Naćpany psychiatryk

News from the world of research chemicals and information about changes in the law.
Status:
Anonim23
Newbie
Topic author

Naćpany psychiatryk

Unread post by Anonim23 » 5 years ago

Dramat w szpitalu psychiatrycznym. Pacjenci trafiają na OIOM z przedawkowania.
Dyrektor rozkłada ręce

Mężczyzna przerzuca przez wysokie ogrodzenie małą paczuszkę na długiej nitce. Kolejny wciąga ją przez okno na pierwsze piętro. W środku są metrowe sznurki. – Dla mnie jeden – mówi Adam. Musi zapłacić 500 zł. Po chwili wkłada kawałek sznurka do ust i ssie. Jest nasączony metamfetaminą. Adam jest pacjentem szpitala psychiatrycznego w Lubiążu. – Możesz tu ćpać co chcesz. Musisz mieć tylko pieniądze – mówi.

Trafiają tu chorzy z problemami psychicznymi, młodzież skierowana na odwyk, a nawet mordercy, których uznano za niepoczytalnych i nie mogą odsiadywać kary w więzieniu. Wielu z nich ma niemal nieograniczony dostęp do narkotyków.

- Tu można kupić wszystko. Metamfetamina, kokaina, wszelkie dopalacze. Wystarczy tylko mieć pieniądze – mówi Adam. Sam nie raz kupował środki odurzające. Mimo że do szpitala nie mają wstępu osoby postronne, a pacjenci nie mogą wychodzić poza jego teren, a czasem nawet z budynku, bez problemu zaopatrują się w narkotyki.

Sposobów jest kilka. Dilerzy przerzucają przez wysokie ogrodzenie paczki z towarem, do których przymocowana jest długa nitka. Potem przesyłka jest wciągana do budynku przez okna. – Niedawno spora partia trafiła do nas w przesyłce dla jednego z chorych. Można też dostać kartkę okolicznościową przewiązaną sznureczkami. Rzadko zdarza się, że nic nie można kupić. Dostęp jest niemal 24 godziny na dobę – mówi Darek.

Pocztówki z życzeniami

W zaklejonej kopercie pacjent otrzymuje pocztą kolorową kartkę z życzeniami. Jest przewiązana mniej więcej metrowej długości ozdobnym sznurkiem, nasączonym metamfetaminą. Wystarczy possać. – Kupiłem jeden. Włożyłem do ust. Bardzo źle się poczułem. Podali mi jakieś leki i po kilku godzinach wszystko wróciło do normy – mówi Adam.

Metamfetaminą są także nasączane kartki papieru czy pocztówki. Pacjenci dzielą je na mniejsze kawałki i ssą. Niedawno na jeden z oddziałów o zwiększonym zabezpieczeniu trafiły frotki do włosów. Nikogo nie zdziwiło, po co przesłano je na oddział męski.

Za gram metamfetaminy trzeba tu zapłacić kilka razy więcej niż na ulicy - około 500 zł. Tańsze są dopalacze. Na kokainę niemal nikogo nie stać. Płacić można gotówką, choć dilerzy wolą inne sposoby. – Można zrobić zwykły przelew. Inny sposób to kupienie jakiegoś przedmiotu na Allegro. Diler mówi, co chce, a ty kupujesz i wskazujesz do wysyłki jego adres – mówi Darek.

Kolejna metoda: za równowartość kupionych narkotyków robi się zakupy w szpitalnym sklepiku. – Dilerzy są wśród pacjentów, ale i wśród pracowników szpitala. Każdy ma swój ulubiony sposób płatności – mówi Adam.

Połowa chodzi naćpana

Ostatnia dostawa przyszła trzy dni temu - relajconują pacjenci. - Wszyscy o tym wiedzieli. Nikt nic nie zrobił. Połowa pacjentów chodzi naćpana - mówi Łukasz. Pacjent szpitala od kilku lat. - Nie chcę tego brać, ale nie mam siły, by przestać. Po tym jak coś zaćpałem, prosiłem lekarzy, by zrobili mi test na obecnośc narktyków. Wtedy mógłbym trafić na oddział o większym rygorze, ale bez dostępu do ćpania. Zignorowali mnie - dodaje.

Są dwa momenty, gdy w szpitalu zaczyna się robić niebezpiecznie. To moment, gdy przychodzi dostawa narkotyków. – Zdarzają się wtedy przedawkowania. Ktoś zaczyna ssać sznurek i odpływa, bo został za mocno nasączony. Kilka osób trafiło z tego powodu na OIOM – mówią pacjenci.

Drugi moment: gdy zaczyna brakować narkotyków. Między pacjentami na głodzie dochodzi do sprzeczek, a nawet bójek. – Wtedy nawet papierosy są bardzo cenne. Dochodzi do kradzieży, napaści. Pracownicy, zamiast pomóc, ładują w nas środki usypiające i na jakiś czas mają spokój – mówi Adam.

Dyrektor wie

Dyrektor Wojewódzkiego Szpitala dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Lubiążu doskonale zna drogi, jakimi pacjenci pozyskują narkotyki. – Zdarza się, że pozyskują je. Zgłaszamy to na policję. Walczymy z tym, ale mamy związane ręce – mówi dyr. Jacek Kacalak.

- Ile takich przypadków było w tym roku? – pytamy.
- Wiele. Nie mogę tego określić, ale wiele.
- Czy to prawda, że kilku pacjentów trafiło na OIOM z powodu przedawkowania narkotyków?
- Nie mogę o tym mówić, bo potem pacjenci podadzą mnie do sądu. Zdarzają się zapaści. Chorzy z naszej placówki trafiają do szpitala po zatruciu narkotykami, bo czasem nawet nie wiemy, z jakim środkiem mamy do czynienia. Boimy się, że w końcu dojdzie do jakiegoś nieszczęścia.

Dyrektor szpitala przyznaje, że szpital psychiatryczny to nie więzienie i nie ma możliwości kontrolowania korespondencji i paczek pacjentów. – Walczymy też z nitkami, które ktoś przerzuca przez ogrodzenie. Wszystko zgłaszamy na policję i do prokuratury – podkreśla Kacalak.

Łukasz zgłaszał do prokuratury problemy z narkotykami. - Chyba to umorzyli, a jedyne, co zrobił dyrektor, to wzmógł kontrole. To z kolei sprawiło, że dilerzy znaleźli nowe sposoby, by przemycać narkotyki - mówi. Ostatni raz kupił metamfetaminę dwa dni temu.

Policja w Wołowie w tym roku wszczęła cztery postępowania w sprawie posiadania środków odurzających na terenie szpitala. W roku 2018 było ich osiem. - Z analizy zdarzeń wynika, że najczęściej środki odurzające ujawniano przy pacjentach przebywających w szpitalu, bądź w sytuacji próby przekazania paczki dla pacjenta, przez osoby najbliższe – mówi sierż. szt. Marzena Pawlik z Komendy Powiatowej Policji w Wołowie. Prokuratura Rejonowa w Wołowie nie prowadzi obecnie żadnego postępowania w tej sprawie.

Korniszowy Komentarz:
Cóż kto by się spodziewał takich akcji w psychiatryku, jestem ciekawa wypowiedzi waszych na temat jakiś innych psychiatryków, zakładam że wszędzie tak to wygląda tyle że akurat temu udało się wybić na tyle by napisano o nim artykuł. W sumie nie byłam nigdy w psycholu więc być może się mylę, jednak temat raczej godny uwagi i wymiany jakiś ciekawych anegdotek z prawdziwego życia

źródło: https://wiadomosci.wp.pl/dramat-w-szpitalu-psychiatrycznym-pacjenci-trafiaja-na-oiom-z-przedawkowania-dyrektor-rozklada-rece-6408476384594049a

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss

Naćpany psychiatryk

Unread post by Boss » 5 years ago

„Biała mafia” nic juz mnie w naszym kraju nie zdziwi nic ..... :?

Status:
nikt
Blister
Newbie

Naćpany psychiatryk

Unread post by nikt » 5 years ago

Blottery i sznurki z metamfetaminą to ciekawy pomysł :E, ale ceny niedopuszczalne :P

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Naćpany psychiatryk

Unread post by Gargameli » 5 years ago

nikt wrote:
5 years ago
ale ceny niedopuszczalne
w takich warunkach jak psychiatryk i kryminał cena nie ma specjalnego znaczenia xD... kto chce i tak ogarnie używki, bez względu na koszta xD
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
Wlodi
Narkotykacz
Użytkownik

Naćpany psychiatryk

Unread post by Wlodi » 5 years ago

This post has high reputation.

Mnie jak kiedyś zaginęli to porobiłem ponad pół oddziału tematem. Najlepsze jest to że niektórzy naprawdę chorzy ludzie mieli zniwelowane objawy swoich chorób :) Dr. Włodi na pokładzie

Dodano po 1 minucie 36 sekundach:
Normalnie kurier na oddział mi wjechał bez żadnego problemu
NIE GADAJ Z FRANCAMI BO JOSIEK CIĘ PILNUJE !!!

Status:
krysztalowy
Dopaminator
Szeryf

Naćpany psychiatryk

Unread post by krysztalowy » 5 years ago

Wlodi, pewien forumowicz też coś wspominał kiedyś, że jak fete na oddziale zeżarł to mu objawy ustąpiły.
                                      Sleep to dream tonight
                    Fill the empty spaces that shadows left behind
             You and i will create a new world deep within our minds
Image
Nulla dies sine linea

Status:
Wlodi
Narkotykacz
Użytkownik

Naćpany psychiatryk

Unread post by Wlodi » 5 years ago

Oddziaływanie niektórych substancji wspomaga niektórych pacjentów. Z resztą Tv to przemysł farmaceutyczny więc wiadomo ocb. A tak na marginesie. Ja na oddział zamówiłem pamiętam 5g daje Coco i 5 hexenu. 5 mg clone dziennie zostawiłem razem z pernazynka i zabawa jak ta lala :D
NIE GADAJ Z FRANCAMI BO JOSIEK CIĘ PILNUJE !!!