Częstsi Recenzenci

Luźne dyskusje nie związane bezpośrednio z tematyką forum.
Status:
matchrzan
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Autor tematu
Reputacja: 154

Częstsi Recenzenci

Nieprzeczytany post autor: matchrzan » 4 lata temu

Mam pytanie na temat osób ktorym zdarza się recenzować po kilka (5-) produktów, co parę (1-3) tygodni.

Jak mam do nich podchodzić? Czy to rzeczywiście możliwe, żeby ktoś tak sobie leciał cały czas?

Jeśli tak, to jestem pod zaniepokojony, bo takie osoby często recenzują substancje ciężkiego kalibru, pod względem sponiewierania.
Również ich płynność gotówkowa jest imponująca, bo kupują to w sklepach gdzie minimalna paczka nie schodzi ponizej 10g.

Jeśli nie, to czy są to atencjusze, albo ludzie zabiegający o uznanie V?

Daje mi to myślenia. Może ktoś też to zauważył.
Popapeo, popapeo, popapeo atamej
Fohto pa chlep, a toka patare
Anaketo matelka ketetopa rakato łaske

Status:
Smith
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: -604

Częstsi Recenzenci

Nieprzeczytany post autor: Smith » 4 lata temu

matchrzan, może być na to wiele wyjaśnień. Ktoś może być na sporym ciągu i napisać recenzję wszystkiego co zjadł, jak już skończy się padaczka w sensie fizycznym i umysłowym i da radę napisać coś nie robiąc 40 błędów w jednym zdaniu. Coś takiego możliwe jest np u syntka, gdzie możesz wziąć 20g produktów, ale jakich tam sobie chcesz, a ma ich w ofercie dość sporo.
Kolejna bardzo częstą sytuacja jest taka, że jakiś jeden kolega powiedział innym, że da się zamawiać i po prostu zamawia paki dla nich, a oni odpalają mu za to jakieś resztki tego co zamówili (znam sporo takich przypadków).
No i najczęstszy z tych wszystkich, czyli polityka samplowa. Bardzo dużo vendorów ja prowadzi bo recenzja dla vendora to praktycznie wszystko. Zaufanym osobom, które potrafią się wysłowić wysyła się jakieś sample, a te osoby piszą opinie. To według mnie nie jest złe jeśli sample zostały wysłane jednorazowo, a opinie o produktach są szczere. Złe jest kiedy vendor stale opłaca kogoś w towarze za polecanie jego sklepu w jakimkolwiek dziale się da i komukolwiek kto pyta gdzie kupić dany odczynnik.
Through sin and self destruction I stumble home, never alone

Status:
matchrzan
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Autor tematu
Reputacja: 154

Częstsi Recenzenci

Nieprzeczytany post autor: matchrzan » 4 lata temu

A no tak, nie wziąłem pod uwage że na forum mogą być grupki znajomych :D
Popapeo, popapeo, popapeo atamej
Fohto pa chlep, a toka patare
Anaketo matelka ketetopa rakato łaske

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
Awatar użytkownika
nIePoCzYtAlNa
Reputacja: 3359

Częstsi Recenzenci

Nieprzeczytany post autor: Gargameli » 4 lata temu

matchrzan pisze:
4 lata temu
Czy to rzeczywiście możliwe, żeby ktoś tak sobie leciał cały czas?
z autopsji Ci powiem, że to jednak możliwe
matchrzan pisze:
4 lata temu
ich płynność gotówkowa jest imponująca
to akurat kwestia osobnicza. znam wiele przypadków, że ludzie mają naprawdą solidną sytuację finansową i lecą jak chcą.
matchrzan pisze:
4 lata temu
Jeśli nie, to czy są to atencjusze, albo ludzie zabiegający o uznanie V?
nie te czasy. owszem V rzuci komuś gratisa, ale żeby go systematycznie dokarmiać to już jest niemożliwe. biznes jest biznes.
matchrzan pisze:
4 lata temu
Jak mam do nich podchodzić?
sceptycznie... zwracaj uwagę na recenzje użytkowników z dużą reputacją.
Smith pisze:
4 lata temu
polityka samplowa
była / jest i zawsze będzię...
Smith pisze:
4 lata temu
Złe jest kiedy vendor stale opłaca kogoś w towarze za polecanie jego sklepu w jakimkolwiek dziale się da i komukolwiek kto pyta gdzie kupić dany odczynnik.
takich przypadków na Naszym forum praktycznie nie ma. jestem w stałym kontakcie z Vendorami i nie istnieje polityka naganiactwa. owszem są userzy, który zwracają uwagę na konkretny sklep (także i ja), ale nie ma to nic wspólnego z naganiactwem. ktoś pyta gdzie są dobre sorty to się po prostu odpisuje i tyle.
matchrzan pisze:
4 lata temu
nie wziąłem pod uwage że na forum mogą być grupki znajomych
jest to bardzo mały % użytkowników, a w realu znają się naprawdę jednostki.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
Smith
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: -604

Częstsi Recenzenci

Nieprzeczytany post autor: Smith » 4 lata temu

Gargameli pisze:
4 lata temu
takich przypadków na Naszym forum praktycznie nie ma.
był kiedyś z pewnym V o którym się nie mówi, wtedy też poleciał chyba użytkownik Cater czy Carter (taki lisek), ale zgadzam się w 100%, że od dłuższego czasy nie widziałem żadnego takiego przypadku.

matchrzan, nie chodziło mi o użytkowników z forum. Chodziło mi po prostu o ziomków kogoś z forum, którzy tego forum nie znają, ale mają dostęp do odczynników dzięki komuś i ten ktoś również bierze profit z tego, że im takie rzeczy udostępnia :D
Through sin and self destruction I stumble home, never alone