Zmniejszenie głodu po rc

Ogólne dyskusje na temat research chemicals. Opisy tripów na różnych odczynnikach oraz propozycje ich mixów.
Status:
Xeno
Opiowrak
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 129

Zmniejszenie głodu po rc

Nieprzeczytany post autor: Xeno » 2 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

Co do "bogów" stim+benzo spotkałem się też nie raz. Poważne nieodwracalne zmiany. To jest trochę inny temat niż doraźne zażywanie benzo bo coś jest nie tak, to nie ta liga w ogóle. Piąteczka również bo masz jakieś pojęcie

Status:
Chochlik
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 88

Zmniejszenie głodu po rc

Nieprzeczytany post autor: Chochlik » 2 lata temu

Fanfaranfa pisze:
2 lata temu
Jak nie da rady zasnąć to chuj z tym - lepiej nie przespać jednej nocy niż walić benzo. BZD są podstępne, nawet zażywane sporadycznie.
Racja, benzo rozwalają na długi okres wszystkie neuroprzekaźniki. Nie dość, że łeb dostaje po dupie od stimów i chce się zregenerować, to benzo hamują ten proces plus potrafią wygenerować trudne uzależnienie.

Status:
LubieKredki
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 15

Zmniejszenie głodu po rc

Nieprzeczytany post autor: LubieKredki » 2 lata temu

Fanfaranfa, z tego co wiem zimny prysznic wpływa na biochemię całego organizmu. Ma duzo zalet i kilka wad (np rozbudza, a może ktoś by sobie chciał przysnac ^^). Co do wpływu na inne neuroprzekazniki, to nie słyszałem o czymś takim.
Fanfaranfa pisze:
2 lata temu
Zgadzam się, że zarówno browar jak i diazepam są toksyczne (rozpierdalają homeostazę organizmu)
Wszystko rozpierdala homeostazę organizmu, bo stan homestazy to teoretyczny, szablonowy stan organizmu, którego nikt nie osiągnie, bo ludzie nie są szablonowi. Do tego przez ogrom procesów zachodzących w naszym organizmie, nasz stan ogólny zmienia się co milisekunde tym samym zaburzając "homeostaze" xd

Xeno, ma rację, benzodiazepiny są relatywnie malo toksyczne i mniej toksyczne od alkoholu. Tyle, że toksyczność to tylko jedna ze szkód jaka wyrządza dana substancja. Toksyczność to nie to samo co szkodliwość.

Ja sam nie wiem co jest bardziej szkodliwe. Trzeba by to było rozpatrzyć na wielu płaszczyznach. Alkohol jest na pewno mniej funkcjonalny, a uzaleznienie od niego powoduje więcej szkód nie tyle dla samego użytkownika, co dla jego otoczenia.

Z drugiej strony alkohol latwiej dawkować. Przez to, że jest mało funkcjonalny ciezko go pic przed pracą itd itp, więc jak ktos ogarnia zycie trudniej mu się uzależnić bo nie ma na to za bardzo czasu (chociaz zdaje sobie sprawę, że "polak potrafi" xD)

Jeśli chodzi o sytuacje po badaniach to jesli alkoholem jest piwo to na pewno jest lepsze dla organizmu niż bezno, oczywiście w niewielkiej ilości.

Ostatecznie to tylko takie ogólne spojrzenie na sprawe, bo wszystko zależy od jednostki. Jeśli się robi wszystko z głową i zna się umiar to istnieje naprawde małe ryzyko ze spowodujemy jakieś większe szkody próbując pokonać zwale :E

Status:
Ciemnoksieznik
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 92

Zmniejszenie głodu po rc

Nieprzeczytany post autor: Ciemnoksieznik » 2 lata temu

Xanax i do spania.

Status:
LadyEM
Opiowrak
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 74

Zmniejszenie głodu po rc

Nieprzeczytany post autor: LadyEM » 2 lata temu

Xeno pisze:
2 lata temu
Co do "bogów" stim+benzo spotkałem się też nie raz. Poważne nieodwracalne zmiany. To jest trochę inny temat niż doraźne zażywanie benzo bo coś jest nie tak, to nie ta liga w ogóle. Piąteczka również bo masz jakieś pojęcie
To jest najgorsze co może być, aż smutek serce zalewa jak się słucha jak ludzie sobie niszczą "ciało" w ten sposób. Smutne.

Status:
luki985
Odkurzacz
Użytkownik
Reputacja: 159

Zmniejszenie głodu po rc

Nieprzeczytany post autor: luki985 » 2 lata temu

LubieKredki pisze:
2 lata temu
tego co wiem zimny prysznic wpływa na biochemię całego organizmu. Ma duzo zalet i kilka wad (np rozbudza, a może ktoś by sobie chciał przysnac ^^). Co do wpływu na inne neuroprzekazniki, to nie słyszałem o czymś takim.
Jeśli jednak masz jakiekolwiek problemy z sercem typu kołatanie czy zbyt szybkie bicie to nie powinieneś brać zimnego czy ciepłego prysznica.

Status:
LubieKredki
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 15

Zmniejszenie głodu po rc

Nieprzeczytany post autor: LubieKredki » 2 lata temu

luki985, dałbym kciuka, ale nie mogę :D Oczywiście masz racje. Zakładam jednak, że takie osoby w ogóle nie powinny sięgać po uzywki, co za tym idzie temat "prysznic na zwale" ich nie dotyczy.

Status:
yeter
Opiowrak
Newbie
Reputacja: 136

Zmniejszenie głodu po rc

Nieprzeczytany post autor: yeter » 2 lata temu

luki985 pisze:
2 lata temu
Jeśli jednak masz jakiekolwiek problemy z sercem
luki985 pisze:
2 lata temu
Nie powinieneś brać zimnego czy ciepłego prysznica.
Jeśli ktoś ma problemy z sercem to nie powinien wcale bawić się w takie rzeczy? Dlaczego tak nie napisałeś?

Dodano po 6 minutach 44 sekundach:
luki985 pisze:
2 lata temu
Poczytaj proszę jak działają poszczególne mechanizmy jak chcesz takie rady dawać.
Już jakiś czas temu pisałem, że komuś krzywdę zrobisz swoimi miksami.
Tak ostatnio kogoś zjechałeś, a teraz sam co robisz? Takie rady również mogą skończyć się źle. Nieprawdaż?

Status:
luki985
Odkurzacz
Użytkownik

Zmniejszenie głodu po rc

yeter pisze:
2 lata temu
Tak ostatnio kogoś zjechałeś, a teraz sam co robisz?
Co ? XD
yeter pisze:
2 lata temu
Jeśli ktoś ma problemy z sercem to nie powinien wcale bawić się w takie rzeczy? Dlaczego tak nie napisałeś?
Co ?
🤣

Jak dobrze myślę to zwracasz mi uwagę, że nie powinienem pisać na forum, ,e jak ktoś ma.kolaranie serca to nie powinien brać zimnego lub gorącego prysznica. Tak ?
Bo serii nie rozumiem
Na przyszłość najpierw przeczytaj co masz zamiar wysłać a jeśli częściej się zdarza, że Cię ludzie nie rozumieją to pogadaj z kimś niech przegląda Twoje posty 😅

Dodano po 28 minutach 29 sekundach:
yeter pisze:
2 lata temu
Takie rady również mogą skończyć się źle.
Zacytuj te moją radę która może się źle skończyć.

Status:
yeter
Opiowrak
Newbie
Reputacja: 136

Zmniejszenie głodu po rc

Nieprzeczytany post autor: yeter » 2 lata temu

luki985, dyskusja rozpoczyna się od postu w którym padło pytanie o zmniejszenie głodu PO rc. Nie będę się rozpisywać bo za bardzo czasu na nie mam, ale skoro nalegasz. Więc do sedna. Skoro ktoś pyta o sposoby PO spożyciu rc to cała dyskusja toczy się w temacie sposobów przeżycia zwały. Ktoś rzucił sugestie na temat prysznica. No i ok. Dla zdrowej osoby jak najbardziej. Następnie Ty piszesz o tym że jeśli ktoś ma problemy z sercem to na zwale nie powinno tego robić. Przecież gdy ktoś ma takie problemy to wcale nie powinien tykać się dragów.

Dodano po 7 minutach 8 sekundach:
Nie muszę cytować. Odradzasz prysznic osobie z problemami z sercem zamiast rozwinąć to i napisać o szkodliwości ćpania przez takie osoby.

Dodano po 3 minutach 48 sekundach:
LubieKredki pisze:
2 lata temu
luki985, dałbym kciuka, ale nie mogę :D Oczywiście masz racje. Zakładam jednak, że takie osoby w ogóle nie powinny sięgać po uzywki, co za tym idzie temat "prysznic na zwale" ich nie dotyczy.
Mówimy o tym samym. Dlaczego na tamtego posta nie odpowiedziałeś tylko dopiero gdy ja się włączyłem do dyskusji?

Status:
luki985
Odkurzacz
Użytkownik

Zmniejszenie głodu po rc

yeter pisze:
2 lata temu
Nie muszę cytować. Odradzasz prysznic osobie z problemami z sercem zamiast rozwinąć to i napisać o szkodliwości ćpania przez takie osoby.
Nadal nie rozumiem
Napisałem co napisałem a Ty mi nie napisałeś co .w tym szkodliwego.
Skorzystaj z rady i poproś kogoś niech zajrzy Ci na posty
Ewentualnie zagalopowałes się i teraz nie wiesz jak z tego wybrnąć.
Nie cytuj jak nie masz zamiaru wyjaśnić o co Ci chodzi. W sposób zrozumiały.

Ps.
yeter pisze:
2 lata temu
dyskusja rozpoczyna się od postu w którym padło pytanie o zmniejszenie głodu PO rc
W jaki sposób prysznic ma pomóc na glod po RC ? 🤔

Status:
Diabek_4cmc
Blister
Newbie
Reputacja: 2

Zmniejszenie głodu po rc

Nieprzeczytany post autor: Diabek_4cmc » 2 lata temu

Aktualnie mam ten stan i jest psychicznie ciężko.Benzo brak pod ręką co było dla mnie jedynym ratunkiem. Chociaż to nie jest zbyt dobre rozwiązanie z jednego uzależnienie popadać w drugie i mam tego świadomość. Ważne jest żeby z kimś porozmawiać o tym szczerze najlepiej z osobą,która Cię zrozumie a nie zacznie krytykować. Jeżeli masz kogoś takiego spróbuj. Najlepiej zająć czymś głowę chociaż jest ciężko... przespać się,zjeść coś dobrego.Odciąć od ludzi którzy aktualnie nie są w takim stanie. Mi pomaga wypłakanie się do poduszki przespanie no i aktualnie jedzenie plus piwo ulula mnie może do snu po ciężkim psychicznym dniu. Nie wiem czy moja wypowiedź coś wniesie odnośnie pytania ja określiłam to na swoim przypadku. Warto też uzupełnić witaminy magnez,potas itp.

Status:
luki985
Odkurzacz
Użytkownik

Zmniejszenie głodu po rc

Diabek_4cmc pisze:
2 lata temu
było dla mnie jedynym ratunkiem.
Życzę Ci powodzenia jeśli benzo to jedyny ratunek. Przyda się, bo przy takim postępowaniu maksymalnie uteudnisz sobie detoks i wydluzysz go o miesiące jak nie o lata.
Powodzenia. Przyda się. I to nie wiesz nawet jak.

Status:
Diabek_4cmc
Blister
Newbie
Reputacja: 2

Zmniejszenie głodu po rc

Nieprzeczytany post autor: Diabek_4cmc » 2 lata temu

luki985, Miałam miesiąc przerwy od ćpania jechałam tylko na benzo i tak o to jestem w takiej sytuacji a nie innej. Gdybym miała benzo w tym momencie nic bym nie odczuwała spokój cisza a bez agresja w stosunku do innch werbalna, płaczliwość wszystko mnie drażni.

Status:
luki985
Odkurzacz
Użytkownik

Zmniejszenie głodu po rc

Diabek_4cmc, 😉 niestety obecnie nakładają Ci się dwie rzeczy. Zjazd po RC i brak benzo. Gdybyś nie stosował benzo byłoby o wiele łatwiej.
To rozumowanie działa w dwie strony.

Status:
Xeno
Opiowrak
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 129

Zmniejszenie głodu po rc

Nieprzeczytany post autor: Xeno » 2 lata temu

luki985, Czasem są stany gdzie benzo jest wręcz wymagane i mogę się one utrzymywać. To co kwetiapiną mam typa zgładzić?Diabek_4cmc, To są prawdopodobnie objawy depresji, manii, to masz w sobie tylko ty to kontrolujesz, Twoje ręcę czynią czyny więc panuj nad nimi. Uwierz w końcu przyjdzie spokój...
Benzo to silne leki ale z czasem dochodzi do względnej równowagi.
Uwierz w coś cokolwiek by to ni było i niech ta wiara trzyma Cię przy trzeźwym myśleniu.
Płacz czy piwo są lepsze od ataków padaczki uwierz mi, doprowadziłeś się gdzieś do stanu pośredniego chociaż nie zgłosiłeś drgawek, powinno Cię telepać. Uwierz mi są gorsze przypadki wyjdziesz tego z czasem tylko musisz mu go dać.