Porady i sugestie na temat bezpieczeństwa w sieci oraz informacje jak pozostać w niej anonimowym.
-
Status:
- m3xir
-
Opiowrak
-
- Reputacja: 87
Nieprzeczytany post
autor: m3xir » 1 rok temu
Ostatni post z poprzedniej strony:
kondix pisze: ↑1 rok temu
O kurde rzeczywiscie trzeba uwzac z tymi zdjeciami, ze nawet lokalizacje moga zawierrac ale numer
Pobierz sobie ten program co jest podlinkowany na PC i usuwaj te dane. Na telefony też są aplikacje wystarczy wpisać "EXIF REMOVER" i coś się znajdzie
m3xir
-
Status:
- BendfellsTM
-
Opiowrak
-
- Reputacja: 195
Nieprzeczytany post
autor: BendfellsTM » 1 rok temu
Bardzo przydany poradnik, wiele osób nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, ile informacji znajduje się w zdjęciu. Ja już od dawna usuwam dane efix za każdym razem, zanim udostępnię jakikolwiek zdjęcie na forum. Oczywiście wdrążyłem to w życie dzięki temu tematowi. Wcześniej nawet nie zdawałem sobie sprawy z tego , że istnieje takie coś jak exif.
Nie potykaj się mordo o te same kłody.
BendfellsTM
-
Status:
- kondix
-
Narkotykacz
-
- Reputacja: 57
Nieprzeczytany post
autor: kondix » 1 rok temu
BendfellsTM pisze: ↑1 rok temu
Ja już od dawna usuwam dane efix za każdym razem
ja tak samo, mam taki nawyk juz ze nawet jak cos na fb wysylam do rodziny to kasuje exif nie wiem czemu haha
kondix
-
Status:
- Leser
-
Opiowrak
-
- Reputacja: 52
Nieprzeczytany post
autor: Leser » 1 rok temu
Gieca pisze: ↑1 rok temu
Na androida polecam apke metadata remover
Wlasnie pobralem, dzieki
Leser
-
Status:
- pawelnrg
-
Ssak
-
- Reputacja: 9
Nieprzeczytany post
autor: pawelnrg » 1 rok temu
A poco była aplikacja "kwarantanna domowa" co wszyscy na wezwanie z TV tak ochoczo instalowali?? A po to aby władza miała "przestrzelony" każdy aparat. jak broń z każdej ma być wzór odbicia na pocisku. tak władza ma teraz foto na podstawie którego da się zidentyfikować każdy aparat, bo matryca zawsze ma jakąś skazę, jakieś brakujące piksele czy coś z obiektywem, jakaś ryska, niedokładność. Metadaty z foto da się wymazać wiec trzeba było znaleźć inny sposób i został znaleziony.
pawelnrg
-
Status:
- mbside
-
Kryształowa Legenda
-
- Reputacja: 496
Nieprzeczytany post
autor: mbside » 1 rok temu
pawelnrg pisze: ↑1 rok temu
A poco była aplikacja "kwarantanna domowa" co wszyscy na wezwanie z TV tak ochoczo instalowali?? A po to aby władza miała "przestrzelony" każdy aparat. jak broń z każdej ma być wzór odbicia na pocisku. tak władza ma teraz foto na podstawie którego da się zidentyfikować każdy aparat, bo matryca zawsze ma jakąś skazę, jakieś brakujące piksele czy coś z obiektywem, jakaś ryska, niedokładność. Metadaty z foto da się wymazać wiec trzeba było znaleźć inny sposób i został znaleziony.
No nie przesadzaj. Ta apka prędzej miała służyć do lokalizowania obywateli, i to nie w celu kwarantanny tylko ogólnie inwigilacja. Ale nie w takim celu co Ty tu piszesz. To jakieś głupoty.
mbside
-
Status:
- Zeempor
-
Narkotykacz
-
- Reputacja: 56
Nieprzeczytany post
autor: Zeempor » 1 rok temu
Dziekuje szanownej moderatorce za tak przydatne narzedzie, cos na teleofn jeszcze sie przyda
Zeempor
-
Status:
- Obserwator
-
Szczur
-
- Reputacja: 1
Nieprzeczytany post
autor: Obserwator » 1 rok temu
white_nochal i Zeempor przecież Gieca napisał kilka postów powyżej, że poleca na telefon z androidem apke metadata remover.
Obserwator