Bitomat

Everything related to cryptocurrencies.
Status:
B-25
Narkotykacz
B25

Bitomat

Unread post by B-25 » 3 years ago

Latest post of the previous page:

Gargameli wrote:
3 years ago
Bevier wrote:
3 years ago
czy mogę adres btc wpisać ręcznie?
tak. ale adres jest długi i sprawdź 10x zanim zaakceptujesz przelew
Sprawdzaj sprawdzaj bo ja już się przejechałem .
A co jeśli po śmierci bóg zapyta nas jak było w niebie ?

Status:
loggan
Ssak
Newbie

Bitomat

Unread post by loggan » 3 years ago

Czy wpłata bezpośrednio na portfel vendora w bitomacie FlyingAtom jest bezpieczna? Czy ktoś z Was tak robił?

Status:
soplicawisnia
Ssak
Newbie

Bitomat

Unread post by soplicawisnia » 3 years ago

loggan wrote:
3 years ago
Czy wpłata bezpośrednio na portfel vendora w bitomacie FlyingAtom jest bezpieczna? Czy ktoś z Was tak robił?
Najbezpieczniejsza forma

Status:
mrcn1488
Ssak
Newbie

Bitomat

Unread post by mrcn1488 » 3 years ago

detomazo wrote:
3 years ago
Witam
Czy jest jakis sposob na pominiecie prowizji w bitomacie ? Temat byl walkowany pewnie x razy ale moze cos swiezego sie pojawilo. 90 pln za transakcje to troche kradziez w bialy dzien
U mnie z 50 zł zeszli do 20. Karty i bankomaty tez kosztowały kiedyś.

Added in 4 minutes 21 seconds:
Teraz by spoko było połączyć posty:) o co chodzi ze tranzakcje teraz do 1 k euro bez przypału a wczesniej było do 15. Lepiej wpłacić 2 x 800 euro (równowartość w pln). Czy maja swoich ludzi jak w bankach co die interesują kto ile wpłacił i na co ?

Status:
elpablito
Sniffiarz
Newbie

Bitomat

Unread post by elpablito » 3 years ago

Ladna lipa z bitomatami shitcoins jak i flaying atom... Weszla ustawa ze do 1000 € mozesz wplacic bez identyfikacji.. Wiec chcac kupic bitcoiny za np 10 k trzeba bedzie wplacac na 2 lub 3 razy co wyjdzie nas drozej bo prowizja za kazdym razem itd :(

Status:
jellyfrukz
Ssak
Newbie

Bitomat

Unread post by jellyfrukz » 3 years ago

elpablito wrote:
3 years ago
wyjdzie nas drozej
Wyjdzie drożej, ale tylko w przypadku wpłat we FlyingAtom, bo pobierają dodatkowe 50PLN za każdą transakcję.

Jeśli chodzi o Shitcoins wyjdzie na to samo. Dla przykładu:
  • Wpłacając kwotę 1000zł na raz doliczasz prowizję (przyjmijmy 5%), a więc
    1000 PLN x 1,05 = 1050 PLN
  • Wpłacając kwotę 1000zł w dwóch ratach z tą samą prowizją (5%)
    (500 PLN x 1,05 = 525 PLN) + (500 PLN x 1,05 = 525 PLN) = 1050 PLN
Gdzie tu masz większą prowizję byczku? 8-)

Status:
mrcn1488
Ssak
Newbie

Bitomat

Nie 50 a 20 przynajmiej u mnie w mieście. A pobierali te kiedyś 50. Wątpię ze ktoś się bawi w kwoty 150k pln, wtedy by robiło roznice mu. Pare zl więcej na bitomat się wyda można szukać rozwniez na giełdzie P2P. Fly atoming Polska firma wiec obowiązuje ich prawo pl. A jsk jest gdy chce wyslac więcej niż 1 k euro komuś na portfel. Ja kiedyś przez karty psc wpłacałem na skrilla i kupowałem albo eth albo btc ale do tej pory konta psc nie udało mi się odwiesic.

Status:
jellyfrukz
Ssak
Newbie

Bitomat

mrcn1488 wrote:
3 years ago
Nie 50 a 20 przynajmiej u mnie w mieście
U mnie w bitomacie FlyingAtom - wpłacane lekko ponad 2 miesiące temu - było 50zł opłaty.
mrcn1488 wrote:
3 years ago
A jsk jest gdy chce wyslac więcej niż 1 k euro komuś na portfel
Robisz kilka wpłat, np. na swój portfel i przesyłasz danej osobie w formie jednej.

Limit 1000€ obowiązuje jednorazowej wpłaty, to nie limit dzienny :)

Status:
mrcn1488
Ssak
Newbie

Bitomat

U mnie tez tak było z 50 zł jest 20 teraz. I tez niedawno się zmieniło.

Status:
mefapucharufa
Dyso-sensei
Newbie

Bitomat

Unread post by mefapucharufa » 3 years ago

Lipa z tą ustawą AML (przeciwdziałanie praniu pieniedzy ) 1 listopada weszła w życie

I teraz jak ktoś chce np 20k wpłacic

Sposób nr 1 czyli 20 podzielić na 5 wpłat po 3900zł (tylko tyle bo dzis jak wpłaciłem 4000 tys to zablokowało tranzakcje) i dorzucić brakujace 500 dla rownych 20k tylko ciekawe czy to nie widnieje u nich w systemie jakoś przypałowo że wysyłane na ten sam adres kilka wpłat , takie jakby omijanie weryfikacji

Sposób nr 2 jest teraz opcja weryfikacji flyning atom poprzez aplikacje WhatsApp czyli lewy smartfon lewy numer tel i tylko ciekawe czy do weryfikacji whatsapp wystarczy sam numer telefonu który byłby lewy , i nawet jeżeli wystarczy to co jak wpłace te 20k i bedzie jakiś drugi dokładniejszy etap weryfikacji

Ma ktoś jakiś inny sposób ? xD

Dodano po 5 minutach 36 sekundach:
jellyfrukz, w shitcoins raczej nie wyjdzie tak samo bo od niedawna w sumie w bitomacie shitcoins do którego zawsze wpłacałem minimalna prowizja jest 10% , wcześniej było 5% i teraz nawet na tym pasku co jest na koncu nie można go przesunąć do minimalnej prowizji 5% , zostaje przy 10%

Status:
elpablito
Sniffiarz
Newbie

Bitomat

Unread post by elpablito » 3 years ago

Moim zdaniem jak ktoś chce wpłacic 10 lub 20 k wystarczy podzielic na kilka wplat, lecz nie wplacac w tym samym dniu wszystkiego bo bedzie to podejrzane innego sposobu nie ma.

Status:
jellyfrukz
Ssak
Newbie

Bitomat

mefapucharufa, źle mnie zrozumiałeś. Przyjąłem 5% dla łatwiejszego zobrazowania wyliczeń. Nie wskazałem tych procentów twierdząco, a to różnica. Reasumując, obojętnie jaki procent pobiorą, wyjdzie prawie na to samo :p
mefapucharufa wrote:
3 years ago
Ma ktoś jakiś inny sposób ? xD
Można wytworzyć osobny portfel dla każdej transakcji. Wasabi Wallet, sprawdź go :thumbup:

Status:
CJNG
Ssak
Użytkownik

Bitomat

Unread post by CJNG » 3 years ago

Kantor Kanga... jeżeli ktoś ma w pobliżu polecam się tam wybrać i porozmawiać ... :shh: :silent: :E

Status:
mefapucharufa
Dyso-sensei
Newbie

Bitomat

Unread post by mefapucharufa » 3 years ago

jellyfrukz, a czy można tak zrobić na electrum ? Chodzi mi o to czy jak wygeneruje kilka adresów to czy nie będzie widniało im w systemie ze to połączone adresy czy coś w tym stylu

Status:
jellyfrukz
Ssak
Newbie

Bitomat

mefapucharufa wrote:
3 years ago
czy można tak zrobić na electrum ?
Electrum też da radę :thumbup:
mefapucharufa wrote:
3 years ago
czy nie będzie widniało im w systemie ze to połączone adresy
Mogliby sprawdzić, że pieniądze z "małych" portfeli zostały przesłane na ten jeden "duży". Aczkolwiek transfery z "małych" portfeli na "duży" wykonywane będą już po za FlyingAtom, więc w sumie - huj im do tego :D

Zawsze możesz też mixować walutą dla zwiększenia bezpieczeństwa(, albo po prostu wykorzystać więcej niż jeden bitomat.

Status:
mrcn1488
Ssak
Newbie

Bitomat

W flyatoming musisz podać nr tel teraz dobre cyrki a ze mam problem z kodem qr to 3 razy próbowałem.