś czasu (kilka miesięcy) mam coś takiego,głównie w pracy, że czasem robi mi się słabo i przychodzą zawroty głowy. I wtedy wystarczy jakiś batonik czy nawet zwykła kanapka i po chwili jest ok.
I takie akcje mam tylko wtedy gdy jestem trzeźwy. Nigdy mi się to nie przytrafiło ani jak byłem w trakcie testów, ani na zjeździe.
Spada mi cukier-to wiem.
No a wracając do tematu zjazdów, to trzeba na co dzień w miarę możliwości dbać o siebie, jeść regularnie warzywa i owoce, uzupełniać witaminy, ruszać się trochę to i polepszymy tolerancję i również zjazdy nie będą takie uporczywe
Im dłużej zachowamy trzeźwość i w tym czasie człowiek o siebie naprawde zadba ,to wtedy większa przyjemność z testów
Ja np robię sobie przerwy od rc takie od 3-4 tygodni, ale zdarzały się też okresy że przez 3 miesiące nic nie brałem. No i wtedy po takim detoksie to jest bajka jak człowiek ruszy z tematem
Dbajcie o siebie, omijajcie benzo i kanna szerokim łukiem ,nie przesadzajcie z rc i cieszcie się życiem.
Pozdrawiam