Odmierzanie dawek bez wagi

Questions and answers related to research chemicals.
Status:
GrubyChemik
Narkotykacz
Dopek Band
Topic author

Unread post by GrubyChemik » 7 years ago

Siemka.Jak odmierzać dawki nie mając wagi? jeśli wiecie już na oko to podajcie chodziarz w cm i milimetrach podstawowe dawki.
Golonka flaki i inne przysmaki

Status:
Kameleon
Dyso-sensei
Użytkownik

Unread post by Kameleon » 7 years ago

PetruX wrote:Siemka.Jak odmierzać dawki nie mając wagi? jeśli wiecie już na oko to podajcie chodziarz w cm i milimetrach podstawowe dawki.
Ja tez nie mam jeszcze wagi.Chce wlasnie sobie kupic, taka choćby za 20zl od DEMOO.Jak narazie, to nie zdazylo mi sie jeszcze nigdy przedawkowac niczego.Rodzaj substancji moze byc w formie krysztalu/łków,pyłu suchego,mokrego czy tez grud... wiec po skruszeniu w pył materiału np. dwoma kartami przykrytymi folią ,mozna zacząc rysowac linie, gdzie znaczenie, ma juz tylko to, czy proch jest suchy,mokrawy,mokry.Ja sobie zawsze daje SETKE-100mg na dlugosc zapalki.Oczywiscie gdy material jest suchy, to jest ona odpowiednio grubsza niz gdy jest np mokry ,ale to nigdy nie zastapi wagi ,choćby tej najtańszej bo to mierzenie na OKO.

Status:
smakosz
Ssak
Użytkownik

Unread post by smakosz » 7 years ago

Sorry, kameleon, ale wiesz co można robić na "oko" ? Do 1g, przy wprawnych rączkach można jeszcze popróbować, ale to też zależy co i dla kogo. Za dużo widziałem, żeby takie sprawy lekceważyć- są tak mocarne specyfiki, że ważne są miligramy, ale do typowych RC raczej to się nie dotyczy... Mam np takie opio które liczy się z dokładnością +-10mg! Kameleon i jak to zważysz?
Trzeba zainwestować w miarę średniej klasy wagę i po problemie :D
Nie jedzcie tego moje drogie dzieci -
Znajdźcie dupeczkę - przy niej czas przyjemniej leci :D

Status:
Misjonarz
Odkurzacz
Użytkownik

Unread post by Misjonarz » 7 years ago

Takie 3cmc na oko wysypać to nie problem, szczególnie jak mam jeszcze 3 kompanów, odmierzam sztukę rozsypuję po równo to wiadomo +- że 250mg na przykład każdy zażyje, co do opio to ja np, u47700 nauczyłem się idealnie co do 10mg porcjować właśnie na oko, powiem że nigdy nieświadomie nie przesadziłem z opio sypanym na oko ;) aczkolwiek dla amatora nie polecam, ponieważ tak jak pisał przedmówca 10mg w tą czy we wte jak to się mówi w przypadku opio może być tragiczne, zresztą to samo ma się do canna. Demoonowska waga jest dobra do wiekszej gramatury bo takich 10mg wgl nie wyłapie, nie ma co się spodziewać za 20 zł i tak daje rade i używam jej włąściwie codziennie 8-)

Status:
GrubyChemik
Narkotykacz
Dopek Band
Topic author

No mi właśnie chodzi o cmc jak na razie, gównie po to żeby wiedzieć ile potrzebuje na następny raz, i też do recenzji,wiadomo ze z taka Ulą to już o OKU nie ma mowy z tego co się naczytałem :)

Status:
smakosz
Ssak
Użytkownik

Unread post by smakosz » 7 years ago

Jeśli chodzi o CMC i podobne wynalazki, to tutaj miligramy nie maja takiego znaczenia. Tak jak pisał Misjonasz przy mocniejszym towarze to inna sprawa.
Takie wynalazki przeważnie sam sypie na oko, ale najpierw mniejsza dawka później jak już czuję moc to wiem na co mogę sobie pozwolić i sypię nawet oko :) ale niektóre substancje szczególnie do IV to już dokładnie sprawdzam, chyba że odmierza fabryka tz. porcjuje na dawki i podaje gramaturę w mg.
Niestety niekiedy trzeba użyć w moim labo , polecam ten sprzęt SBS-LW-3000 to już jest dokładność.
Nie jedzcie tego moje drogie dzieci -
Znajdźcie dupeczkę - przy niej czas przyjemniej leci :D

Status:
GrubyChemik
Narkotykacz
Dopek Band
Topic author

Jest np. taka sytuacja ktoś mi powie że najlepiej przyjąć oral 100mg,a ja nie wiem ile to jest,ale można też zmierzyć w cm i mm mniej więcej w przybliżeniu,Chodzi mi cmc KI

-50mg - cm ? mm?
-100mg - cm ? mm?
-200mg - cm ? mm?
-300mg - cm ? mm?
-500mg - cm ? mm?

Jak by się kiedyś komuś chciało to proszę o odmierzenie tych dawek, od razu punkt reputacji dam.Dzieki .

Status:
EyesWideOpen
Opiowrak
Użytkownik

Unread post by EyesWideOpen » 7 years ago

GrubyChemik załóżmy, że masz X gramów CMC. Skrusz to wszystko dobrze, tylko naprawdę dobrze,tak żeby nie było kryształków. Następnie rozsyp wszystko, zrób jedną w miarę równą kreskę. Podziel na X kupek, jedna kupka to ok gram CMC. Dzieląc ten gram na 10, jedna kreska to 100mg :E . Mam nadzieję ze pomogłem. :lol:

(X - to liczba gramów które posiadasz)
Dopek.org to marka!