Papierosy i tytoń

Free discussions not related directly to the topic of the forum.
Status:
Bubu88
Opiowrak
Użytkownik
Topic author

Papierosy i tytoń

Unread post by Bubu88 » 8 years ago

No elo, pali ktoś fajki? Ja rzadko, paczkę przez miesiąc. Byłem ostatnio u dilera ruskich szlugów, sprzedawał goldengaty za 9 zł które smaku nie mają, no pojebało go, taniej wyjdzie kupić tytoń i bletki i samemu skręcić jakieś normalne.
Obecnie posiadam Davidoffy Goldy, są smaczne, nie wiem czy Classici są lepsze, generalnie z papierosów kupnych to najwyższa półka.
Z normalnego tytoniu próbowałem (od najlepszego do najgorszego):
1) Chesterfieldy czerwone
2) Marlboro red
3) Pallmale niebieskie (całkiem dlugo się palił i bardzo delikatny był)
4) P&S czarne
5) Nevada
6) West red
7) West silver
Chesterfieldy mają czekoladowy zapach (ps. to prawda) i są najsmaczniejsze z tych tanich i zwykłych, zdecydowanie. Po Nevadzie palce pachną moczem x­D typowy złoty tytoń. Raz kolega poczęstował mnie egzotycznym tytoniem do skręcania, nie pamiętam nazwy. Nigdy nie paliłem niczego smaczniejszego, to nawet jak tytoń nie smakowało. Golden Virginia również są pyszne.
Nie palę bo jestem uzależniony, tylko palę dla smaku - każdy tytoń inaczej smakuje i za każdym razem kupuję inny.

Status:
Misjonarz
Odkurzacz
Użytkownik

Papierosy i tytoń

Unread post by Misjonarz » 8 years ago

Ja kiedyś Paliłem ze smakowych :

Black Devil
Special Flavour-Wanilia
Finest Flavour-Czekolada
Cherry Flavour-Wiśnia
Pink- Różowe

Djarum
Vanilla
Cherry

Ale To było dla smaku,

Za granicami naszej Rp,
Palone Dunhille - Bardzo dobre, ale drogie.

A jak już paliłem tak nałogowo to miałem Manie na:
Marlboro w miękkim opakowaniu.
Albo Paczka L&M Niebieskich. :smoke:

Od czasu do czasu jakieś jagodowe kliki.

Teraz obecnie ograniczyłem palenie. :angel:

Status:
Bubu88
Opiowrak
Użytkownik
Topic author

Papierosy i tytoń

Unread post by Bubu88 » 8 years ago

kolega mi dał trochę egzotycznego tytoniu MacBaren
pyszny on jest dla mnie
jakaś smakowa golden virginia ale to nie jest smak jak przy papierosie z klikiem po którym mnie mdli, to jest taki naturalny i łagodny aromat, coś pięknego
skręcam to sobie i jest fajnie wtedy

Status:
Riot
Szczur
Użytkownik

Papierosy i tytoń

Unread post by Riot » 7 years ago

Ja kiedyś Camele żółte, teraz przez ostatni rok Pall Mall zielone albo Ld zielone, międzyczasie też kręciłem, to wstedy leciał tytoń West czerwony i jakas Casablanca od święta. Ostatnio ograniczam i korzystam z opcji "na sztuki", czyli co się trafi ;)

Status:
Czeresnia
Sniffiarz
Użytkownik

Papierosy i tytoń

Unread post by Czeresnia » 7 years ago

Z biedy vicki, a jak wiecej papy to camele , lm blue dawno nie palilem a tez lubie . tyton dobrze do maczany dosypac nawet szczypte dwie wedlug mnie sie lepiej pali i smakuje nie tak tragicznie
Wszystko co napisalem na tym forum to fikcja literacka.

Status:
Snow Queen
Narkotykacz
Użytkownik

Papierosy i tytoń

Unread post by Snow Queen » 7 years ago

Ja paliłam od drugiej klasy liceum, fajki to syf, macie jakiś pomysł co można popalić a co takiego syfu z płuc nie robi?

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
byłam chora, zakochana, zachorowałam na miłość, chciałam poszybować ku wolności,
chciałam zobaczyć jak wolni żyją, prawie ugrzęzłam w bagnie, wydostałam się bo jedyne czego teraz mi trzeba to jego miłość.

Status:
JohnyTest
Szczur
Użytkownik

Papierosy i tytoń

Unread post by JohnyTest » 7 years ago

Pale od 3 technikum do teraz i zawsze bylem przy 3 firmach papierosow LM, Viceroy, Marlboro zmiana na inne konczyla sie ze paczka fajek ladowala w koszu na smieci a ja kupowalem te co zawsze ;) moze to jakies przyzwyczajenie lub sentyment bo duzo milych chwil w zyciu przezylem z tymi szlugami w reku.
TESTY, RECENZJE, W IMIĘ NAUKI OCZYWIŚCIE.

Status:
White BisOne
Sniffiarz
Użytkownik

Papierosy i tytoń

Unread post by White BisOne » 7 years ago

Ja palę czerwone Vicki, czasami sam także kręcę swoje z jakiegoś dobrego tytoniu. :)
Bizona nie atakuj, bo to spokojny dzieciak, jak się dopiero wkuuuurzy to będziesz miał coś z twarzą nie tak.

Status:
Mikorolo
Ssak
Użytkownik

Papierosy i tytoń

Unread post by Mikorolo » 7 years ago

Mi najlepiej siadają Marlboro Gold

Status:
orgazmuje
Blister
Użytkownik

Papierosy i tytoń

Unread post by orgazmuje » 7 years ago

chciałabym rzucić palenie juz dawno, ale to nie takie.latwe eh, 1 czasem 2 paczki dziennie, niedlugo zbankrutuje

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka

Status:
Misjonarz
Odkurzacz
Użytkownik

Papierosy i tytoń

Unread post by Misjonarz » 7 years ago

Masakra mnie boli jak kupuję paczkę, ale to nie przez te cholerne obrazki, cena bardziej zniechęca.
Przy nerwowym stylu życia papierosy dają ukojenie, przyzwyczajenie że gdy jestem zdenerwowany mam chęć na papierosa to złe przyzwyczajenie i często gdy wracam do biegania, mnie dusi i ponownie uświadamia jakim słabym zawodnikiem staję się paląc fajki, chociaż znam też mistrza sztuk walki co z odpalonym kiepem w buzi biega żeby za "łatwo" nie było. Świrus :P

Status:
Bubu88
Opiowrak
Użytkownik
Topic author

Papierosy i tytoń

Unread post by Bubu88 » 7 years ago

mam teraz MacBaren exotic choice. 10/10 rewelacja, szkoda że wycofują i trzeba teraz kupować osobno aromat. Głupia UE, zakazała xD

Status:
Misjonarz
Odkurzacz
Użytkownik

Papierosy i tytoń

Ktoś tu vapuje? e-papierosy wyszły z mody ? Elektroniczny Rak to w końcu zdrowszy rak czy jak ? :lol:

Status:
DragutinPax
Szczur
Użytkownik

Papierosy i tytoń

Unread post by DragutinPax » 7 years ago

Ja tam palę L&M czerwone. Jak dla mnie najlepsze papierosy bo czuć tam specyficzny L&M'owski smak

Status:
Misjonarz
Odkurzacz
Użytkownik

Papierosy i tytoń

Ja obecnie zmieniłem swoje gusta co do palenia tytoni i cała kulture tytoniową, obecnie pale tytoń papierosowy golden Virginia, wcześniej redbull virginia, skrecam z bletek brązowych naturalnych, teraz w planach mam zakup fajki drewnianej.
Polecacie na chwile obecną jakiś aromatyczny tytoń do skretów i w perspektywie dlugo planowej tytoń do fajki. Narazie eksperymentuje z skretami i chciałem kupić tytoń ale nie sciepy tylko tytoń aromatyzowany swierzy, może być orientalny ktory można kupic w sklepie trade tabacco.