Vaporization RC - What, How Much and How Vape RC

General discussions about research chemicals. Descriptions of trips using RC and suggestions for their mixes.
Status:
YinJangcy
Odkurzacz
Moderator
Topic author

Unread post by YinJangcy » 5 months ago

Witam zakładam temat który pojawił się na czacie, Zbierane będą tu informacje Jakie odczynniki nadają się do vapo, ile mg substancji i w jakiej formie vapować, oraz jakie są sposoby i narzędzia tego wspaniałego lecz niebezpiecznego rytuału jakim jest waporyzacja RC.

Pytania mile widziane ja od siebię dodam że vapowałem z Crack pipe:
-PCP(niedostępne aktualnie)
-Alfę PVP, PIHP, PHP
-NEPa

Ciekaw jestem ile na forum osób wapuję i mam nadzieje że podzielicie się doświadczeniami.

krysztalowy, Jest Przywódcą tego Seminarium także doceńcie jego pomysł oraz bierzcie do serduszka wszystkie jego rady :)
"...Jazda, jazda, jazda! już jest jasno!.."

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Unread post by Gargameli » 5 months ago

Vapować również można DMT. Ale to igranie z ogniem. To był mój pierwszy i zarazem ostatni raz. Dawki nie podam gdyż nie pamiętam i nie chcę wprowadzić w błąd. Złapać temperaturę max 180-190 stopni przy DMT wymaga wprawy. Osiągasz taki dziwny stan... coś pomiędzy dysocjacją a totalnym khole. Ale przy vapo jednak czuć więcej euforii która daje takie dziwne efekty wizualne. Jesteś niby sobą ale w innej rzeczywistości... to nie haluny tylko coś takiego jakbyś wyszedł z siebie i obserwował otoczenie z innej perspektywy. Nie działa jak typowa ayahuasca bo bardziej odrealnia, dysocjuje... takie dziwne uczucie... nie polecam.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
krysztalowy
Dopaminator
Szeryf

Unread post by krysztalowy » 5 months ago

Po pierwsze to nie vapować :E, potem już sniff nie sprawia takiej przyjemności jak przyjęcie w płuco, a nie ważne jak się jest zrobionym, to zawsze jest ten jeden buch za mało żeby powiedzieć, że starczy i dopóty vapujesz dopóki jest coś w worze.
Co do ekwipunku to ja jestem fanem meth pipe, ale najlepsze buchy łapie się ze srebra i najmocniej wchodzą wg mnie, jednak najłatwiej przypalić i zjebać całą magię vapo. No i vapo z folii jest strasznie patologiczne jak ktoś z boku patrzy XD. Co do rękodzieła - żarówek - to lepsze są te mniejsze z gwintem e14 niż z e27 :E, mniejsze straty na vapo są. Z vaporyzatorów elektronicznych nie korzystałem, więc się nie wypowiem.
Czym grzać - otóż czym popadnie, ale do szkła najlepiej sprawdzają się zapalniczki żarowe czy nawet palniki, tylko trzeba to umiejętnie zrobić bo inaczej spalimy vapo, a uwierzcie nie fajnie potem jebie. A co do folii aluminiowej to jak najmniejszy płomień i trzymać z 2 - 3 cm od folii i czekać aż się kropla zrobi i gonić krople. Co do ilości to nie wypowiem się, bo niestety nie mam wagi w oczach, a na oko sypie, w każdym razie polecam wrzucać taką ilość żeby starczyło na jednego dużego bucha, a nie tak żeby zostawało na później, - trudniej się opala, wtedy i smak i moc traci. A jak macie pod ręką hot aira z kontrolą temperatury to polecam bardzo :E.

A do vapo polecam oczywiście alfy wszelkiego rodzaju - apvp, aphp, apihp, mdphp. Ponadto nepa można, hexen, ale jak wspominałem na początku, najlepiej nie zaczynać bo vapo wciąga samo w sobie.

Bardziej się rozpiszę później, bo nie mam weny za bardzo teraz, ale jak znajdę to może nagram filmik jak się vapuje poprawnie :E.
No i pomysł na koszulkę :E
Attachments
koszulka prezesa.png
koszulka prezesa.png (58.2 KiB)

Status:
ShadowWalker
Dyso-sensei
Użytkownik

Unread post by ShadowWalker » 5 months ago

Ciekaw jestem, czy ktoś z Was próbował waporyzować kannabinoidy w formie liquidów?

Status:
dymnyleszek
Dyso-sensei
Użytkownik

Unread post by dymnyleszek » 5 months ago

ShadowWalker, , co do liquidów z kanna, to tutaj ryzyko jest jeszcze większe, bo nigdy nie wiesz, jak mocno stężony jest roztwór. Jeden buch za dużo i zamiast relaksu masz kilkugodzinny "bad trip" z kołataniem serca.

Status:
nocnysygnal
Szczur
Newbie

Unread post by nocnysygnal » 5 months ago

dymnyleszek wrote: ↑
5 months ago
ShadowWalker, , co do liquidów z kanna, to tutaj ryzyko jest jeszcze większe, bo nigdy nie wiesz, jak mocno stężony jest roztwór. Jeden buch za dużo i zamiast relaksu masz kilkugodzinny "bad trip" z kołataniem serca.
Do tego dochodzi jeszcze kwestia jakości samego nośnika w liquidzie, bo nie każdy rozpuszczalnik nadaje się do inhalacji i bywa, że to właśnie dodatki powodują najwięcej problemów zdrowotnych. W praktyce spore znaczenie ma też temperatura waporyzacji, bo zbyt wysoka może prowadzić do powstawania drażniących produktów ubocznych.

Status:
Maupapa
Blister
Newbie

Unread post by Maupapa » 5 months ago

Ja nowy w temacie i mam pytanko co do vapo apvp.
Mianowicie vapuje z zgietej szklanej lufki z zabki i zastanawiam sie czy to co zostaje w srodku po 2 rozpalniach jest zdatne jeszcze do palenia? Dodam ze rozchodzi mi sie to po dlugosci lufyi wyglada jakby bylo tego sporo
(A i przy okazji czy macie jakis sposob na jaranko w kiblu zeby nie jebalo. Nie ma okna)

Status:
YinJangcy
Odkurzacz
Moderator
Topic author

Unread post by YinJangcy » 5 months ago

Maupapa, żeby nie jebało to najlepiej waporyzator, nadaje się są większe chmury i regulacja temperatury np. X-Max Starry 3.0 na którym testowałem jeszcze dziś w nocy. Szczelnie zamknięte bo na magnes pokrywką z ustnikiem. Ale jednak lepiej z lufy zgiętej lub crack pipe ale wtedy jebie. A pytanie o syf co pozostaje no to popiół już nie ale jak zostaje brązowa kropla to tak troszkę słabiej bo zdegradowana temperatura substancja i mogą się wytrącać syfy ale tak można.

Dodano po 7 minutach 21 sekundach:
Jak zdecyduje się ktoś na kupno waporyzatora do suszu tego co podałem to musi być w zestawie pojemnik do waporyzacji olejków i wosków!

Status:
naploteon
Odkurzacz
Użytkownik

Unread post by naploteon » 4 months ago

YinJangcy, A testowales x maxa 4?

Opłaca się dołożyć te parę groszy do nowszego?

Status:
YinJangcy
Odkurzacz
Moderator
Topic author

Unread post by YinJangcy » 4 months ago

Nie ja mam 3.0 i jest taki sam design jak 4.0 nie wiem co poprawili ważne by był hybrydowy tzn. komora się nagrzewa i jeszcze powietrze też nagrzewa susz lub wosk w tym wypadku proch więc trzeba czekać aż się rozpuści. Aha i nie miałem ustnika zamkniętego tylko ciągnąłem z przyłożonej lufy do komory jak ze sreberka. No i musisz mieć ten pojemniczek na wosk nie zapomnij bo gdzie będziesz proch sypał jak tam normalnie są dziury i sitko do suszu tylko ale skoro 3.0 działa to 4.0 też zadziała temperatura od 220 daje parę ale jechałem na 230-240°C

Dodano po 1 godzinie 33 minutach 56 sekundach:
A najlepsze jest to że z takiego waporyzatora wychodzi wiele więcej chmur niż ze zwykłej lufy krzywej bo dymek leci przez całą sesję 3 minutową s można odpalać z 3 razy takie 50mg nawet zanim zbrązowieje do końca i się przestanie gotować

Status:
Topek
Ssak
Użytkownik

Unread post by Topek » 4 months ago

YinJangcy, a próbowałeś X-Max V3 PRO? Sam będę chciał zaopatrzyć sie w jakiś waporyzator i ten wydaje mi się najbardziej legit, bo wyglada troche jak e-pen ten do liquidów, ale nie jestem pewny na co zwracac uwage :E
Uwielbiam ten stan - kiedy ciężkie powieki mam! :D

Status:
YinJangcy
Odkurzacz
Moderator
Topic author

Topek, nie próbowałem ale jest przewaga konwekcji (ogrzewa powietrzem) czyli jest specjalnie pod susz. a zwykły starry 3.0 i 4.0 mają ceramiczne ścianki i one podgrzewają komorę w której jest substancja można poczekać aż się rozpuści tutaj pewnie trzeba pociągnąć żeby przygrzać i wtedy wszystko wciągniesz ustnikiem zamiast poczekania aż się rozpuści wszystko pójdzie z powietrzem. nie będę mówił co kupować ale to moja opinia.

Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
Zakładam że w tym temacie mówimy o vapo Proszków lub kryształów. Do ziela będzie idealny jak każdy.

Dodano po 2 minutach 16 sekundach:
no i v3 pro jest mniejszy 0.1-0.15g suszu gdzie v3.0 i 4.0 pomieści aż 0.7g maksymalnie

Dodano po 3 minutach 18 sekundach:
nie pytajcie czy testowałem inne tylko x-max starry 3.0 i jest pewnie jednym z najlepszych tak jak i 4.0 w którego zamierzam się zaopatrzyć. jednak ta ceramiczna komora wszystko pięknie kondukcyjnie równomiernie podgrzewa do tego troszkę konwekcji na starcie i jest 100% satysfakcji stosunek konwekcja/kondukcja to 3/7

Dodano po 39 sekundach:
w v3 pro stosunek odwrotny 8/2

Status:
YinJangcy
Odkurzacz
Moderator
Topic author

Wczoraj Alfa i Nep 2 sample jedna noc z vapowaniem i sniffowaniem wystrzał konkretny dzisiaj zaleczam czworką zjazd z tego rollercoastera nie polecam nikomu aż czuję jakby mi w płucu lub żołądku się dziura zrobiła haha ale to pewnie przez odwodnienie, nie dało rady pić nawet ciągle lufa w mordzie hahaha. Jeszcze coś tam siedzi w niej pewnie nie spocznę póki nie skończę. Ahoj

Status:
pustynnycien
Dyso-sensei
Użytkownik

Unread post by pustynnycien » 4 months ago

To właśnie pokazuje, jak zdradliwe są takie ciągi w trakcie wydaje się „jeszcze dam radę”, a dopiero następnego dnia organizm wystawia rachunek.

Status:
YinJangcy
Odkurzacz
Moderator
Topic author

No dobrze że to tylko sample były i jakoś mnie nie ciągnie by brać kilka gram bo bym takie ciągi napierdalał że ciężko by było już zawrócić