Miesiąc na 3

Sprawdzone metody na regenerację organizmu oraz dyskusje na temat szkodliwości RC.
Status:
Mirroz
Blister
Newbie
Autor tematu
Reputacja: 1

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: Mirroz » 3 tyg. temu

Witam, już prawie miesiąc jadę na 3cmc. Spróbowałem raz i się uzależniłem. Nie wiem czy dam rade rzucić, zrobić przerwę dłuższa, ale bardzo chce. Jeszcze mam na dwa dni i wtedy chce rzucić. Towarzystwo nie sprzyja bo tez takie w pracy codziennie mordy widuje. Wcześniej nic nigdy nie brałem, no może popalałem trochę lolki, wiec nie wiem jak ciało zareaguje.

Jeżeli chodzi o detoks to co teraz zrobić?? Rzucić od razu? Małymi dawkami? Będą jakieś skutki uboczne? Jak powoli z tym się uporać? Nie zauważyłem zmian jeżeli chodzi o pamięć czy cos przez ten miesiąc. Z góry dziękuje za odpowiedz.

Status:
GreenVibe
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 9

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: GreenVibe » 2 tyg. temu

Trzymam kciuki, dobra decyzja, że chcesz przerwać.
Po prawie miesiącu codziennego 3-CMC najrozsądniej jest rzucić na ostro (nie taperować, bo cathinony słabo się do tego nadają). Przez pierwsze 4-7 dni spodziewaj się mocnego zjazdu: ogromne zmęczenie, brak motywacji, rozdrażnienie, problemy ze snem i silny craving. To normalne.

Status:
Mirabelka
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 248

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: Mirabelka » 2 tyg. temu

Mirroz, jesli obracasz sie w towarzystwie ciagnacym kreski to nie bedzie ci latwo.
jak naprawde chcesz przestac cpac, to zmien robote i kumpli. znajdz porzadna dziewczyne albo chlopaka i zyj jak Bog przykazal :)

Status:
piatkowyzbychu
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 11

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: piatkowyzbychu » 2 tyg. temu

Mirabelka pisze:
2 tyg. temu
Mirroz, jesli obracasz sie w towarzystwie ciagnacym kreski to nie bedzie ci latwo.
jak naprawde chcesz przestac cpac, to zmien robote i kumpli. znajdz porzadna dziewczyne albo chlopaka i zyj jak Bog przykazal :)
Dokładnie to jest najlepsze rozwiązanie ale jak wiadomo nie jest to łatwo zrobić.

Status:
iandi
Opiowrak
Użytkownik
Reputacja: 34

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: iandi » 2 tyg. temu

Fajny post Mirroz,
od siebie mogę dodać, że najgorszę są 2-3 dni. Później serotonina trochę naturalnie drgnie i wraca chęć do życia. Małe rzeczy zaczynaja cieszyć. Po tygodniu jest całkiem spoko:)
Dużo i dobrze jedz a przede wszystkim się wysypiaj.
Dla mnie 3-cmc nadaje się do prac domowych typu sprzątanie itd Tak na weekend. Lub do samotnej pracy.
Nie rozumiem jak może być przydatna podczas imprezy czy spotkań. Zazwyczaj "używam" 0,5g-0,7na dzien.
W takim wypadku ma to sens na 4-5 dni. W sumie to na 3, później to strata materiału.

I ważne pytanie-też macie mega spięte nogi podczas działania i po?? Ja chodzę jak terminator mimo nawodnienia i dbania o siebie.
Może brak b12?

Status:
Mirabelka
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
Newbie

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: Mirabelka » 2 tyg. temu

iandi pisze:
2 tyg. temu
też macie mega spięte nogi podczas działania i po??
nigdy mi sie to nie zdazylo. wrecz przeciwnie - nogi jak z waty i przyjemnie sie chodzi, jakby sie lewitowalo ;)

Status:
WojownikWiatru
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 23

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: WojownikWiatru » 2 tyg. temu

Mirabelka pisze:
2 tyg. temu
iandi pisze:
2 tyg. temu
nigdy mi sie to nie zdazylo. wrecz przeciwnie - nogi jak z waty i przyjemnie sie chodzi, jakby sie lewitowalo ;)
Mi tez w sumie się to nigdy nie zdarzyło.

Status:
nocnyczytelnik
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: nocnyczytelnik » 2 tyg. temu

Mirabelka pisze:
2 tyg. temu
iandi pisze:
2 tyg. temu
To po prostu może wynika z silnego odwodnienia + wypłukiwania magnezu, potasu i elektrolitów.

Status:
iandi
Opiowrak
Użytkownik

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: iandi » 2 tyg. temu

Dzięki za liczne odpowiedzi. Trochę też ćwiczę i codziennie rower. Może magnezu i potasu faktycznie mam za mało. A co myślicie o teorii mojego całkowitego odstawienia alko po 5 latach nadużywania? Może to ma wpływ na układ nerwowy czy magnez i potas?

Status:
Gandalf
Wynalazca NZT
Awatar użytkownika
Gandalf
Reputacja: 2077

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: Gandalf » 2 tyg. temu

Mirroz, Po miesiącu 3cmc cold turkey jest OK, to nie alkohol ani opioidy, nie ma ryzyka drgawek ani czegoś poważnego fizycznie.
Nie ma sensu "schodzić powoli", bo przy stymulantach to zazwyczaj tylko przedłuża sprawę.
Przez pierwsze 3 dni to będzie mocny crash typu senność, bóle głowy, możliwe że będziesz spał po 12-14h, zero energii, duży apetyt, a potem jakieś 1-2 tygodnie depresji, braku motywacji, nudności ze wszystkiego.
To normalne, mózg musi odbudować poziom dopaminy.
Craving wraca falami, szczególnie jak zobaczysz te znajome twarze z pracy.
Pomoże Ci sen, więc śpij ile wlezie, dużo wody, minerałów, bo beta-ketony czyszczą organizm, jedz normalnie nawet jak nie masz ochoty.
Magnez rano pomoże Ci się obudzić, do tego ruch, nawet spacery przyspieszają powrót do normy i nie zamieniaj w alkohol, serio, teraz byłoby najgorsze.
Z pracą to nie musisz nikomu nic się tłumaczyć. Nie biorę wystarczy i nie dyskutuj, po chuj. Jeśli da się przez pierwsze tygodnie omijać te osoby na przerwach itp., zrób to.
Miesiąc to naprawdę krótko. Uzależnienie fizyczne masz słabe w porównaniu do np. alkoholu, najtrudniej będzie psychiczne, wiem po sobie...
Jeśli pojawią się myśli samobójcze, psychoza albo cokolwiek co cię przestraszy, od razu na izbę, bez zastanowienia...
Bezpłatna linia dla osób z problemem narkotykowym to 800 199 990, całą dobę. Poradnie leczenia uzależnień działają na NFZ bez skierowania, warto mieć z tyłu głowy, sam korzystałem.
Trzymaj się, serio da się z tego wyjść.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
YinJangcy
Opiowrak
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 133

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: YinJangcy » 2 tyg. temu

Dokładnie to co Gandalf napisał. Ja dodam od siebie w razie co bez skierowania do poradni tam jeśli jest bardzo źle od razu do psychiatry leki dostaniesz nawet bez ubezpieczenia także nie ma co się bać.
"...Jazda, jazda, jazda! już jest jasno!.."

Status:
Magikarp
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 256

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: Magikarp » 1 tydzień temu

Z tym spięciem nóg to serio może być kwestia elektrolitów i przeciążonego układu nerwowego, szczególnie po alkoholu i stymulantach razem w historii.

Organizm po takich rzeczach długo dochodzi do równowagi, nawet jak badania wychodzą niby okej. Wiele osób po odstawieniu 3cmc mówi o skokach napięcia mięśni i problemach ze snem przez kilka tygodni.

Tak czy inaczej to mija.
Obrazek

Status:
SilentNova
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: SilentNova » 1 tydzień temu

Odstawienie alkoholu po kilku latach nadużywania jak najbardziej może jeszcze przez dłuższy czas mieszać w układzie nerwowym i gospodarce elektrolitowej nawet jeśli sam alkohol już odstawiony. Przewlekłe picie często wiąże się z niedoborami magnezu, potasu, witamin z grupy B i rozregulowaniem snu, a to wszystko może dawać napięcie mięśniowe, skurcze, niepokój czy uczucie „rozjechanego” układu nerwowego.

Status:
iandi
Opiowrak
Użytkownik

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: iandi » 1 tydzień temu

Dzięki raz jeszcze za informację. Stabilizuje się, ale dalej gdy dłużej posiedzę to wstaję ze skurczami i słabo to wygląda. Uzupełniam B12 w formie metylokobaltaminy i B9. Magnez też muszę wrzucić.
Czekam na nową dostawę 3-cmc ale taka mała konstatacja:
3-ka nadaję się według mnie do weekendowej aktywności, pracy itp. Świetnie się po niej sprząta czy naprawia albo poprostu pracuje. Nie wyobrażam sobie iść do ludzi.
Po 4 dniach od odstawienia zaczynam się spontanicznie śmiać, uśmiechać czy mieć tzw "głupawkę" i powraca chęć do życia. Generalnie daje więcej złego niż dobrego. Nie usuwam tego ale faktycznie trzeba podchodzić z rozwagą bo radość życia nam ucieknie :thumbup:

Status:
Mirabelka
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
Newbie

Miesiąc na 3

Nieprzeczytany post autor: Mirabelka » 1 tydzień temu

iandi pisze:
1 tydzień temu
3-ka nadaję się według mnie do weekendowej aktywności, pracy itp. Świetnie się po niej sprząta czy naprawia albo poprostu pracuje.
u mnie nalepiej nadaje sie do recznego prania ponczoch i kiszenia ogorkow. u facetow moze inne prace, np. walka z kretami w ogrodzie.